Forum - Generelt - Når man under sig selv noget godt...
Bruger 

Jens


5. juni 2011

Når man under sig selv noget godt...
Hej

Jeg tænkte, at jeg som ny lige ville komme med mine betragtninger oven på min nylige anskaffelse.

Min barberingsfortid er måske lidt usædvanlig, sammenlignet med mange andres, for jeg har faktisk altid kun brugt DE-skrabere. Jeg startede med min fars og købte så en billig en i et supermarked som jeg så ellers har kørt med de sidste 20 år og holdt fast i, sikkert fordi jeg er lidt konservativt anlagt og DE-måden bare var det jeg kendte. Jeg fik ganske vist en barbermaskine på et tidspunkt, men den kunne jeg overhovedet ikke lide at bruge. Da det blev stadig sværere at finde barberblade i supermarkedet, begyndte jeg at lede på nettet og er så efterhånden endt herinde.

Da jeg alligevel skulle have nye blade for en måneds tid siden, besluttede jeg mig for at forkæle mig selv lidt og købte en Merkur 34C, en Proraso aftershave og nogle andre småting, og holy crap! Jeg må sige, at jeg er begejstret! Jeg havde ikke troet, at bare det at skifte til en anden skraber kunne betyde så meget, men Merkuren har en anderledes behagelig tyngde og det er også som om bladet på en eller anden måde sidder meget bedre i den. Det er en meget bedre følelse. Aftershaven er jeg også vild med - den føles dejlig, huden har det endnu bedre og duften er også behagelig og ikke særlig gennemtrængende. Jeg fik også en prøve Proraso barberskum med, som også er god, selv om jeg synes, at mentholeffekten er en kende mere dramatisk end i aftershaven.

Egentlig vil jeg bare sige, at jeg har fået øjnene op for, at man med nogle mindre investeringer kan finde en helt ny glæde og velvære i små, dagligdags ting. Før skulle barbering bare overståes. Nu glæder jeg mig til at komme op og i bad om morgenen, så jeg kan komme i gang med at stå og hygge mig med det.

Jeg har også fået mod på at tage skridtet videre til kost og creme/sæbe og overvejer, hvilke ting jeg skal begynde med. Desværre har jeg ikke så meget plads til en masse udstyr på mit lille badeværelse, så det kunne være godt, hvis jeg kunne undgå at bruge en skål også. Ikke fordi det på nogen måde står og falder med det, men det ville bare være mindre bøvlet. Det er mit indtryk, at det mest almindelige er at skumme op i en skål eller kop, men at man også kan gøre det i hånden eller direkte på ansigtet. Er der nogen er jer, der gør det? Er det sværere eller dårligere?

Mvh.
Jens

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


5. juni 2011

Prøv stift
Hvis jeg var dig ville jeg i Bilka for en 14 kr købe en Palmolive barbersæbe stift, den kræver bare at du gør kosten våd og laver så skummet på stiften det er billigt og den tager ingen plads med sine 30 cm

Sidst opdateret den 5. juni 2011 kl. 13:58
Madsen

Madsen


5. juni 2011


Velkommen til Jens.

Det er alidt rart at se man ikke er den eneste, der har fået en bedre/behaligere barbering efter et skift til DE-skraber/bedre prudukter :)

Det er ved at være langtid siden jeg sidst har brugt en skål. Jeg skummer altid op direkte på kinder og hals. For mit vedkomme er ikke pga pladsmangel, men jeg bedre kan styrer sæbe/cream og vand forhold.
Tidsmæssigt er der ikke den store forskel hvordan man laver sin skum :)

Mvh
Madsen

Andreas


5. juni 2011

Kan man andet end synes godt om det indlæg?
Velkommen i klubben :)

Det er en helt anden oplevelse og jeg er helt enig med dig i at man kan tage sig selv i at glæde sig til det igen er tid til at barbere sig :)

Jeg er også nybegynder og bruger hhv. Proraso barberskum (den grønne), ARKO og Men-U barbercreme.
Jeg er glad for dem alle tre på hver deres måde og har skrevet min oplevelse af skiftet inde på min blog, som er nummer 4 på Google, hvis du søger efter "DE barbering".

Jens


24. juni 2011


Tak for jeres svar.

For at følge lidt op, så købte jeg en kost og Proraso barbercreme for et par uger siden, og det har ikke været så svært som jeg havde frygtet at få lavet noget godt skum. Jeg må dog sande, at det går en del bedre, når jeg bruger en skål, så nu må jeg vel se at få organiseret tingene på badeværelset lidt bedre. :)

Jeg har faktisk også købt den stift, du nævner, Thomas, men jeg synes godt nok, at den er noget sværere at arbejde med. Det er som om, at det skum jeg får lavet bare sådan...forsvinder igen? Jeg ved ikke, hvad jeg gør forkert.

Argh, nu bliver jeg også nysgerrig efter at afprøve alle mulige forskellige produkter. Jeg tror ikke længere, jeg kan reddes. ;)

Søren H. Møller


24. juni 2011


Hej Jens,

Ja, det er som en åleruse - der er kun én vej  ;o)

Med fare for at Grenberg klandrer mig for lange udredninger og søforklaringer, så lader jeg mig ikke kue  :o)

Hvis dit skum forsvinder er det fordi der ikke er sæbe nok, eller du har for meget vand.
Hvis du har sæbe nok i ansigtet (jeg formoder, du skummer op direkte i ansigtet), så er det fordi du enten tilfører for meget vand, eller fordi du ikke har arbejdet nok med barberkosten, så vand og sæbe bliver blandet godt nok.

Det er helt sikkert nemmere at styre sæbe/vand indholdet i en skål, men med øvelse, så skal det andet nok komme, og opskumning i ansigtet er en helt god metode, hvis man har lidt travlt.


Mvh.
Søren

Grenberg


24. juni 2011


Har i denne uge hygget mig med shavesticks og det er faktisk en god ting hvis man har travlt, man skal bare lige lære teknikken. Med en stick som Arko den kan man næsten ikke ødelægge, selvom starten virker som om der ikke sker noget men efter lidt rotationer med kosten i ansigtet kommer den og så lige dyppe kosten i vand og fortsætte så wupti får man den lækreste skum.

Søren hov hov hov he he he

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk