Forum - Spørgsmål og svar - Barbering af hovedet
Bruger 

Peter N


22. august 2009

Barbering af hovedet
Overvejer at skifte min Gillete Sensor Excel ud med en skraber fra Proshave. Imidlertid bruger jeg den hver anden dag til at barbere hele hovedet og selsvagt ansigt. Er der nogen her der har erfaringer med barbering af hovedet med en Mekur-skraber. anbefalinger på skraber og blade ønskes.

Vh
Peter

Brose


23. august 2009


Hej Peter og velkommen til.

Jeg barberer ikke selv hovedet, men har flere kammerater der gør det. De har naturligvis været udsat for en vis påvirkning omkring DE-skraberes fortrinligheder, hvilket da også har fået dem til at skifte til DE-skrabere ;-) - med gode resultater vel at mærke :-)

Når du skal barbere hovedet med en DE-skraber er der et par ting du skal være særligt opmærksom på:

Brug en skraber der ikke er alt for aggresiv - Af denne grund er det en god idé at vælge en justerbar skraber, så du kan finde den indstilling der passer bedst til dig. Start med den mildeste indstilling.

De første par uger bør du kun barbere med hårere - dvs. fremad på hovedet. Toppen af hovedet klares af de fleste ved at køre fra øre til øre. Vær særligt opmærksom i nakken.

Find det blad der passer bedst til dig. Nogen får desuden den bedste barbering af hovedet hvis bladet ikke er alt for skarpt. - Vil man lige tage den første skarphed af bladet kan man forsigtigt trække en korkprop hen over klingen. Anyway, det er en personlig preference, så her skal man eksperimentere sig frem.

Vær opmærksom på at tage den med ro i starten og at det til en start tager længere tid end du sikkert er vant til med den skraber du bruger i dag.

En af de fordele jeg tror du vil opleve, ud over prisen på bladene er, at skraberen ikke stopper til så nemt som bladet på en safety razor gør.

Skal jeg foreslå dig en skraber til hovedbarbering som du også kan bruge i ansigtet, så er det en Merkur Futur - Den er justerbar og har et lidt længere skæfte som gør det lidt nemmere at nå :-)

Der er desuden mange der har stået i samme situation som dig - se f.eks denne post fra Badger & Blade's arkiv:

http://badgerandblade.com/vb/archiv...

Held og lykke med det og husk nu at tage den med ro hvis du beslutter dig for at tage springet!

Mvh,
Brose

Lars


24. august 2009

Sv:
Tak for det gode og fyldige svar.

Jeg har købt mig et startsæt med fast indstilling. Nu ser vi og går det ikke, så må jeg jo forsøge mig med en indstillig i stedet.

Vh
Peter

Cim von Arenstorff


26. august 2010

Blodbadet !
Har lige anskaffet mig en Mercur HD , Proraso barberskum og en masse Derby blade og gik frisk igang med den første tur, som dog kun var i ansigtet.

Fik et utroligt rent og flot resultat og nogle enkelte fine og meget blodige snit .

Dagen efter gik jeg med stor interesse og fornøjelse i gang med at skulle barberer hele hoved.

Først varmt vand, så Proraso sæbe og til sidst Proraso barberskum !

Ansigtet først og det flotteste resultat. ok, 2 enkelte snit, men næsten ingen blod.

Men så gik jeg igang med hoved. Jeg har barberet mig hver anden dag de sidste mange år så jeg kender efterhånden landskabet.

Jeg var meget forsigtig og forsøgte at lade skraberen selv lave trykket og må erkende at der hvor jeg ikke bare fjernede huden fik jeg den tætteste og flotteste barbering nogensinde. Men de 5-6 steder hvor den lige skar igennem fik jeg nogle meget store sår der blødte uden problemer.

Imorgen skal jeg atter igang, men min kone har forbudt mig at bruge min Mercur HD i hoved denne gang da vi skal ud imorgen aften og jeg virkelig ligner en der har fået noget i hoved.

HVAD GØR JEG GALT ?

Men ud over disse småting er det utroligt hyggeligt og jeg bliver ved :)

Brose


26. august 2010


Hej Cim

Hehe... Jeg var ved at få kaffen galt i halsen da jeg læste dit indlæg ;-)

Tror det er godt din kone beder dig om at holde lidt igen og jeg  tror faktisk at det er det der skal til :-)

Det er super vigtigt at du tager den med ro med dit nye grej i starten og lige bliver fortrolig med det. Jeg plejer at sige at der går en 5-6 barbering med lige at vende sig til den nye skraber, vinklen den skal holdes i og ikke mindst den måde bladet er eksponeret på.

En DE-skraber har ikke den samme bevægelighed i hovedet som en Banana Cyber Boat Power Fun Fusion Ultra Booster 4 (eller hvad de nu vælger at kalde de seneste modeller), så det er vigtigt at du finder den rette vinkel og at du lader skraberen gøre arbejdet.

Mit indlæg herover (fra d. 23 august 2009) indeholder faktisk de bedste råd jeg har når det komme til hovedbarbering - Jeg vil anbefale dig lige at læse det igennem igen - Bla. mht. skarpheden af bladet. Din 34C'er en super skraber, men den er ikke justerbar, så hvad det angår er der desværre ingen muligheder for at eksperimenter.

Når det er sagt, så lyder det som om du hygger dig og det er i hvert fald noget af det vigtigste - det andet skal nok komme hvis du er tålmodig:-)

Ha' en go' aften!

Mvh,
Brose

Carsten


29. august 2010


Hej Cim, prøv med Samuria 3 kassette-skraberen, når du skal barbere hovedet kanon blad til overkommelig pris, bruger den selv af og til når det skal gå stærkt, bladene er meget skarpe og jeg tror du vil blive tilfreds med den option når du skal rage issen. Good Luck.

Cim


31. august 2010


Kære Alle,
Tak for de gode svar.
Jeg er nu skrevet op til en gang Samuria og imellem tiden regner jeg med at min skalp bliver normal :)
vh
Cim

Brose


31. august 2010


Det lyder godt Cim.

- Vi har en hel lastbil med Derby-produkter på vej fra fabrikken, så der skulle være rig mulighed for at føle sig som en ægte Samurai i den nærmest fremtid :-)

Carsten


7. september 2010


Hej Cim godt du har fået bestilt nogle Samurai :-) lad os lige høre din vurdering når du har brugt den et par gange....

Hilsen Carsten

Cim


21. oktober 2010


Hej Carsten,
Så kom lastbilen endelig frem og jeg modtog med barnlig glæde mine Samuria skrabere.
Og efter den første tur rundt i hele hoved er jeg klar med anmeldelse .
Det er, som sagt af andre, en skarp sag til en meget overkommelig pris.
Den koster en brøkdel af de " normale" og uden øvelse fik jeg  98% glæde af den og ved jeg kommer op på 100% i løbet af de næste par uger.

Alt i alt et extremt godt køb som fungerer perfekt.

Eneste negative er den maglende glæde .
Hver dag ser jeg frem til min tur . Ja, nærmest ritual, omkring min barbering med DE- skraber, den mangler totalt her, men hvis jeg omsætter de penge jeg spare på hovedet til rødvin ender det nok med jeg holder af den :)
Hilsen Cim

Brose


28. oktober 2010


Hej Cim

Fedt at høre din feed-back.
- Det glæder mig at du er tilfreds med Derby Samurai 3 !

Mvh,
Brose / Proshave

Christoffer


18. januar 2011

Creme?
Hej!
Jeg har læst denne tråd igennem, og besluttet mig for at prøve Samurai 3, som Cim har haft gode erfaringer med, men jeg har dog lige et tillæg spørgsmål før jeg bestiller.

Efter barbering af hovedet, hvad er så bedst at bruge? Sprit? eller noget fugtighedscreme af en art? Og hvad skal jeg købe?



Mvh.
Christoffer

Brose


18. januar 2011


Hej Christoffer

Jeg vil absolut ikke anbefale dig at bruge en aftershave med sprit i hovedbunden - det vil umiddelbart ikke være nogen god oplevelse :-)

Jeg vil derimod anbefale dig at bruge en aftershave creme som f.eks Proraso Cutting Edge  Protective Aftershave Cream eller Proraso Aftershave Liquid Cream.

Protective Aftershave Cream:
www.proshave.dk/proraso-cutting-edg...

Liquid Cream:
www.proshave.dk/Proraso-Aftershave-...

De virker begge beroligende og er både fugtgivende og blødgørende.

Husk nu at skylle hovedet med koldt vand og duppe med rent håndklæde umiddelbart efter barberingen (ligesom efter en alm. barbering).

Go' fornøjelse!

Mvh,
Brose / Proshave

Christoffer


18. januar 2011

re: Creme
Hej Brose.
Tusind tak for svaret. Jeg vil prøve at følge dine råd, og prøver at bestille Proraso Cutting Edge. Det lyder som det må være det optimale :)


Christoffer

Grenberg


18. januar 2011


Hvad med en god omgang pre'shave oil så er man sikker på at skinne resten af dagen he he he he

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk