Forum - Barberkoste - Rengøring af kost
Bruger 

Grenberg


12. juni 2009

Rengøring af kost
Hejsa

hvodan er den bedste måde at rengøre(vedligeholde sin kost på så den holder længest mulig ?

Mvh

Grenberg

JEEP

JEEP


13. juni 2009


Der findes en del forskellige "skoler" inden for rengøring af barberkoste. Jeg spørge mig lige for og vender tilbage.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


16. juni 2009

Mine 5 cent's.... indtil Jakob får svar fra de højere magter ;-)

Jeg tror virkelig du skal mishandle din kost for at den IKKE holder i næsten en evighed. Hvis altså kosten er en ordentlig kvalitet!!!

Skyl og rens den GRUNDIGT med varmt vand efter brug. Tør den i et RENT håndklæde, lige som om at du påfører skum på ansigtet, bare lidt mere forsigtig.
Vær sikker på at der IKKE er nogle hår der klumper sammen. Hæng den derefter til tørre med håndtaget opad.

Du skal betragte din kost som EKSTREM kostbar og at det var den sidste i verden og der kunne ikke fremstilles flere af den slags......... næsten!!  ;-))

Håber at det kunne bruges?

Mvh Lars

JEEP

JEEP


16. juni 2009


Jeg har spurgt mig for - og er kommet frem til følgende korte guide:

1. Fugt børsten grundigt med varmt vand - brug aldrig kogende vand på en barberkost!

2. Vask børsten grundigt med enten hårshampoo eller opvaskemiddel, skyld sæben grundigt ud bagefter

2.1. Er børsten sat meget til med sæberester kan man evt. lade den trække i en sæbeopløsning i 5-10 minutter før man skyller sæben ud

3. Sæberester på håndtaget og omkring hvor børsterne møder håndtaget kan forsigtigt skrubbes væk med en blød tandbørste

4. Lav en opløsning af en del eddike og fire dele varmt vand, tilsæt evt. et par dråber glycering og rør rundt. Rør rundt i blandingen med børsten i 30-60 sekunder, undlad at få blandingen på børstens håndtag, navnlig hvis håndtaget er af et organisk materiale.

5. Skyl børsten grundigt i varmt vand, ryst det overskydende vand af børsten og stil den til tørre.

Din børste er nu ren. De første par barberinger vil den lugte lidt af eddike, men det går over.

Ovenstående rengøring bør foretages mindst en gang om året - hvert halve år hvis man kun bruger en eller to børster.

Visse guides anbefaler at man bruge div. kemiske rensemidler, men det frarådes af samtlige producenter af barberkoste som jeg kender til, så det synes jeg at man skal holde sig fra. Desuden er det ikke nødvendigt.

Om man stiller sin børste til tørre med børsterne opad eller hænger den med børsterne nedad har ingen påviselig praktisk betydning.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


17. juni 2009

Flot Jakob!!

Altid grundig, veludført og præcis forklaring.
De er, uden gas, en gevinst for hvilket som helst forum, min herre!!

Mvh Lars

JEEP

JEEP


17. juni 2009


Bukker ærbødisk :)

Morten K

Morten K


17. juni 2009

Kogende vand
Men var det ikke netop på Badgerandblades.com jeg så en guide om at røre skum op, hvor forfatteren kogte vand til at varme børsten og skålen op med?
Jeg har faktisk gjort det samme den sidste uges tid, da jeg ikke får så varmt vand i hanen med mindre jeg skruer HELT op på fuld drøn.

/Morten K

JEEP

JEEP


17. juni 2009


Både de vejledninger som følger med min Kent BK4, min Dovo rejsebørste og min Shaving Shack Shogun fraråder direkte at man kommer børsten i kogende vand - ligesom de fraråder de kemiske rensemidler.

Mit take på det er at langt de felste epoxytyper som findes bliver bløde/svækkes ved vedvarende og/eller gentagende eksponering for temperaturer over 70 grader celcius. Man kan alså nemt komme til at svække/ødelægge den lim som holder børsten - og ikke mindst knuden - sammen.

Har ens børste håndtag i organisk materiale kan kogende vand også få materialet til at slå sig - ligesom det kan skade den lak/olie som håndtaget er behandlet med, hvilket igen gør børsten mere følsom overfor vand.

Ligeledes har kogende vand, over tid, en svækkende effekt på hårene i børsten.

Så alt i alt; kogende vand vil forkorte levetiden af din børste betydeligt. Hold temperaturen under 70 grader celcius, det burde også være varmt nok.


Mvh.

Jakob

Morten K

Morten K


17. juni 2009


OK, så må jeg lade vandet køle af lidt først. Skulle jo nødig have at børsterne falder fra hinanden :-)

Lars Jensen

Lars Jensen


18. juni 2009

Morten K, du kunne jo også bare blande lidt koldt vand i.


Mvh Lars :-)

Henrik Palshøj


16. juli 2011

Hvordan med strittende yderhår?
Tak for den udførlige guide. :)

Jeg har blot et tillægs spørgsmål (for nu). Jeg syntes at de yderste hår kan have en tendens til at vælge at stritte ret meget efter tørring, er det noget man kan/skal gøre noget ved?

Hilsen Henrik

Brose


16. juli 2011


Hej Henrik

Umiddelbart er det ikke noget du skal gøre noget ved og det er helt normalt når børsten "blomstrer" efter at den er taget i brug. Det varrierer naturligvis meget efter børstens finhed, mængden af hår og knobets tykkelse.

Når du har rystet børsten grundigt af efter brug kan du evt. ligeså forsigtigt køre hånden ned over børsten (saml pege- og tommelfinger til et O), men ellers skal du bare lade børsten lufttøre så den er klar til næste gang du skal bruge den :-)

Jeg vil anbefale at barberkosten kommer op at hænge, så den hænger med børsten nedaf - det har ikke rigtig nogen indflydelse på hvor meget børsten breder sig, men det primære er at evt. overskydende vand / dråber nemmere kan komme væk. Det er især vigtigt at barberkoste med håndtag af træ eller andre organiske materialer kommer op at hænge, så håndtaget ikke udsættes unødigt for vand.

Mvh,
Brose

Søren H. Møller


16. juli 2011


Hej Henrik,

som Brose skriver, er der meget der afhænger af, hvor meget en barberkost blomstrer.
Jeg har nogle hvor diameteren måske er blevet ½-1 cm større, og nogle hvor det nok mere er 3-4 cm.

Du kan ikke gøre det store ved det, andet end at nyde det.

Af ovenstående er jeg kun uenig i én ting, og det er at kosten skal hænge under tørringen.
Det er altid meget diskuteret og vendes jævnligt på andre barberfora, og det jeg kan få ud af det er, at det er fuldstændig ligegyldigt, så længe den tørrer et vel-ventileret sted.

Jeg har set indlæg, hvor en havde haft den samme barberkost i 20 år, og altid stillet den på håndtaget, og en anden der havde haft sin i 25 år og altid hængt den til tørre.

Jeg har efterhånden fået samlet mig et par barberkoste, og kan tilføje, at der ikke engang er enighed mellem producenterne af barberkoste, jeg har set begge dele anbefalet som det rigtige - for mig igen en bestyrkelse i, at det er ligegyldigt.

Det vigtige må være, at den ikke tørrer i fugtige omgivelser, så hvis ens badeværelse har svært ved at slippe af med fugten, så vælg et andet sted at stille børsten mens den tørrer.


Mvh.
Søren

Henrik Palshøj


28. juli 2011


For lige at kommentere mit eget tidliger indlæg, har modtaget en Kent BLK4, og hvis jeg syntes at min Shavemac havde et par strithår, så er det intet imod Kent børsten. Så i har helt ret, ikke 2 børster er ens. Glæder mig til at udforske forskellen på de to børster.

Hilsen Henrik

Henrik Palshøj


14. oktober 2011

Små sorte hår i sæben.
Idag da jeg stod og rørte min sæbe op, blev jeg opmærksom på et par hår stubbe (2-4mm) i sæben, de var helt sikkert ikke fra mig. Så tænkte jeg det måtte være fra børsten.

Spørgsmålet er: er det normalt at der ryger lidt af fra tid til anden (det vil give fornuft)

Normalt skyller jeg den grundigt efter brug, lader den løbe et par gange over et tørt håndklæde inden jeg hænger den op,  hver anden måned får den lidt hårshampo efterfulgt af en grundig skylning og ophængning.

Er det normalt eller?

Hilsen Henrik

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk