Forum - Skrabere og barberblade - Vende DE-blad.
Bruger 

Carsten


26. maj 2010

Vende DE-blad.
Hej - skal man vende sit DE-blad når man har brugt det nogle gange eller er det en skrøne, at man kan få lidt mere ud af bladet ved at vende det...???

På forhånd tak.

Hilsen Carsten

John Kreiner

John Kreiner


26. maj 2010

Hej Carsten...

Jeg skal ikke gøre mig til ekspert, men holder mig dog ikke tilbage for at pege på ordet skrøne i dit spørgsmål.

Der vil naturligvis være et slid på et blad, når det bruges, men da der samtidig er tale om så tyndt materiale, så kan jeg ikke forestille mig, at sliddet på "forsiden" ikke også skulle påvirke "bagsiden".

Sliddet er jo (har jeg en gang set på et mikroskop-billede) en række meget små hakker, og i det tynde materiale, må hakkerne nødvendigvis gå hele vejen igennem.

Jeg har typisk fire gode barberinger med et blad (plus/minus en enkelt afhængig af hvilket blad), og jeg tvivler på, at jeg kan hente yderligere fire (eller bare to) ud af bladet ved at vende det.

Men prøv det, og lad os høre dine erfaringer.

vh
john k-

Carsten


26. maj 2010


Tak for dit svar John, det med 4 barbering er jeg enig i, jeg bruger Feather, hvilket bruger du? Har dog bestilt Derby Extra idet der er mange i dette forum som roser dette blad, måske er det lidt mere skånsomt overfor huden end Feather - dog kan jeg godt lide Feather pga. af dets extreme skarphed. Men alt dette kommer vel an på bladets slibning contra hudtype samt en masse andre faktorer.

På forhånd tak.

John Kreiner

John Kreiner


26. maj 2010

Hej igen
Jeg bruger flere forskellige blade, fordi jeg for nogen tid siden købte en sample-pack i England, for netop at prøve lidt forskellige, men jeg bruger også både Feather og Derby, som efter min mening er gode blade begge to.

Blandt dem, jeg prøver, er jeg dog også faldet en smule for Iridium Super, Gillette 7o'clock (gul) og Astra.

Jeg synes ikke, at det er så nemt at sige, hvlket blad, der er det bedste, mens det er forholdsvis nemmere at vælge nogle fra.

Jeg har en meget nem hud, så jeg har sjældent problemer med den på grund af barbering (og skulle jeg have det, er det som regel fordi jeg selv har kvajet mig).

Jeg ved derfor ikke rigtigt, hvordan blade og hud har det med hinanden, men jeg tror dog, at teknik - herunder bladets vinkelt mod huden - betyder en hel masse.

Og blade, der lige nøjagtigt har fået en barbering mere, end de skulle have haft, er aldrig sjove. Man kan godt mærke, når bladet hellere vil trække stubbene ud med rod, end skære dem.

vh
john k-

JEEP

JEEP


26. maj 2010


Man skal ikke vende sit DE blad, med mindre man er glad for irritation. Selvom man, som jeg, håndstropper sit blad, så kan det ikke undgås at der dannes et "skæg" af rust og grater på undersiden af æggen.


Mvh.

Jakob

Grenberg


29. maj 2010


Hej Carsten

Personligt så ville Jeg ikke vende DE bladende om, synes de er så billige at bruge så det kan næsten ikek svare sig at eksperimentere med det.

Hver gang Jeg kasserer et blad tænker Jeg på prisen for et Gilette og så smiler Jeg

MVH

Grenberg

Henrik Palshøj


7. juni 2011

Lidt mere blad spørgsmål fra en nybegynder!
To hurtige spørgsmål.

1. Tager i bladene ud efter hver barbering og lader dem ligge adskildt fra skraberen til næste brug?

2. Hvordan bortskaffer i jeres blade? Har set et eller andet sted en "container" til bladene, som man til sidst kunne slå flad med en hammer og sende til genbrug på en betryggende måde! Men hvad gør i?

Hilsen Henrik

Brose


7. juni 2011


Hej Henrik

Jeg kunne aldrig finde på at tage bladet ud af skraberen før det skal skiftes.
Under barbering skyller jeg flere gange skraberen under rindende vand for at skylle stubbe og sæbe væk og igen når jeg skal rense den den. Efter brug får den en hurtig aftørring med et håndklæde.

Mht. de brugte blade er der i enden af f.eks Feather og Merkur-kasetterne et lille hul hvor du kan stikke det brugte blad ind. Når der kun er brugte blade i kassetten kan du bortskaffe den.
Derby kassetterne kan åbnes i den ene ende med en negl og så er der ligeiedes et lille rum til brugte blade.
Er du på farten eller har man ikke lige en kassette ved hånden, så kan man gøre det at man lægger det bugte blad tilbage i fedtpapiret fra det nye blad men netop har sat i, lukker papiret og herfter knækker bladet på midten to gange - på denne måde bliver det en lille klump uden tynde skarpe kanter :-)

Mvh,
Brose

Grenberg


7. juni 2011


Hej Henrik

Jeg gør også som Brose, lader bladet blive i skraberen og bruger det til at det skal skiftes, har som regel gang i en 2-3 skrabere med blade i så er der lidt at vælge imellem.

Æsken fra Derby og Feather bladende er geniale til at opbevare de brugte blade i.

Mvh

Grenberg

Søren H. Møller


8. juni 2011


Entering - the odd man out   :o)

Jeg tager mit blad ud efter hver barbering, tørrer både blad og skraber, og hænger derefter bladet på en magnetskinne.
Sidegevinst; bladet holder til 8-10 barberinger.

En lille smule OCD har man vel lov at ha'.



Mvh.
Søren

Grenberg


8. juni 2011


Søren hvis du nu afholdte dig fra den magnetskinne så kunen det jo være at tiltrækningskræften af nye produkter blev minre når du shopper he he he

Mvh

Grenberg

Søren H. Møller


8. juni 2011


LOL  :oD

Jeg var heldigvis ikke ved at drikke noget, da jeg læste det.


Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk