Forum - Generelt - CrazyCatmans samling
Bruger 
CrazyCatman

CrazyCatman


25. april 2014

CrazyCatmans samling
Efter at have set JEEPs utroligt flotte samling, så er dette her måske noget hurtigere overstået ;-) Derfor regner jeg med at oploade én skraber af gangen (om det så bliver én om dagen eller hvor stort mellemrum det bliver, ved jeg ikke). Og jeg syntes at kunne ane enkelte chips i bladet - så måske får den bare lov til at blive "museumskniv" på badeværelset...

Men jeg vil starte med en af dem jeg lige nu ikke bruger - af den simple årsag at jeg ikke har fået købt mig et strygebælte ;-) Og jeg vil lige vente til at jeg har taget mod til mig med at prøve den af ;)

Men i alt fald starter vi nok sp langt tilbage i min samling som muligt med en gammel tysker - en Bohersgo 566 - en full hollow så vidt at jeg kan se. Jeg ved ikke ret meget mere om den andet end det - men flot ser den ud! I alt fald på den ene side; håndtaget er lidt slidt på den anden side - og bladet har en chip lige før spidsen og jeg tror også at den har lidt ujævnheder (men nok ikke mere end stropping eller horning ikke ville kunne klare...?

Er der eventuelt nogen der kan fortælle mig hvad numrene på sådan en kniv betyder?

CrazyCatman

CrazyCatman


26. april 2014

Wizamet Junior P1
Vi hopper lige en tur til noget mere brugbart!
En af de skrabere som jeg bruger mest er nemlig en polsk letvægter; Wizamet Junior P1.

Den er længere end Gillette Tech Ball End - men vejer mindre og jeg syntes at den er helt fantastisk at bruge! Hermed ikke sagt at Gillette er helt ude af billedet - men det er mest min Wizamet jeg bruger til den daglige (eller næsten daglige) barbering.
Lige nu sidder der et Gillette blad i - men det brude jeg vel egentligt bruge i min Gillette? ;)

CrazyCatman

CrazyCatman


27. april 2014

Gillette Tech Ball End
Som eg nævnte før; har jeg også en Tech; det var faktisk min første vintage safety razor, som jeg købte i en antikforretning sammen med den ovenstående ragekniv.
Gilletten lå i en fin, rund bakelit dåse fra Ginge (jeg tror at JEEP har et lignende sæt?) sammen med nogle Ginge blade, hvoraf det ene lå i kurverten endnu. Nu sidder der et Silver Gillette.

Til hverdag bruger jeg mest Wizameten, men fra tid til anden er det Gilletten her jeg høvler med.
Til hverdag står den sammen med det andet udstyr og Ginge-dåsen ligger i skabet undervasken (med en pakke Nacet blade i) - men jeg holder meget styr på hvilke ting der hører til hvad samlingen.

CrazyCatman

CrazyCatman


28. april 2014

Ginge bakelitdåse
Som en lille opfølger fra igår, oploader jeg et billede af den Ginge bakelitdåse som jeg fik min Ball End Tech i.
Hvor længe den har ligget deri skal jeg ikke kunne sige, da jeg fik den fra en antikvar og hvor han har fået den er jo et godt spørgsmål.

CrazyCatman

CrazyCatman


29. april 2014

Første børste (vintage)
Indtil videre har vi næsten holdt os kronologist (med undtagelse af Wizamet Junior P1), så eg fortsætter lige den "gode stil" ved at vedlæge den børste som jeg fik mig samtidig med Bohersgo ragekniven og Gilletten.
Det skulle være en svinebørste og håndtaget ligner noget plastic eller resin med et plast skildpaddelook omkring.

Det eneste der står på den tror jeg ikke er mærket, for det er nemlig "STERILISE", men det ser også ud til at der er plads til et "D" som jeg bare ikke helt kan se... så jeg har på fornemmelsen at det har noget med noget helt andet at gøre ;-)

Jeg bruger faktisk denne her børste mest - jeg syntes at den er helt fantastisk behagelig, særligt i forhold til min anden grissebørste som er meget stivere i hårene.

CrazyCatman

CrazyCatman


30. april 2014

Rejsekniv
Der er ingen mærker eller skrevet nogen producent på den - så meget ved jeg ikke om den. Da jeg fik fat i den sammen med det ovenstående (på nær Wizameten), sad der et Blue Gillette blad i den. Jeg har brugt den en enkelt gang indtil videre og det gik også meget godt indtil at jeg kom til at ændre på vinklen, så måtte jeg gå med en lille revne i min kind.

Der sidder også en.... neglerenser? måske.... i bageenden.

Om det er klassificeret som en ragekniv eller shavette eller noget helt andet - se det ved jeg ikke - men sød er den da!

CrazyCatman

CrazyCatman


1. maj 2014

Krasnaya Zvezda - skyttegravsfund
I en skyttegrav fra den Røde Hær blev denne messing skraber fundet - og først havde jeg planer om at restaurere den, men jeg er senere kommet frem til at arbejdet nok er for stort og jeg vil hellere beholde dens charme og patina. Om jeg vil give den en gang Brasso er jeg ikke engang sikker på...!

Hele beskyttelsesbaren har fået et vrid, så den gaber meget i den ene side, hvor den anden side er den næsten "lukket" og bladet står derfor frit åbent - og fjerner safety featuren til safety razoren.

Jeg researchede lidt sammen med en af mine bekendte, en russisk arkitekt, og vi kom først frem til at mærket på undersiden af toppladen (de russiske bogstaver ?? (KZ) viklet sammen) måtte være fra Korovinskoye Zavod (Korovinskoye Fabrikken) som producerede knive (et billede af logoet kan ses på den middterste kniv her: http://cs618424.vk.me/v618424381/5a... ), men ved et tilfælde opdagede jeg at fabrikken Krasnaya Zvezda (Røde Stjerne) som også senere lavede barberskrabere faktisk har samme logo. Og da toppladen på  skraberen OGSÅ har en stjerne konkluderede vi at der måtte være tale om en Stjerne.

Jeg har en lille samling af russiske objekter, og skraberen er en del af den - jeg har planer on måske at bruge sammen med min gamle sovjetiske (ukrainsk produceret) motorcykel ved udstillinger og træf til showbrug - og min anden Krasnaya Zvezda skraber ved barberingen under træffene.
Jeg ville gerne vide om der er en måde at gøre et blad sløvt og ubrugeligt til barbering - men stadig visuelt (men uden at man kan skære sig på den). Nogen forslag?

Sidst opdateret den 1. maj 2014 kl. 10:11
CrazyCatman

CrazyCatman


2. maj 2014

No name G2 skaber
Jeg fik denne lille skraber i en fin lille æske, men det er bestemt ikke en skraber som jeg har planer om at skulle bruge, bl.a. fordi den bruger G2 og G2 Plus skrabehoveder, så det bliver nok én der ligger i skuffen til evig tid ;-) Men flot ser den ud!

CrazyCatman

CrazyCatman


3. maj 2014

Gillette Tech T2 (1973) - ubrugt
Endnu en fra samlingen som ikke skal ibrug; En 1973 Gillette Tech; den lå i et lille rejsekit sammen med en ubrugt rejsetandbørste, barberkost og andre ting og sager der lige passer til en tur hvor man stadig gerne må se bare nogenlunde ordentlig ud!

CrazyCatman

CrazyCatman


4. maj 2014

No-name grissebasse
Dagens indlæg er en grissebasse uden navn; Det ligner en kopi af en Gillette Standard, hvilket det så nok også er. Den er meget hårdere i børsterne end mine andre "grissebasser", så det er ikke en jeg har lyst til at bruge. Den er alligevel også ubrugt, og ligger fint i sit eget lille rejsesæt (sammen med ovenstående skraber)

CrazyCatman

CrazyCatman


6. maj 2014

Valet Auto-Strop
Der er én stor ulempe ved Valet Auto-Strop.... det er at man ikke rigtigt kan få nogen blade til den. Der er et par steder på YouTube hvor man kan se hvordan man kan tilpasse DE-blade til en Valet.

Men jeg syntes at Valet'en er fed og lidt steampunk-agtigt med sine tandhjul. Og det syntes jeg er super fedt!
Min Valet er i den originale røde, marmorerede bakelit boks.

Men hvis jeg en dag finder et blad så skal den prøves! Jeg har læst at de skulle være virkelig gode - eller også var det Ever Ready der skulle være rigtig gode!

CrazyCatman

CrazyCatman


7. maj 2014

Gillette Tech Ball End
Der er en anden Ball End Tech i min samling - også uden årgangskode; Dens topplade ser dog anderledes ud i forhold til min første:

Den første Tech BE jeg fik har aftegninger i hjørnerne, men denne har ikke. Ellers er de meget ens både i tyngde og tegninger.

CrazyCatman

CrazyCatman


8. maj 2014

Gillette Knack
Min første tto er denne Gillette Knack med hvidt håndtag - og jeg har været meget glad for at bruge den; I dag var nemlig første gang at det blev dens tur til at skulle prøves af! Og jeg var fuldt ud tilfreds. Jeg syntes at den er meget behageligt at svinge rundt med - muligvis på grund af den lave vægt og det lange håndtag - men jeg har sværere ved at have følelsen med den i forhold til mine all-metal skrabere.
Men det var også nemmere at rense bladet efter brug!

CrazyCatman

CrazyCatman


9. maj 2014

Culmark Junior barberkost
Sammen med ovenstående skraber fik jeg også denne børste - det er vist enten en grisebørste eller noget blandet - især hvis jeg ser på Sørens samling af børster.
Det er en dejlig børste - ligesom min første "skildpadde"; Blød og lækker - men hvis jeg skulle vælge en favorit, så er det nok "skildpadden" - og jeg regner ikke med at testkøre mine to NOS Wilkinson Sword grise...

CrazyCatman

CrazyCatman


10. maj 2014

Wilkinson Sword Finest Bristle
Så er der dobbelt op! Men kun ét billede, for selvom jeg har to - som begge er nye så er de jo fuldkommen ens!

Den ene børste har jeg købt i England og den anden har jeg fået i den genbrugsbutik som jeg arbejder som frivillig i, for da de hørte at jeg brugte barberkoste, så syntes de at jeg skulle få den nye, stadig indpakkede kost som de havde fået ind - så nu har jeg to i den originale indpakning (den "engelske" er taget ud for at få billedet her taget, og pakket pænt ind igen).

De er begge lavet i Tyskland og af "finest bristle". Men selvom de er ens, så har de forskellige æsker.. Ud fra hvad jeg kan se fra andre fora, så er den lidt under midten af hvad folk kan lide... Så de får nok lov til at blive i æskerne....

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk