Forum - Barbercremer og -sæber - For og imod, barbercreme og barbersæbe.
Bruger 
Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


21. november 2011

For og imod, barbercreme og barbersæbe.
Hejsa

Jeg er ny på dette forum og er noget usikker i hvad forskellene egentlig er på barbercremer og barbersæber. Funktionen er den samme, men hvad er egentlig forskellen ud over konsistensen? Yderligere kunne jeg godt tænke mig at høre for og imod på begge dele.

Håber at der er nogen her inde, som kan hjælpe mig til en lidt bedre forståelse.

På forhånd tak.

Mvh Cato Jürgensen

Sidst opdateret den 21. november 2011 kl. 21:31

Søren H. Møller


22. november 2011


Hej Cato.

Firkantet sagt er en sæbe hård og en creme meget blød nogle gange næsten flydende.
Men der er selvfølgelig grænsetilfælde, hvor man kan få en meget blød sæbe eller en hård creme, og de to yderpunkter ligner hinanden til forveksling og er nok mest et spørgsmål om, hvad producenten har valgt at kalde sit produkt.

En creme skummer hurtigere op end en sæbe, og hvis den kommer i en tube, er den alt andet lige også nemmere at dosere.

Der vil altid være undtagelser og som de siger på den anden side af dammen YMMV (Your Mileage May Vary), men personligt er jeg mest til sæber, da jeg synes, de giver et bedre glid og en bedre beskyttelse af huden end cremer.
Til gengæld kan en sæbe være mere hård mod huden mht. udtørring, men da jeg altid bruger en fugtighedscreme efter barberingen, er det ikke et problem for mig.

Men det er ikke et spørgsmål om enten eller, for der findes selvfølgelig dårlige sæber og gode cremer, så det er et spørgsmål om at prøve sig lidt frem og finde det der passer bedst til ens teknik, temperament, hudtype osv.


Mvh.
Søren

Grenberg


22. november 2011Hej Cato

Der er vist lige så mange holdninger om barbering som der er politiske, men i min verden er jeg mere interesseret i hvad der passer på mig og min hud og temperament. Personligt foretrækker jeg en god crem hvor Hr. Møller ovenover er mest til sæber. Du skal bruge de produkter der virker mest rigtigt for dig.

Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011

SÅ FIK JEG KNÆKKET KODEN PÅ MWF SÆBEN:o)
Hej med jer

Jeg sad længe igår aftes og tæskede youtube videoer vedrørende MWF sæben og nu knækkede jeg koden:o).
1: jeg havde ikke ladet børsten godt nok.
2: brugt for lidt vand.
3: for lidt tålmodighed;o).
Jeg har vedhæftet et billede af hvordan skummet blev. Jeg kunne nok godt have sparet et par dråber vand, men den blev 98% perfekt, som jeg ser det, ud fra de billeder og videoer, jeg har set.

Nu har jeg ingen problemer med, at skylle sæbe og skægstubbe ud af min skraber. Jeg  oplever heller ikke længere at sæben tører ud i ansigtet:o). Sidst men ikke mindst, så har jeg fået et kanon godt glid hen over ansigtet, ved brug af denne sæbe. Det er bare helt perfekt.

Nu må jeg have investeret i en DE skaber og så se om, at jeg med denne kan få min sidste hud initation væk fra min hals. Glæder mig meget til at prøve dette og så en aftershave uden alkohol.

Jeg beklager at billedet ikke er 100% skarpt, så at detaljerne er helt skarpe. Når at økonomien er oppe at stå, efter jeg er blevet færdig med at inestere i barber sager, så skal der købes nyt kamera;o).

Mvh Cato Jürgensen

Grenberg


22. november 2011Dejlig at høre Cato

Mitchells er slet ik så ringe endda

Mvh

Grenberg

Brose


22. november 2011


Sådan! - Perfekt skum, fed cremet og med glinsende overflade - lige som det skal være :-D

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


11. januar 2012


Hej med jer

Jeg har gået og funderet lidt den senere tid. Oplever I egentlig at cremer giver jeg bedre beskyttelse end sæber eller for den sags skyld omvendt?

Nu har jeg pt. 2 sæber og 1 creme, jeg anvender og min oplevelse er at mine sæber beskytter min hud bedre under barbering end min creme gør det. Forstået på den måde at jeg meget nemmere fjerner cremen fra min hud og dermed forsvinder den glatte/glidende overflade fra huden. Det oplever jeg ikke med mine sæber. Den glatte overflade på huden, fra sæben skal vaskes væk med vand. Det er slet ikke min oplevelse med min creme.

Bør jeg fortolke det sådan at sæber generelt er bedre til mig, eller er det fuldstændig forskelligt fra produkt til produkt, hvordan oplevelsen er under barbering?

Det er måske et underligt spørgsmål, men ud fra mine erfaringer, ved jeg snart ikke hvad jeg skal tro i denne sammenhæng. Jeg er helt vild med min Mitchell Wool Fat og min Proraso Aloe og grøn tea. De er fantastiske begge to. Dog er Mitchell sæben toppen af poppen:o). Nøøj, den er lækker, når man lige finder ud af at fremstille det perfekte skum. Kunne dog godt tænke mig flere forskellige produkter i samme kvalitet som disse. Det er jo lækkert at have lidt at vælge imellem:o).

Mvh Cato

Søren H. Møller


11. januar 2012


Hej Cato.

For det første er det individuelt hvad man synes bedst om, men der også forskel på cremer/sæber.
Du kan sagtens få en creme der er lige så god som en sæbe, og tilsvarende en sæbe, der ikke giver nogen særlig beskyttelse.

Hvad cremer angår, så laver T&H og TOBS nogle rigtig gode nogle af slagsen. Trumper skulle efter sigende også være ret gode, men her kan jeg ikke udtale mig.
Castle Forbes laver også nogle rigtig gode cremer, de ligger i den dyre ende på linje med andre high-end mærker.

Men jeg har det lidt på samme måde som dig, jeg synes (nogle) sæber giver en bedre beskyttelse under barberingen, noget jeg især kan mærke, når jeg bruger ragekniv, her skiller de enkelte produkter sig virkelig ud i forhold til en DE-barbering.

Hvis du gerne vil have nogle flere at vælge imellem, så kan jeg klart anbefale Nanny's sæber/cremer - det er en blød sæbe eller hård creme, hvad man nu foretrækker at kalde det.
Duftene er fantastiske, og de beskyttende egenskaber er helt i top, det tætteste jeg er kommet på MWF indtil nu.
Nu er jeg til citrus, og jeg er helt vild med Nanny's Citrus Zinger og Lemony Lime, men Rose Geranium duften er også rigtig god.


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


11. januar 2012


Hej Søren

Tak for dit svar. Du har jo før givet udtryk for at du var mest til sæber, så meget tyder på at du oplever det semme med ragekniven, som jeg gør med DE skraber.:o). Jeg må konstatere at min hud er meget følsom og det er ikke alle produkter at min hals fungerer sammen med. Særligt udpræget er dette med forskellige aftershave´s. Det er ikke en gang alle alkohol fri aftershave´s, min hals kan tåle. Det bedste jeg har i beholdningen pt. er klart Proraso liquid cremen og T&H Ultimate comfort balmen.

Jeg bruger selv TOBS Sandalwood cremen og den syntes jeg personligt ikke beskytter lige så godt som min MWF og Proraso Aloe og grøn tea. Ikke hermed sagt at den er dårlig, for det er den bestemt ikke. Den er bare ikke så godt beskyttende som MWF og Proraso sæbe. Tingengæld er jeg helt vild med duften af denne creme:o). Derfor er jeg ude efter et produkt med denne duft, men med en bedre beskyttelse. Jeg er nok også lidt farvet af MWF sæben, da den i særklasse er god til mig:o). Nanny sæberne har jeg haft lidt kig på og skal helt sikkert også prøve dem. Stor set alle varianter er jo udsolgt, så helt ved siden af kan de jo ikke være, siden folk river dem væk;o). Yderligere har jeg for øje at prøve T&H Ultimate comfort  cremen. Aftershave balmen i samme serie er helt fantastisk syntes jeg.

Mvh Cato

Sidst opdateret den 11. januar 2012 kl. 20:53

Søren H. Møller


12. januar 2012


Hej Cato.

Hvis du sammenligner alle andre produkter med MWF ud fra de beskyttende egenskaber, kan du kun blive skuffet. Jeg har endnu ikke fundet en sæbe eller creme, der giver samme beskyttelse som MWF.

Til gengæld så synes jeg, at de to TOBS cremer jeg har (Avocado og Lemon/Lime), sagtens kan måle sig med Prorasos sæbe - jeg synes faktisk at de er lidt bedre.

Du kan evt. også købe Nanny's sæber direkte fra Nannys Silly Soap, jeg ved at Sharon Baxter, der står bag sæberne, også er begyndt at fremstille hårde sæber, og det kribler godt i mine fingre efter at prøve et par stykker af dem  ;o)

En rigtig god barbersæbe, som tilmed er billig, er Palmolive Classic, der bl.a. kan fås i Bilka for 10,- kr.
Det er godt nok en shave stick, men sidst jeg var derude, købte jeg et par stykker og rev dem efterfølgende på et råkostjern og pressede sæben ned i en træskål, så jeg nu har en Palmolive puck at skumme op fra - det synes jeg er nemmere at styre.


Mvh.
Søren

Andreas Skjæmt Andersen


12. januar 2012


Søren:

Er det en bestemt BILKA du har set den i eller ved du om de har den i alle deres butikker?

Søren H. Møller


12. januar 2012


Hej Andreas,

jeg vil tro, de fører den i alle deres butikker, de havde både stick'en og cremen, som i øvrigt heller ikke er dårlig, den kostede vist nok omkring 30,- kr.

Men hvis de har den her i Holstebro, så kan jeg ikke forestille mig, at de ikke har den i alle de andre butikker også.
Hvis ikke, så lad mig det vide, for så sender jeg da gerne en, hvis du godt kunne tænke dig at prøve den.


Mvh.
Søren

JAN


12. januar 2012


Hej Andreas

Jeg har set Palmolive stick`en, og så vidt jeg husker, også cremen i Føtex. Begge er udmærkede og billige.

mvh
Jan

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


12. januar 2012


Hej Søren

Du har unægteligt ret i at jeg nok hænger mig for meget i MWF sæbens fanastiske beskyttelse. Jeg må nok bare se i øjnene, at den nok altid vil være min klare favort og iøvrigt holde op med at bruge denne som referance:o).

Nu skal jeg da for sjov skyld prøve min TOBS creme og Proraso sæbe på skift i nogen dage, for at sammenligne dem rigtigt. Umiddelbart har min opfattelse endtil nu, været at Prorasoén beskytter lidt bedre end TOBS cremen, men det må jo komme an på en prøve:o). Uanset så er begge helt afgjort rigtig gode produkter. Du får en tilbagemelding om mine erfaringer, når jeg får testet det af.

Det lyder iøvrigt spændende at Nanny´s er begyndt at fremstille faste sæber. Det vil jeg da lige kigge på.

Mvh Cato

Andreas Skjæmt Andersen


12. januar 2012


Søren:

Det er meget pænt af dig.

Jeg har ledt efter den i FØTEX Fredericia og de to i Randers uden problemer.

Jeg har ikke bil, så jeg færdes oftest i de to byer.

Her og nu har jeg dog nok at tage fat på, da jeg deltager i B&B Williams udfordringen samt har noget Musgo Real og KMF creme på vej.

Jeg er sikker på Proshave kan levere Palmoliven når jeg kommer så langt - der skal alligevel noget Proraso ind i skabet når temperaturen stiger udenfor :)

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk