René Hylager Carlsen
|
15. november 2016
hvilken kost
det er jo så småt ved at være jul, og familien synes altid ønskesedlen er helt tom for gode gaver.
Derudover så håber jeg, at få mere tid til at fordybe mig i barberingen i de næste år, og er derfor klar til at føje endnu et element til barberingen.
jeg er derfor ved at se lidt på koste, men er meget i tvivl om hvad man skal vælge.
Det fineste er jo en silvertip badger, mens finest badger er klassen under. Men er en billig silvertip bedre end en dyr finest??
har kigget lidt på et par modeller https://www.proshave.dk/muhle-silve...
https://www.proshave.dk/muhle-silve...
https://www.proshave.dk/shavemac-ba...
nogle der har erfaringer eller andet godt og bidrage med??
|
Heino Randa Poulsen
|
15. november 2016
Jeg har selv en af muhle silvertip som du linker til bare med sort håndtag. det er utrolig dejlig og behagelig kost at bruge kan virkelig lave nogle fantastiske lather. Jeg kan ikke tale mig forskelle på hårene jeg har kun prøve silvertip og silvertip fibre, må sige jeg foretrækker den rigtige. Lige et billede af dagens lather, til sidst kunne det ikke være i skålen mere ;-)
|
Grenberg
|
16. november 2016
Hej Rene'
Ja hvad skal man fortrække ??. Jeg har i min samling alt fra syntes over boar, til pure badger og Silvertip. SIlvertip er en kost med bløde hår der også suger en hel del vand til sig dvs. at opskumning kræver lidt mere øvelse men det lærer du hurtigt. Den er blød og fin i brug men den er ikke min ynglings til hårde sæbe for de kræver mange gange lidt stivere hår.
Hvad forskellen er imellen Mühle og Shavemac ved jeg ikke da jeg kun har en Shavemac i silver tip, men den Pure badger og fibre kost fra Mühle fungerer fint. Jeg er meget glad for min Shavemac som jeg selv fik i gave for mange år siden, bruger den flere gange i ugen og den er min favorit kost til cremer.
Hvis du husker at rengøre skaft og hår jævnligt (uanset hårtype) har du en kost der holder længe.
Mvh
Grenberg
|
Søren H. Møller
|
16. november 2016
Hej René.
I min optik tager du fejl, når du siger Silvertip, er finest - den er anderledes og dyrere. Det sidste er fordi der bruges nakkehår, og dem er der ikke så mange af på en grævling.
Når det kommer til brug, så har Silvertip hår blødere spidser og de er mere bøjelige/fleksible end fx. Finest. Ved Finest mærker man (normalt) en let masserende fornemmelse under brug. Hårene er også en anelse stivere. Best badger er en forøgelse af stivhed og prikken fra spidserne end Finest. Pure badger betyder "bare" at alle hår er fra en grævling - det er nu også tilfældet af de ovenstående, men hårene kan være hvorsomhelst fra grævlingen.
De tre første typer er normalt håndsamlede, mens Pure badger kan være samlet maskinelt, men ikke behøver være det.
Så de fire typer har forskellige egenskaber, men jeg synes det er forkert at sige, at én er finere end en anden, det kommer helt an på personlig præference. Jeg har fx. en ven, der sværger til de "hårde" knuder, dvs. Pure og Best badger og for ham er det de bedste knuder - selv foretrækker jeg Silvertip eller Finest pga. de bløde spidser.
I min verden kan man sagtens vælge en Finest frem for en Silvertip. Jeg har Finest barberkoste der har mere bløde spidser end nogle af mine Silvertips, så det er ikke skrevet i sten at Silvertip altid er blødest. En tæt bundet Silvertip knude, kan fx også have en bedre rygrad end en mere tyndbesat Finest, så det har bestemt også indflydelse på egenskaberne.
Mht. til sammenligningen af Mühle og Shavemac, så er der ingen tvivl hos mig; Shavemacs knuder er bedre end Mühles, hvis man kan tale om bedre, da kvaliteten er i top hos begge mærker. Men, Shavemacs knuder er tættere bundet dvs. flere hår i knuden, hvilket er lig med bedre rygrad.
Vælger du en Finest, har du også muligheden for en 2-band, hvilket giver barberkosten et anderledes udseende end en normal 3-band knude.
Af de tre du har linket til ville jeg helt klart vælge Shavemac'en - og 23 mm er en rigtig god størrelse - efter min mening ;o) Personligt er mit sweet-spot på 22-24 mm for en grævlinge knude, og som Heino sværger jeg til naturlige hår frem for syntetiske.
Mvh. Søren
|
René Hylager Carlsen
|
16. november 2016
Heino-->> tak for svaret, umiddelbart har jeg også fravalgt fibrene fra starten.
Grenberg-->> ja desværre er der sjældent et enkelt svar, jeg havde også lidt på fornemmelsen, at det igen var et spørgsmål om personlig smag og hvad produkt man bruger til barberingen.
Søren-->> jeg læste bare den fine guide på siden, og ypperste er imo det samme som det fineste c")
men tak for et meget detaljeret svar, som gav endnu mere og tænke over.
jeg havde godt bemærket det med de forskellige mm, men ikke tænkt mere over dette.
en muhle koster 615 kr hvis vi snakker silvertip 23mm, en shavemac silvertip 23mm koster 729 kr.
så tror det skrives sådan en her på ønskesedlen https://www.proshave.dk/shavemac-ba...
|
CHSeifert
|
17. november 2016
Jeg ville klart vælge en Shavemac fremfor en Mühle. Jeg har ejet 3 Mühle og vel 25-30 Shavemac grævlingehårs børster.
Jeg er også nørd, som Søren, og jeg har personlig kontakt med Bernd, der ejer Shavemac. Jeg har nu kun 10 Shavemac grævlingehårs børster tilbage i min samling, alle er custom made af Bernd, der selv drejer håndtaget i en form og farve jeg kan lide. Shavemac laver børster i 4 top Grævlinge hårstyper, 2-band Silvertip, 3-band Silvertiip, 2bband D01 Silvertip og 3-band D01 Silvertip og IKKE AT GLEMME den 5. og meget prisvenlige Finest Badger, som er et fund til prisen efter min mening.
Jeg kan også anbefale Thäter, som er børster lavet i det blødeste grævlinghår, du kan finde (vil jeg mene) med håndtag lavet af Bernd/Shavemac.
Hvis du vil op i pris, så er der Simpson. Mark Watterson er ejeren af Simpson/Vulfix og han tager sig af sine kunder på bedste vis. Alle mine Simpson børster er specielt udvalgt af Mark Watterson - men prisen er også derefter. Den er HØJ. Men selv en almindelig Simpson Duke 3 i best badger ville være en perfekt starter kost.
Der er en række mindre mærker, der også laver SUPER koste, men hvis du vil prøve at finde noget på Proshave.dk, så kan stærkt anbefale du fokuserer på Shavemac og vælger en kost af 3-Band Silvertip. Den er blød og behagelig, men ikke for blød.
Hvis du skummer op i en skål/scuttle, så gør det ikke så meget den er lidt floppy/bøjer lidt i det, når du bruger den. Du laver jo skummet i skålen, og maler det næsmest på ansigtet. Laver du derimod skummet i ansigtet, så bør du undgå en for høj lofted børste, da den vil have problemer med at lave skummet i dit ansigt. Du skal ca. sige børste knot tykkelse X MAX 2,2 for at få det korrekt loft på børsten til face lathering. Men der er folk der elsker at skumme op i ansigtet med en meget høj lofted børste, jeg siger bare du nok vil foretrække en med lidt mere standhaftighed uden at den føles hård.
Snak med Brose, ejeren af proshave.dk, om det. Skal du barbere dig hver dag, så er min anbefaling 2 børster minimum. Eller slider du den ned for hurtigt. Jeg har på et tidspunkt ejet 125 grævlinge hårs børster, er nu nede på en 50 stykker ialt i min samling.
Har faktisk nu kun 22 grævlingehår, 22 syntetiske og 8 af svinehår.
Du kan ALDRIG få for mange barber børster, spørg bare Søren :-)
God fornøjelse med det. Spørg bare løs, hvis du har flere spørgsmål.
Sidst opdateret den 17. november 2016 kl. 01:53
|
René Hylager Carlsen
|
17. november 2016
CHSeifert-->> Tak for et godt og uddybende svar.
jeg er bestemt ikke nørd, og har som sådan ikke sat mig ind i dette, jeg købte i sin tid en mühle r89 på anbefaling herfra siden. Jeg var simpelthen irriteret over priserne på barberbladene fra gilette.
Jeg har siden bare kørt videre med almindeligt skum og så min mühle.
Nu får jeg lidt mere plads på badeværelset, og vil gerne forsøge mig med en kost og sæbe eller creme frem for bare skum som i dag.
Jeg er ikke låst fast til hverken sæbe eller creme, og kan se fordelene i begge.. Jeg har dog lagt mig fast på jeg vil skumme op i en skål af en art.
jeg har søgt lidt på eBay også, og simpson duke som faktisk ser fornuftig ud i prisen.. deres silvertip badger er lidt dyrere, men bestemt økonomisk opnåelige.
Du omtaler loft, er det hvor lange hårene er?? Altså at en 23mm må være op til 50,6mm som max efter din smag til opskumning direkte på huden??
Nu snakker både du og Søren om band, og 2 eller 3, samt bband. Er det noget jeg skal koncentrere mig om, og hvor ser i det henne??
jeg kan se det stadig er en del om personlig præferencer og smag, lidt som når jeg snakker fluegrej med vennerne, så er der ingen der er enige c")
|
Søren H. Møller
|
17. november 2016
For at tage det i rækkefølge :o)
Sæbe eller creme er igen lidt et spørgsmål om præference. Jeg synes generelt sæber giver et bedre glid og beskyttelse end cremer, men der er selvfølgelig undtagelser. Jeg kan fx rigtig godt lide cremerne fra Taylor of Old Bond Street, de er rigtig gode, og fuldt på højde med gode sæber. Som begynder vil det være nemmere at skumme en creme op end en sæbe - i hvert fald end en hård sæbe. Jeg startede selv med Proraso, som er en blød sæbe, og det gik ganske godt, da den er nem at skumme op.
Det er et tyndt grundlag, men jeg har kun en Simpson, en Persian Jar i Super badger, og det har været den største skuffelse blandt alle mine barberkoste - så stor en skuffelse, at jeg flere gange har overvejet at sælge den igen. Simpsons Super badger skulle ifølge dem selv være lig med Silvertip, og der må jeg bare sige, at den barberkost jeg har, på ingen måde arter sig som en Silvertip. Ud fra egenskaberne vil jeg betegne den som en gennemsnitlig Best badger, og jeg køber ikke en Simpson igen - det er så min mening. Jeg ved, der også er mange tilhængere.
Loftet er som du selv er inde på, længden af hårene. Jo kortere loft, jo mere stiv vil barberkosten være/føles. Jeg deler dog ikke Seiferts beregningsmetode mht. en fast værdi af knude størrelse x 2.2. Jeg har barberkoste på begge sider af de 2,2 som er fortrinlige til face lathering. Efter min mening, er det mere et spørgsmål om typen af hår, loftets højde samt knudens tæthed, der er afgørende. En knude med høj densitet (mange hår) vil kunne klare et højere loft end en med lav densitet, ligeledes vil en Best badger knude kunne klare et højere loft end en Silvertip med samme densitet i knuden. Der er mange faktorer der spiller ind - hvilket er så fedt, for så er der mange muligheder i jagten på den perfekte barberkost :o) - og min mening er hverken mere eller mindre forkert/rigtig end Seiferts, Grenbergs eller Heinos.
2- eller 3-band betyder at man kan se 2 eller 3 "bånd" på hårene. Hvis du tager dit Shavemac link (3-band), og kigger på hårene, så kan du se et lyst bånd, et mørkt og et lyst igen, fra håndtaget og op. Hvis du kigger på det billede jeg har sat ind af min Semogue 2-band finest, så er der kun 2 synlige bånd; et mørkt og et lyst. Det giver kosten et anderledes udseende, men i samme type hår, vil der ikke være forskel på hvordan den er under brug. Det er ikke noget, du behøver tage stilling til, andet end som et æstetisk spørgsmål.
Jeg synes stadig, du skal gå efter Shavemac'en. Shavemac har en utrolig høj kvalitet, lige fra håndtag til knude. En af de Limited Edition barberkoste jeg har, er drejet af Rudy Vey (tysker bosiddende i USA) med en D01 2-band knude, og Rudy nævnte, at da han modtog knuderne, 100 stk. var der næsten ingen variationer i diameter, højde, densitet eller udseende på de 100 knuder. I min verden, er det et udtryk for en meget høj kvalitet, når man kan producerer så ens knuder med tanke på, at de alle er fremstillet i hånden. Og jeg har ikke hørt nogen, der ikke har været tilfreds med kvaliteten af deres Shavemac.
Mvh. Søren
|
René Hylager Carlsen
|
17. november 2016
Søren-->> tak for endnu en god beskrivelse, jeg er nu endnu mere med på hvad de forskelige begreber dækker over.
jeg skriver den shavemac på ønskesedlen, der er sikkert mange fine koste derude men at sende familien ud i køb fra eBay osv kan være lidt besværligt.. Så shavemac ser ud til at være et sikkert valg. Den kan så være "hjørnestenen" i en mindre samling, mens der eksperimenteres med lidt andre..
jeg har i dag også været lidt på eBay og studere kostede, og kan faktisk godt lide semogue kostene, som jeg synes er super flotte.. Kan også se du har en del af dem i din samling..
|
Søren H. Møller
|
17. november 2016
Ja Ebay kan være lidt tricky.
Jeg anbefaler faktisk altid Semogue, men i dit tilfælde fornemmede jeg, at det nok helst skulle være fra Proshave, og når man ikke selv foretager købet, så er det altid godt at kunne pege mod et sted, hvor man får en god behandling og kvalitetsprodukter. Det er også noget jeg selv benytter mig af, når familien skal ledes :o)
Når/hvis du engang vil udvide, så er Semogue helt bestemt et køb værd. Jeg har p.t. 62 Semogue barberkoste, og jeg er vild med dem alle - nørdet, jeg ved det ;o)
Nogle har modstand mod træhåndtag bl.a. fordi de kræver, at man behandler kosten lidt mere nænsomt, men jeg er vild med naturlige materialer, og hvis man ser bort fra Limited og Special Editions, så er Semogue Owners Club 2-band den barberkost på markedet, hvor jeg synes man får mest valuta for sine penge.
Knuden er tæt sat i 23-24 mm, loftet er 52-53 mm hvilket er tilpas kort til at barberkosten er en rigtig god allrounder, dvs. både til face lathering eller i skål. Den tætte knude af 2-band Finest gør også at kosten er ligeglad med, hvad du præsenterer den for, den skummer alt op uden problemer af nogen art. Håndtaget som fås i aske- eller kirsebærtræ har en rigtig god form og størrelse til min hånd (str. 9).
Men nok skamrosning af SOC'en (som den også kaldes), for du vil opleve de samme egenskaber fra Shavemac'en.
|
Grenberg
|
18. november 2016
Rene'
Kan se du har rodet dig ud i Hr Møller's nørderier. jeg har selv brugt Søren til mange spørgsmål og det er jo en verden der er indviklet og hvor præferencer er helt vildt forskellige. Søren er guld værd og der kommer altid en rigtig god forklaring på tingene.
Jeg har bla. købt en Rein Dahh grævlinge kost af en bruger på et andet forum fordi sælger ikke kunne med kosten og synes den ikke var god til ham, men jeg er vildt glad for den og bruger den tit.
fyr endelig løs hvis du har spørgsmål om et eller andet med barbergrej så prøver vi at hjælpe så godt vi kan.
For mange er Mantic59 på Youtube lidt af en barberguru, hos mig er Søren det
God weekend derude
|
Heino Randa Poulsen
|
18. november 2016
Ja det er ikke altid lige let af finde det man gerne vil have, jeg har selv kigget lidt på en simpsons Chubby 2 men kan ikke få mig selv til at bestille den, da jo koster en hel del... men den får jo gode anmeldelser
|
René Hylager Carlsen
|
19. november 2016
Søren-->> Den semogue ser bestemt interessant ud, og får jeg ikke en kost i julegave er den nok min første kost.
Det er som du siger en del nemmere og sige det er denne kost, og her er et link til hvor den kan købes. Ebay kræver brugere, og pludselig er produktet solgt eller lignende. Og der er flere varianter af mange af kostene
Grenberg-->> ja det er gode råd, og vigtigst af alt så er det godt og nemt forklaret. Det er herligt med en som har sat sig godt ind i tingene, og kan omsætte det til et sprog alle kan forstå.
Heino-->> simpsons chubby 2 er helt sikkert en flot kost, men som du siger så er den bestemt ikke billig..
måske en gang hvis der er masser af overskud på kontoen c")
|
CHSeifert
|
21. november 2016
Som jeg også sagde mht til Simpson, så er jeg lidt special her, fordi jeg kender ejeren af Simpson og kan maile direkte med ham, når jeg bestiller mine koste, så jeg får en særlig behandling.
Simpson Best 3-band hår er meget varierende i kvalitet, det er fordi de har større problemer med at finde samme kvalite grævlinge hår år efter år, noget som ellers Bernd (Shavemac) og Thäter er fantastiske til.
Jeg har koncentreret mig om Simpsons 2 dyre modeller: Chubby 2 og Chubby 3, og har kun ellers erfaring med Duke 3 (som jeg har ejet 5 stk af) og så et par limited editon Simpson børster, der ikke har været til salg i butikker.
Kan kun sige, at min Chubby 2 Super 3-band havde den blødeste og mest massive følelse, jeg endnu har oplevet blandt min mere end 125 TOP grævlinge børster. Super blød, super lækkert backbone, men kræver stor sæbe/creme load på børsten, da en kæmpe knude æder meget af sæben.
Min Chubby 2 Best er en limited edition fra 2012, med særligt håndtag og udvalgt af Mark watterson. Den er nok den i Top 5 over bedste børster jeg har ejet - overgår mine mange Rooney's, Morris & Forndran, Thäter og Shavemac's med flere....... Men Simpson Best hair er hit & miss, nogle år er de helt fantastiske, andre kan de være skuffende.
Mine favorit brøsetr fra Simpson er deres 2-band Silvertip i Chubby 2 og Chubby 3, som jeg har ejet 7-8 af igennem årene i meget farverige håndtag. Også Simpson Manchurian 2-band er en dejlig hårtype, men desværre KUN tilgængelig på Simpson's egen shop under LE (Limited Editions) og de koster 2500-3000 kr pr. børste, i Chubby 2/3 udgaverne, men er super kvalitets børster, som du har hele livet.
Thäter leverer år efter år suveræne lækre børster. Ikke monster store og tykke knuder som Simpson Chubby 2/3, sev Thäter 30 mm er mindre tætpakket med hår end en simpsin Chubby 2 best, men Thäter har en suveræn blød feel.
Shavemac sælges her på siden, og du går aldrig galt i byen med en børste fra Bernd & Shavemac.
Rudy Vey, som Søren omtaler, er en tysk/amerikaner, der drejer sine egne håndtag i sin shop i USA, men køber de fleste af sine grævlinge hår knuder fra Bernd/Shavemac I Tyskland. Rudy får ekstra lækre knuder, fordi Bernd ved, Rudy kræver HØJ ensartet kvalitet i sine knuder. Jeg har ejet 4 Rudy Vey børster med Shavemac hår i og de er fede.
Mht til Semogue, så får du meget værdxi for pengene, men efter min mening er Semogue ikke helt i toppen af kvalitets skalane når det gælder grævlinge hår. Jeg har ejet 6 Semogue grævlinge hårsbørster og alle var lækre, men ikke helt i top top top. 3 af mine semogue var limited editions i ægte horn 2-band og en 3-band i oliven træ. Fede billige børster. Hvis du kan klare lidt backbone, så købe Semogue SOC Cherry 2-band badger børsten, den fås mange steder til under 500 kr i Europ shops.
Men som sagt med en Shavemac går du aldrig helt galt i byen. Bernd er en fantastisk håndværker - han drejer selv mange af sine håndtag og knuderne bliver samlet på hans egen fabrik af hans ansatte.
Jeg har aldrig ejet en dårlig Shavemac, og jeg har haft en del (25-30 stykker)
Min vejledning med at gange knot size med 2,2 for at få loft er kun vejledende. Børste hår er forskellige, men indtil du får prøvet alle typer af, så er det rart med noget vejledende efter min mening.
Forskellen på 2-band og 3-band kommer her. 2-band grævlinge hår er i virkeligheden 3-band hår, det stammer bare fra en type grævlinge, der færdes i koldere luftlag (bjergene) og derfor bliver deres hår tykkere og får et bredere mere mørkt bånd i midten. Derfor hedder det 2-band og føles mere solidt end et normalt 3-and hår gør. Hvis du tager knuden op af børste håndtaget på en 2-band børste vil du komme til at se det 3-band, som er længere nede i håndtaget. I visse af mine 2-band børster kan du faktisk se en smule af det nederste 3. bånd helt nede ved håndtaget, hvor det lidt lysere 3.bånd begynder at komme til syne. Det er helt naturligt.
De af os, der kan lide lidt backbone/fast følelse, vi foretrækker faktisk tit 2-band over 3-band, fordi top 2-bands har bløde tips og fast feel. Top 3-bands kan laves så de næsten føles som 2-bands ved at tilpasse knudes diameter og loft/højde, så der opnås en mere fast feel.
Jeg kan sagtens rådgive dig i dybden herom, hvis du skulle have brug for mere information. Jeg kan skrive side op og ned om dette emne ;-)
Sidst opdateret den 21. november 2016 kl. 06:05
|
Heino Randa Poulsen
|
21. november 2016
CHSeifert
hvor meget forskel er der på en chubby 1 og 2 i tæt hed backbone. jeg har lidt svært ved at beslutte mig om jeg skal vælge 1 eller 2 er bange for 2'erne måske er for stor..
|
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
|