Forum - Generelt - Nyeste indkøb
Bruger 

Søren H. Møller


11. maj 2012


Ja så vil jeg da også være med  ;o)

En tysk barber-ven har lige været en tur i Tyrkiet og havde lidt godt med hjem i bagagen:
2 stk. GZD sticks og 2 stk. Derby sticks.
Efter sigende skulle GZD sæben være lige en tand bedre end Arko, og duften er mere afdæmpet (for dem der ikke kan lide Arko).

Og en B&B 2012 LE med Shavemac D01 2-band knot. Oprindeligt lød leveringen til sidst i juni først i juli, så det var næsten en tidlig julegave - og så var der tilmed en Arko stick med i pakken :o)
Den bliver i hvert fald testet i morgen - altså barberkosten.


Mvh.
Søren

Grenberg


25. maj 2012



Fik lige et par pakker med hudpleje:

Jack Black Daily cleanser rejse størrelse
Jack Black Supreme Shaving cream reje størrelse
Jack Black Double-duty facial mousturizer, rejse størrelse
Jack Black facial scrub, stor størrelse

Men-ü Mat Facial mousturiser

Osmium prøver på deres 3 cremer

I min jagt på et en dagcrem der kan klare det danske sommer vejr har jeg fået lidt forskelligt hjem og prøve. Jeg har længe luret på Jack Black og valgte en reje størrelse så jeg både kunne prøve ansigts rensen og dagcremen, der var så lige en barber crem med (se min meget positive vurdering af den under dagnes barbering, ironi kan forkomme). Det første forsøg med JB dagcremen er positiv den er meget let og absoberes hurtigt ind i huden, Men-ü virker også som en fornuftig crem der ikke fedter men nu må vi se.

Jeg leder stadigvæk efter en scrub der er økonomisk i brug men også perfekt til min hud, den må gerne slibe men ikke for hårdt desværre Proshave så er jeg ikke helt op at ringe over den fra TOBS men når det bliver køligere i været tror jeg den nok skal blive fornuftig, tilgengæld virker første gang med Jack Black ganske ok, der er menthol i men kan ikke rigtig mærkes men den dufter godt og sliber fornufgtig. Jeg kan rigtig godt lide den fra Osmium men er træt af at det er en kombineret lermaske og særdeles uøkonomisk i brug når man normalt bruger scrub 2-3 gange i ugen.


God aften til alle

Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


5. juni 2012

Arvestykke
Syntes lige at jeg ville vise denne kniv frem. Ved godt at den er meget medtaget og har en skade, men den har alligevel en personlig værdi, da det har været min afdøde farfar´s barberkniv. Jeg har fået den af min far, da han aldrig kunne finde på at bruge den og den har derfor ligget urørt hos han i over 20 år. Jeg tvivler på at den kniv nogenside bliver brugbar igen, men måske er der nogen her inde som kan afklare dette for mig og om at den skade den har, udelukker at få den brugbar igen?

Mvh Cato

Søren H. Møller


5. juni 2012


Hej Cato.

Intet er umuligt for den der...osv. osv.

Skaden på spidsen betyder ikke det store, den kan enten rundes pænt af, eller man kan forkorte ragekniven. Jeg har set en del restaurationer hvor man netop har forkortet, fordi spidsen havde en skade.
Men det ser ud til, at der er noget korrosion på hælen. Hvis ellers der er godt stål over det punkt, så skulle det være muligt, at slibe, indtil man når over det punkt og stadig få en brugbar ragekniv ud af det.
Desværre bliver bredden på ragekniven noget kort, og dermed også mere vanskelig at barbere med.
Og ud fra billedet kan man ikke se, om der er yderligere korrosion længere oppe.

Selvom den ikke ser for pæn ud, så ville jeg beholde den, som den er, da det er et arvestykke.
Den sagtens poleres op, så den bliver pænere at se på, men jeg synes, det vil være synd at begynde at fjerne metal, hvis ikke der er en meget stor chance for, at den vil blive en habil ragekniv.


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


5. juni 2012


Hej Søren

Takker for dit kvalifiserede svar:o).
Korrosionen er primært på hælen af kniven, men du ahr unægtelig ret i at det ikke er umagen hver, at forsøge at slipe den op. Det er et arvestykke, som jeg faktisk ikke anede eksisterede længere, før jeg fik den af min far i eftermiddags. Min farfar var uddannet barber i sin tid og havde den gang flere barber knive. Hvor de er blevet af idag er der ikke nogen der ved, ud over denne, som jeg er kommet i besidelse af. Derfor er den sjov at have. Jeg vidste iøvrigt ikke at der har været en dansk fabrikat af den slags udstyr:o). Den bliver nok bare gemt og passet på. Det er ikke utænkeligt at jeg forsøger at polere den op med tiden, men ved ikke rigtig, hvad der er egnet til formålet? Jeg kunne godt finde på at købe en ny barberkniv på et tidspunkt, for at prøve krafter med denne form for barbering. Jeg syntes at det er facinerende at barbere sig med og vil meget gerne prøve det. Jeg kommer nok til at spørge dig lidt til råds på området, når at jeg finder på at handle:o).

Mvh Cato

Søren H. Møller


6. juni 2012


Jeg bruger normalt Autosol, der kan fås hos cykelhandlere, forhandlere af biludstyr og de store supermarkeder.
Jeg har fået ret gode resultater, selv med knive der har set ret trætte ud - det kræver bare noget albuefedt  ;o)

At den er dansk gør den helt sikkert til noget specielt, jeg tror faktisk, det er den første danske ragekniv, jeg har set.

Pas godt på den, det er altid specielt, når der høre familiehistorie til  :o)


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


6. juni 2012


Hej Søren

Autosol har jeg liggende og skal prøves. Jeg takker for tippet og vil selvfølgelig poste et billede, når jeg får den poleret op:o). Ved du om at noten som samler bladet med "håndtaget" (ved ikke hvad det hedder;o), kan pilles ud og sættes i igen, så at hele kniven kan poleres op?

Mvh Cato

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


6. juni 2012


Hej Søren

Så er der blevet pudset lidt:o). Det er ikke det færdige resultat, men jeg må sige at Autosolén er effektiv. Jeg ville gerne skille den ad, så at jeg kunne pudse den totalt op, men vil ikke begive mig ud i det, før at jeg er sikker på at jeg ikke ødelægge noget:o).

Sidst opdateret den 6. juni 2012 kl. 21:12

Søren H. Møller


7. juni 2012


På engelsk hedder noten en pin.

Den kan godt fjernes men du skal have en ny for den kan (højest sandsynligt) ikke genbruges.

Men hold da op hvor er den blevet flot, og stålet ser bedre ud end jeg havde regnet med (ud fra fotoet).
Overraskelser i den retning er altid behagelige  :o)

Jeg har en del rageknive, som jeg kun har pudset op, hvor jeg kan nå.
Du har ret i, at den bliver pænere, hvis man skiller den ad, men der er også noget arbejde i at samle den igen.
Når pin'en sættes i, skal den jo helst lukke "ned gennem midten", så den ikke går på håndtagene.
Jeg har da fået det til at lykkes på et par stykker, men det er ikke der, jeg har min spidskompetence.

Det er nu sejt med en dansk ragekniv.


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


7. juni 2012


Hej Søren

Ok, så vil jeg da undlade at skille den ad, hvis det er så omstændigt. Jeg er langt fra færdig med at pudse den op endnu, så den skal nok blive endnu flottere:o).

Jeg syntes også at det er lidt sjovt at eje en ragekniv af dansk fabrikat:o). Den skal der virkelig passes på. At det så er et arvestykke, gør det bare endnu bedre.

Jeg smider lige et billede op, når jeg bliver helt færdig med den.

Mvh Cato

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


11. juni 2012


Så er jeg nået der til med poleringen af min ragekniv, at jeg nok ikke får den flottere med håndkraft. Jeg er nu også ret godt tilfreds, taget i betragning hvor medtaget den var, da jeg fik den af min far. Jeg syntes at den er blevet rimmelig præsentabel.

Den bliver deværre nok aldrig klar til barbering igen. Jeg tror at den er for medtaget, men kan dog ikke sige det med sikkerhed. Jeg er nu glad for at være blevet indehaver af den alligevel, da det som sagt er et arvestykke:o). At den så oven i købet er dansk fabrikeret, syntes jeg blot er en bonus.

Mvh Cato

Sidst opdateret den 11. juni 2012 kl. 21:56

Søren H. Møller


12. juni 2012


Hej Cato,

Den er blevet rigtig flot [thumbs-up]  :o)


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


12. juni 2012


Hej Søren

Takker! Det glæder mig at du syntes om resultatet og tak for tippet med autosol:o).

Mvh Cato

Sidst opdateret den 12. juni 2012 kl. 22:50

Søren H. Møller


28. juni 2012


Lige et lille hold Vulfix barberkoste:

Vulfix VS5, grisehår
Vulfix 404 Grosvenor, gris+grævling
Vulfix 2234 Silvertip

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


29. juni 2012


Du må godt nok have mange koste efterhånden Søren:o). Fin tilføjelse til samlingen.

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk