Forum - Spørgsmål og svar - Hjælp til Ragekniv.
<<<12>>>
Bruger 
Lars Jensen

Lars Jensen


1. januar 2011

:-)

Du gør mig i godt humør med dine lange svar, Søren. Fantastiskt!! :-)

Thiers issard laver køkkenknive af carbon stål. De er garanteret også en del pebrede!!??? ;-)


De gange jeg har brugt kniv, har jeg skam også tørt mellemrummet af ind imellem "the scales" - håndtagene med toiletpapir. Der skal udvises respekt for "værktøj" der er så gammelt!

Kan man sammenligne vægten af et blad sammen med vægten af et DE skraberhovede? 5/8 sammenlignet med f.eks et 7/8 blad.
Min merkur Progress har et dejligt tungt hovede, og det giver mig en helt anderledes barbering end når jeg bruger min tre delte Gillette tech ball end fra 1959.

Hvis ikke de sliber rageknive i Holte, bliver det enten strop-shop eller razorsharpening, begge to fra UK.

Mvh Lars Jensen

Søren H. Møller


1. januar 2011


Åh nej, den information om køkkenknivene kunne jeg godt have været foruden - nu er jeg jo nødt til at undersøge...  ;o)


Men til dit spørgsmål vægt: Både og.

Der vil være lidt mere metal i en 7/8 end i en 5/8, men jeg tror ikke det har den store praktiske betydning, hvis man kun kigger på bladet. Det meste af metallet sidder i tangen, så den har større indflydelse på vægten, og da den også gerne skal være godt afbalanceret, så kommer vægten af håndtagene også ind i billedet til den samlede vægt af ragekniven.

Vægten er nok mere afhængig af hvor "ground" bladet er. Vægten af en kileformet (wedge) kniv, vil være større end en full hollow ground i samme tang + bladstørrelse.

Som eksempel kan jeg give dig data for tre rageknive, og det viser meget godt ovenstående.

1) Joseph Rodgers 6/8" Wedge
2) George Johan 6/8" Full Hollow
3) Le Grelot 6/8" Full Hollow

Vægt:
1) 52,1 gram
2) 41,5 gram
3) 58,3 gram

Men vægten siger ikke noget, hvis man ikke også kender størrelsen på tang + blad.

Længde:
1) 140,5 mm
2) 139,0 mm
3) 148,7 mm

Som du kan se, så giver vægten alene ikke noget svar, da de to Full Hollow vægtmæssigt ligger på hver sin side af Wedge'n, men sammenligner man så med længden på tang + blad, så er 1 og 2 ret ens, og her ser man tydeligt vægtforskellen, mens 3 er tungere, men også noget længere.
Så der er flere faktorer, der spiller ind.


Mvh.
Søren

Lars Jensen

Lars Jensen


1. januar 2011

Ja, jeg tænkte det godt. ;-)

Det var ikke så ligetil. Men tak for dybdegående reaearch. Der er jo ikke den helt store forskel.


Mvh Lars Jensen

Lars Jensen

Lars Jensen


1. februar 2011

Skuffelsen har lagt sig nu...

Jeg sendte mine 2 knive til slibning. Jeg fik dem slebet og stroppet af en "proffesionel" - jeg kender ikke mandens mængde af erfaring med slibning af rageknive. De kom tilbage, hvor jeg lægger mærke til at min M.Jung kniv fra starten af 1900 tallet har fået slebet en hel del af sin "rygrad" af. Det bevirker vel så at selve vinklen på æggen ikke er helt korrekt!!???
Jeg startede med at barbere mig uden at stroppe knivene. Jeg fik gennemført barberingen. Men jeg var ikke tilfreds med følelsen af barberingen. Knivene føles simpelthen ikke skarpe nok! Jeg manglede den der "buttery feeling" der bliver snakket om. Det gled ikke som jeg troede det ville.

Jeg víl denne her form for barbering SÅ meget at jeg bliver nødt til at købe slibestenene og give mig i kast med slibning selv.
Jeg vil være helt sikker på at knivenes æg er blevet poleret med den rigtige korn størrelse.
Jeg fik jo Lynn abrams DVD af den gode herre Pan yard her fra proshave, tak!!- sikke en gestus.
Det ser ikke specielt indviklet ud.
Jeg har set mig varm på Naniwa super sten fra Japan. Det er sten der også bliver brugt på srp.com, og folk taler varmt om dem. Også thomas(mokujingris1) her fra proshave. Jeg har set nogle af hans youtube videoer, de er gode og informative.

Jeg overvejer at købe dem i korn: 3000-8000-10000. Det skulle dække mig ind, så vidt jeg kan læse mig frem til!??


Jeg er så optaget af at gøre det rigtigt og SIKKERT at jeg rent faktisk glemte hvilken retning mit skæg voksede lige under kæben. Så er man godt nok blank i bøtten hvis man efter lidt over 2års vådbarbering glemmer hvilken retning skægget vokser!! ;-)
Det er en FED udfordring jeg har givet mig selv. Jeg VED at beløningen er kæmpe stor, når først jeg også har tæmmet den her form for barbeing!!

I hører nærmere.....

Mvh Lars Jensen

Søren H. Møller


1. februar 2011


Jeg synes ikke det lyder betryggende, hvis rygraden er blevet slebet ned, ved kun én slibning. Efter din beskrivelse virker det nærmest som om, den har været på en båndsliber - hvilket er et absolut No-No.
Man kan godt få fat i en antik ragekniv, hvor der er slidtage på ryggen, men det er sket over en generation, og ikke efter én slibning.

Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag, og det tager også mere end 1 dag at få styr på en ragekniv.

I forhold til en DE, så har den rette vinkel meget at sige, når det kommer til en behagelig og problemfri barbering.
Og når man siger "intet tryk/pres" når man bruger DE, så er det dobbelt så sandt (og vigtigt), når man benytter ragekniv.

Men det bliver spændende at følge udviklingen.

Hvis du vil vide mere om honing generelt, og belgiske sten specielt, så er dette link ikke dårligt, det er nærmest et must:
http://www.coticule.be/

klik på "Coticule Sharpening Academy".

Bart der står bag hjemmesiden, er vel nok den mest vidende mand på området, når vi taler de belgiske sten.
Man kan tilmelde sig forummet og få én gratis slibning - et rigtig godt tilbud.


Mvh.
Søren

Thomas

Thomas


1. februar 2011


Tak for de pæne ord, glad for at du kan bruge videoerne.

Giv dig endelig i kast med slibning, du lyder meget entusiastisk, og det kan være en cool og udfordrende hobby.

Alt afhænig af hvor stor ens forventning er til bladest skarphed er det dog en svær ting at mestre. Jeg kæmper stadig med det.

Dog er mine blade blevet væsentligt skarpere, efter jeg har anskaffet mig "The modular Paddle" fra Lynn, SRD. Jeg har en video om den også, jeg vil foreslå at du ser den.

Jeg er noget til et punkt nu, mht slibning, hvor jeg føler at jeg har ramt lidt et dødvande. Jeg er ikke helt tilfreds med mine knives skarphed, så nu sender jeg en kniv til Lynn og en til gssixgun til slibning. Såvidt jeg forstår hører de blandt den absolutte elite af honemeisters.

Når knivene kommer tilbage, har jeg en standard jeg kan måle efter, hvad angår skarphed.
Jeg er ret spændt.

Jeg har en feather disposable straight, og de feather blade er SÅ skarpe at mine rageknive blegner i sammenligning. Derfor er jeg nødt til at vide, præcis HVOR skarpe min knive egentlig kan blive, således at jeg ikke stræber mod noget uopnåeligt.

Jeg vil foreslå at du også sender en kniv til en pro honemeister, så du har et udgangspunkt, hvad angår optimal skarphed.

Sidst opdateret den 1. februar 2011 kl. 18:05
<<<12>>>
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk