Forum - Skrabere og barberblade - Vedligeholdelse af barberblade
Bruger 
Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


18. december 2011

Vedligeholdelse af barberblade
Hejsa i stuerne

Jeg syntes efterhånden at jeg har læst mig frem til meget forskellige holdninger til vedligeholdelse af barberblade. Jeg skyller altid mit blad efter barbering, men kan ikke rigtig blive klog på, om man bør tørre barberbladet eller ej. Hvad er jeres erfaringer. Hvad giver den bedste holdbarhed på barberbladet? Pt. har jeg altid tørret mine blade i et håndklæde inden min skaber er blevet samlet efter at denne er blevet rengjort.

Grunden til mit spørgsmål er, at jeg pt. kun kan bruge mine barberblade til 4-5 barberinger og kan forstå at der er andre her på sitet, som kan får deres blade til at række noget længere. Måske behandler jeg ikke mine blade korrekt, eller er min hud bare generelt meget følsom?

God søndag til jer alle:o).

Mvh Cato

Søren H. Møller


18. december 2011


Hej Cato.

Dit spørgsmål ligger nærmest i kategorien "religion".

Som du sikkert allerede har fundet ud af, ellers gør du det snart, så er hele det her våd-barbering meget et spørgsmål om; Hvad virker for dig.

Vi er alle forskellige mht. vores teknik, hudtype, skægtype og præferencer, så hvad der virker rigtig godt for én person, fungerer overhovedet ikke for en anden.

Levetiden for et blad vil under normale omstændigheder ligge på 3-5 barberinger for de fleste.
Grunden til at jeg tørrer mit blad er, at jeg altid skiller skraberen ad efter brug, jeg kan ikke have, at der sidder en synlig sæbefilm på skraberen (jeg ved det: neurotiker), og da jeg alligevel har bladet ude, så skyller jeg også det, og trækker lige æggen mellem to fingre, så den også er fri for sæberester, herefter trykker jeg det tør i et håndklæde.

Antallet af barberinger jeg fik ud af Personna bladet overraskede mig selv, jeg gik selv med fornemmelsen af, at et blad holdt omkring 10-12 barberinger med tørring og de normale 4-5 uden tørring.
Din hudtype kan sagtens have noget at sige mht. til antallet af behagelige barberinger du kan få ud af et blad, men det kommer nok også an på hvor tørt badeværelset er, mit badeværelse er ret tørt og ifølge en artikel jeg har læst om emnet, så er det bl.a. fugtigheden, der angriber æggen, og forårsager en mikro-korrosion .
Så det giver lidt sig selv, at hvis der sidder sæberester på bladet efter brug, så er der større risiko for denne mikro-korrosion end, hvis bladet er tørt.

Men nu er blade jo ikke den største udgift, så jeg ville ikke være så bekymret over holdbarheden af bladet.
Når du engang har fundet det/de blade du foretrækker, så kan man en del steder på nettet købe "bulk", og det nedsætter prisen yderligere (som fx. Derby bladene hos Proshave).


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


18. december 2011


Hej Søren

Mange tak for dit indspark. Du ved jo med alt tydelighed, hvad du snakker om:o).

Det lyder som om at du og jeg, håndterer vores udstyr meget ens. Så hvis det gør dig til neurotiker, at du vedligeholder dit udstyr, så er jeg det bestemt også;o).

Du har helt sikkert ret i at der er mange ting der spiller ind, på bladets holdbarhed. Jeg mener jo bare at der må være noget fakta om det er bedst at tørre bladet efter brug, kontra ikke at tørre det. Selvfølgelig betyder fugtigheden i badeværelset også noget. Jeg syntes at det er tankevækkende at udmeldingerne vedrørende dette, er så forskelligt, afhængig af hvem der udtaler sig. Ifølge min logik, mener jeg jo også at et tørt blad burde holde længere end et blad, som ikke tørres efter rengørring.

Jeg ved at jeg har meget følsom hud i ansigtet og derfor kommer jeg nok aldrig markant højere i antal barberinger pr. blad, men er stadig nysgerrig om at jeg kan optimere levetiden på det enkelte blad:o).

Nej, det er jo ikke nogen formue for DE barberblade og derfor betyder det ikke så meget, men nysgerrig er jeg jo. Der er ingen tvivl om, at jeg på sigt køber større ind af blade, da der er en del mønter at spare ved bulk køb. Pt. er jeg dog stadig i eksperiment stadiet, hvad dette angår.

Har du eller andre iøvrigt nogen opskrift på den optmale måde at rense barberblade på?

Mvh Cato

Sidst opdateret den 18. december 2011 kl. 13:20
Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


18. december 2011


Hej Søren

Jeg har vidst været lige hurtig nok på tasterne. Du har vidst allerede svaret på mit suplerende spørgsmål, i dit indlæg;o).

Mvh Cato

Sidst opdateret den 18. december 2011 kl. 16:37
Claus Henrik Seifert

Claus Henrik Seifert


24. december 2011


Jeg er stsdig grøn DE bruger. Startede i August med DE.

Jeg bruger min Derby og Merkur blade til 3 2 pass barberinger.
Min Gilette 7' O'clock, Astra SP go Feather bruger jeg til 4 2 pass barberinger.

Jeg afslutter altid et 2 pass med min DE med et 1 pass med min Mühle Sophist Fusion.

Jeg kunne sikkert få mere ud af det, men DE blade er så billige sammenlignet med Fusion, at jeg ikke gider tænke mere over det :)

Ha' en god jul !

Grenberg


3. januar 2012



Fik et Derby blad til at holde til 9 barberinger lige før jul til nytår. Ret godt med en stigning på 100 % ved at duppe tøre det af i et håndklæde.

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk