Forum - Generelt - Valg af Straight Razor.
Bruger 

Ib Keller


20. april 2013

Valg af Straight Razor.
Hej alle jer som bruger Straight razor.
Jeg vil gerne prøve om jeg kan lære teknikken med Straight razor, og vil derfor til at kikke rundt for at finde en god begynder barberkniv.
Her er så mit spørgsmål. Hvilken skal jeg vælge, eller retter, hvilke skal man holde sig langt fra.
Jeg vil jo gerne købe noget der dur, men vil til gengæld ikke give en formue i starten. Det skal tids nok komme.
Jeg ved godt at pris og kvalitet hænger sammen, men en god mellem ting, hvad er det?
Har I nogle bud på hvad man skal vælge og ikke vælge. Kom gerne med for og imod..:-)

Mvh
Ib

Søren H. Møller


20. april 2013


Hej Ib.

Der findes et kinesisk mærke der hedder Gold Dollar, og de er ret billige, til gengæld er kvaliteten også meget svingende fra ok til ubrugelig.
De er ikke altid helt lige, og stabilisatoren er nogle gange så stor, at kniven ikke kan hvæsses korrekt, før stabilisatoren er slebet ned.
Som nybegynder vil jeg fraråde dig at købe Gold Dollar - de er til gengæld rigtig gode at øve sig på, hvis man vil eksperimentere med selv at udforme sin udsmykning af en ragekniv.

Dovo er til gengæld et godt udgangspunkt. Tysk kvalitet til en overkommelig pris.
Start med en 5/8" eller 6/8". Hvis den er mindre, er den sværere at håndtere mht. korrekt vinkel, og er den større, kan den godt virke for stor, når man skal have kørt teknikken ind.
Jeg startede selv med en 5/8" Dovo Special, og det er stadigvæk en kniv, jeg er glad for.

Et lille trin op ad prisstigen og her findes et fransk kvalitetsmærke; Thiers-Issard.

Endnu et nøk opad på prisen og tilbage til Tyskland; Wacker

Og så er der også Revisor fra Tyskland, de findes i mange priskategorier og er også af en god kvalitet.

Generelt vil jeg sige, at hvis ragekniven er stemplet med 'Solingen' så er kniven af en ordentlig kvalitet uanset mærket.
Det samme gør sig gældende for de engelske stemplet 'Sheffield'.

Du kan også gå på Ebay (.uk eller .de) og finde både ubrugte og brugte rageknive af god kvalitet til forholdsvis billige penge.
Der findes også forhandlere som sælger restaurerede rageknive netop til nybegyndere for at holde prisen nede, hvis det nu ikke er noget alligevel.

Du skal også lige være opmærksom på, at hvis ragekniven sælges som fabriks-slebet, så er den efter min mening ikke klar til brug, selvom det ofte påstås de er. De kan bruges, men barberingen er ikke særlig god eller speciel komfortabel.

Bortset fra ovenstående mærker, så findes der også fx. Edwin Jagger rageknive, men de er fremstillet af Dovo (så vidt jeg husker), så der er ingen grund til at give ekstra for EJ navnet, med mindre man absolut gerne vil have en kniv der står Edwin Jagger på.


Mvh.
Søren

Ib Keller


24. april 2013


Søren@.
Tak for det fine indlæg du kommer med..:-)
Der er ingen tvivl om at jeg må ud og kikke rundt om i den store verden. Prøves, det skal det.
Ang. Slibning/honningen. Er det noget man skal investere i med det samme eller kan man godt vente lidt med det?
En læder strop er nok selvskrevet som tilbehør, men hvad med slibesten, er det noget man skal have, og hvis det er, hvilke skal man så vælge?

Mvh
Ib

Søren H. Møller


24. april 2013


Hej Ib.

En strop er (næsten) et 'must'. Man kan slippe af sted med at gøre det på en sammenfoldet avis eller et par jeans, men en ordentlig læderstrop er at foretrække.
Det er ikke strengt nødvendigt, men jeg vil alligevel anbefale, at du får en kombinations-strop lærred/læder. Det at man kan stroppe på lærredet inden læderet gør, at skarpheden lige holder lidt længere.
Efter en barbering giver jeg lige ragekniven 12-15 ture på lærredet, det er bl.a. med til at fjerne evt. fugt på æggen.

Glem alt om slibesten i første omgang, de er ikke billige, og hvis du ikke bliver grebet af det, er det spild af penge, også selvom de kan gen-sælges.
Der findes flere, der tilbyder slibeservice, og det er væsentlig billigere end at skulle investere i en række af sten.
Og selv om man bliver grebet af den form for barbering, er det ikke sikkert, man har lyst til selv at slibe.

Du skal bare være opmærksom på, om ragekniven er "shave ready" eller ej, når du køber den. Det er bestemt ikke alle web-butikker, der tilbyder den service.
Rasurpur.de sælger bl.a. Thiers-Issard, og Martin der står bag, sliber personligt alle knive, inden de går ud af butikken, og han gør et fremragende job. Han har også en slibe service omkring de 30€ plus forsendelse.


Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk