Forum - Barbercremer og -sæber - Mitchell's Wool Fat barbersæbe
Bruger 

Kenneth Nielsen


23. februar 2011

Blandet fornøjelse
I dag havde jeg fornøjelsen af for første gang at anvende en barberkost, hvilket skete sammen med Mithcell's Wool Fat. Jeg havde i forvejen læst, at denne sæbe kunne være svær at få til at give en god skum, så jeg havde i går på forhånd lavet en lille test hvor jeg efter lidt arbejde fik fremtryllet et tilfredsstillende resultat.

Efter en dejligt varmt bad skulle jeg så i morges forsøge mig med kost og sæbe. Det gik desværre ikke så godt med at få produceret skummet, så efter tre-fire forsøg blev jeg en anelse irritabel nu hvor det så nemt havde lykkedes mig dagen før (ja, det kan jo ske for selv den bedste). På nippet til at give op, valgte jeg at droppe skålen og arbejde skummet op direkte på ansigtet - bingo! Nu begyndte at det at ligne noget.

Men men, efter at have barberet mig (tre pas), nedkølet ansigtet og påført aftershave, kunne jeg mærke hvordan min hud begyndte at brænde, hvilket det stadig gør her til aftenstid.

Jeg har netop set et klip på youtube hvor Mantic59 giver en lektion i MWF. Her forklarer han til min begejstring at det kan være en fordel at skumme den op direkte på ansigtet, så der havde jeg da gennemskuet noget :) - til gengæld fortæller han også, at sæben kan virke irriterende i sjældne tilfælde pga. lanolinindholdet. Det ærgrer mig selvfølgelig meget hvis jeg er et af disse uheldige tilfælde - specielt taget i betragtning at jeg netop har investeret i sæben pga. lanolinens plejende virkning.

Men modet er dog ikke skudt helt i sænk. Mine anelser siger mig, at jeg i min frustration har været lidt for streng mod huden i selve barberingen, så jeg ser frem til at give den endnu et forsøg når det igen er blevet tid til at glatte ansigtet.

Har i hørt om nogen, der har fået irriteret hud af at anvende MWF?

Mvh Kenneth

Kenneth Nielsen


23. februar 2011


Sidst opdateret den 23. februar 2011 kl. 19:01

Kenneth Nielsen


23. februar 2011


Okay, jeg er nu efterhånden ret overbevist om at jeg har været udsat for en allergisk reaktion. Hele mit ansigt er blussende rødt, stramt og brændende. Og hvad der næsten er mest ejendommeligt er, at det er på ydersiden af skæggrænsen at reaktionen er værst, så der kan ikke være tale om direkte irritation fra barberingen eller indgroede hår.

Jeg tror jeg må lade Mitchell's stå på hylden og passe sig selv og ved næste barbering kaste mig ud i at prøve Prorasos barbersæbe. Jeg har i hvert fald ikke haft nogle problemer med at bruge Prorasos sæbe fra dåse, så hvis den også er gal med sæben, kan det tænkes at det er selve børsten, der volder problemer. Men lige nu er jeg mest overbevist om, at Mitchell er synderen.

Madsen

Madsen


23. februar 2011


Hej Kenneth

Det kunne godt lyde som en allergisk reaktion, men det er første gang du skummer en sæbe op, så du kan også ha' lavet skummen alt for tør.

Min erfaring er hvis skummen "sidder fast" mellem skraber og blad, efter den er skyllet let af, er skummen for tør.

Jeg er sikker på du vil synes om Proraso.
Den er hurtig og skumme op, og giver god beskyttelse og glid.

Mvh
Madsen

Sidst opdateret den 23. februar 2011 kl. 21:47

Grenberg


26. februar 2011


Hej derude

Hvad er jeres erfaringer med Mitchells eller for den sags andre sæber når der ikke er så meget tilbage i bøtten, msiter den så sin evner ? Har lagt mærke til at især Mitchells bliver værrere og værrere jo mindre der er tilbagei bøtten. Lanolinen kan jeg stort set ikke mærke og den er nærmest umulig at skumme op ?

Tabac virker også som om den mister lidt af det magiske jo mindre der er.

Mvh

Grenberg

Grenberg


8. maj 2011


Kent/Mitchells sæbe

Har læst at Kent og Mitchells sæben skulle være den samme. Efter halvandet års tid med en Kent sæbe bestilt fra England har jeg fået den originale Mithells fra Proshave. Efter 2 forsøg med den nye har jeg allerede oplevet store forskelle, det er lykekdes mig at skumme den mest cremede og lækre skum op i første forsøg med min silveertip kost på under 2 minutter, det er aldrig lykkedes for mig før med Kent. Kan det virklig være den samme sæbe eller kan det havde været en "for gammel" sæbe jeg fik fat i. Er allerede solgt over Michells

Mvh

Grenberg



Søren H. Møller


8. maj 2011


Jeg har en refill puck (MWF), som jeg har revet ned i en Old Spice kop, og selvom den er tørret ind, og er revnet, så giver den stadig en rigtig god skum, og masser af beskyttelse.

For mig lyder det mest som om, der har været forskel på de to, selvom jeg også har læst at de skulle være ens.

Selvom din Kent skulle have været gammel, så har den alligevel været pakket ind i en eller anden form, så den skal da vist have været flere årtier gammel, for at det ville give en forskel, og så tror jeg også, du kunne have set det på sæben.

En sammenlignende ingrediens liste kunne være sjov at se - hvis man er lidt nørdet  ;o)

Nå, men det er da godt, du er glad for MWF.

Mvh.
Søren

Grenberg


9. maj 2011


Søren ja ærgligt at jeg ikke lige har embalagen, den kan jo være en "fake" den jeg har fået.

Er i hvertfald meget glad og langt mere positiv for den originale end Kent.

Mvh

Grenberg

Søren H. Møller


10. maj 2011


Jeg tror ikke, det er en "fake", jeg tror mere det er et spørgsmål om, at Mitchell producerer sæben for Kent, og det kan have foranlediget nogle til at tro, at sæben er fuldkommen den samme som Mitchell's egen.
Det behøver den ikke være, der kan sagtens være ændret lidt enten i selve ingredienslisten eller i mængden af ingredienser.

Nu har jeg før arbejdet et sted, hvor der blev produceret til kunder, der fik produkterne under eget navn, men de fik selvfølgelig ikke den bedste vare, de fik den der lige var en tand ældre i produktudviklingen.

Men nu pirrer du min nysgerrighed, så det er lige før, jeg er fristet til at få fat på en Kent udgave.


Mvh.
Søren

Henrik Palshøj


16. juni 2011

God skum.
Første gang jeg brugte min MWF fik jeg en super lækker nærmest cream fraice agtig skum, jeg tænkte "hvad snakker de om" det var så dumt, for siden da har det ikke lykkedes en gang at få den perfekte skum :( måske er jeg bare mer en creme mand!! Øhhhh det lød vist lidt forkert ;)

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


29. november 2011


Hmm, nu har jeg den sidste uge brugt MWF sæben dagligt og er lidt splittet.

Sæben er fantastisk for min hud. Huden er blød og lækker som aldrig før, så på denne front er denne sæbe helt perfekt og jeg har ikke længere nogen som helst irritation af huden, ved barbering. Jeg er derfor hovedsaglig fantastisk glad for min sæbe, men der er dog et lille men.

Jeg får en ok skum ud af sæben, med min barberkost, men syntes ikke helt at jeg kan få det til at gå op i en højere enhed, med denne sæbe. Problemet er at når jeg skummer sæben op, så er sæben selvfølgelig for tør til at starte med. Jeg tilsætter løbende et par dråber vand, for at nå det perfekte cremede skum. Når det så er sagt, så når jeg et punkt hvor det ser ud som om at den er lige ved at være perfekt. Så tilsætter jeg 1 dråbe eller 2. Herefter virker det som om at den bliver for vandet.

Jeg har prøvet at komme skummet i hovedet i begge sitiationer. I begge sitiationer, syntes jeg at skummet indtørrer for hurtigt i forhold til det jeg har set på youtube i flere videoer. Det er ikke fordi at at skummet ikke kan bruges, men jeg syntes ikke at det bliver helt som jeg har set det gjort af andre. Jeg har prøvet næsten alle mantic59 tips af og de løser det heller ikke. Det bliver bedre, men ikke perfekt. Det eneste jeg ikke har prøvet, er at skumme op i ansigtet. Har kun skummet op i skål. Han nævner dog også at en lidt stivere kost kan være en fordel, med denne sæbe, men kan det være det der afgør det?

Er der noget jeg overser eller har jeg for store forventninger?

Forsat god aften.

Mvh Cato

Sidst opdateret den 29. november 2011 kl. 22:37

JAN


30. november 2011


Hej Cato.
Jeg synes, som dig, at Mitchell`s er fremragende til huden, og kan genkende dine problemer med opskumning af sæben.Overgangen mellem for tørt skum og for vandet skum er hårfin. Jeg anvender nu udelukkende opskumning på ansigtet og får derved glat holdbart og rigeligt skum - så det er, for mig, måden at bruge Mitchell`sæbe. Tabac, derimod, finder jeg lige velegnet til opskumning i skål eller på ansigtet.
Jan

Andreas Skjæmt Andersen


30. november 2011


Cato:

Jeg oplever det samme som dig med min, på papiret, lidt stivere Semogue 1305 (jeg har aldrig prøvet en grævlingebørste).

Jeg foretrækker dog et lidt for vandet skum fremfor for tørt.

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


30. november 2011


Hej Jan og Andreas

Rart at høre, at det ikke kun er mig der har en smule udfordringer med MWF sæben:o).

Jeg vil sige det sådan, at jeg er meget tæt på at min skum bliver perfekt, men den mangler lige de sidste 5-10%, for at være helt perfekt. Jeg kan nu sagtens leve med det, da det jo ellers er en super lækker barber sæbe. Alt i alt er jeg super glad for dette produkt, men perfektionisten i mig, vil meget gerne få helt styr på de sidste 5-10%:o).

Jeg vil prøve at skumme den op i ansigtet i stedet for i skål. Måske er det, det gyldne tip, jeg endnu ikke har afprøvet. Det må jeg lige eksperimentere lidt med i aften. Har I nogen gode råd jeg bør tage med mig, når jeg skummer op i ansigtet?

Hvis ikke det hjælper med en stivere kost, så vil jeg ikke tænke meget mere over det og bare nyde min dejligt bløde silver tip kost:o).

Mvh Cato

Sidst opdateret den 30. november 2011 kl. 16:58

Andreas Skjæmt Andersen


30. november 2011


Haha!
Jeg ved såmen ikke om min Semogue er så hulens meget hårdere end din DOVO.
Om ikke andet er Semoguen min første barberkost (Men-U syntetisk) totalt overlegen.

Når jeg skummer op i ansigtet starter jeg gerne ret tørt, da jeg ellers synes de første par svirp frem og tilbage kan kaste nogle sæbedråber op på væggen, men nu har jeg også kun prøvet at skumme blødere sæber og cremer (ARKO og Men-U shave creme) op i ansigtet end  din MWF.

Jeg kan foøvrigt anbefale begge.
Men-U har en smule menthol-look alike Proraso sting der er rart om sommeren og ARKO er jo generelt bare...... LÆKKER!

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk