Forum - Spørgsmål og svar - Unægteligt et begynder spørgsmål.
Bruger 
Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


19. november 2011

Unægteligt et begynder spørgsmål.
Hej med jer her inde.

Først og fremmest, så må jeg sige at dette er den mest seriøse/fede side vedrørende barbering, jeg endnu er faldet over:o). Stor respekt for det og jeg har også lagt min første investering i udstyr fra siden.

Jeg er en person som altid har haft store problemer barberingsmæssigt, da min hud i særdeleshed er meget følsom på halsen. Jeg har prøvet meget forskelligt igennem tiderne, lige fra barber maskiner, skrabere og skum. Intet af dette har min hud nogensinde fungeret med. Jeg gik i flere år, hvor jeg kun trimmede mit skæg, da en barbering var et skræk scenarie.

For 1 års tid siden købte min kone og jeg noget "barbersæbe" på en sex og erotik messe. Ja, der må godt grines;o). Imidlertid så var dette et mirakel for mig. For første gang kunne jeg barbere mig, uden nogen problemer overhoved. Dette produkt har jeg aldrig fundet igen og derfor har jeg været på udkig efter et godt alternativ. Her er det så at denne sides webshop kom ind i billedet. Jeg valgte at gå oldschool og bestilte Mitchell's Wool Fat Barbersæbe i keramikskål, 125 gr, samt en Dovo Barberkost, Mat Alu, Silver Tip Badger, for at gøre det rigtig lækkert for mig selv. Fantastisk kost og en lækkert duftende barbersæbe. Dette setup er helt nyt for mig, så bær over med mig.

Mine spørgsmål er som følger:
1:Jeg syntes at barbersæben tører meget hurtigt ind i min hud og dermed forsvinder glidet. Jeg kan slet ikke nå at barbere færdig, før at det er tørret ind i huden (under 2 minutter om at indtørre).Hvad er årsagen til dette? Bruger jeg for lidt vand under opskumning af sæben eller er der andet jeg gør forkert?
2: Jeg har meget svært ved at få skæg/måske inkl sæbe ud af min skrabers 5 blade og dermed skraber den meget dårligt efter ganske på strøg. Er der nogen af jer som ved hvorfor at dette sker? Det har jeg aldrig oplevet med andre produkter jeg tidligere har anvendt. Desuden så kommer skæget ud af skæret i klumper. Det har jeg heller aldrig oplevet før.

Kosten er super fed. Den er simpelthen for lækker. Jeg kommer helt sikkert til at handle meget mere her inde. Der er for mange fede produkter her inde:o).

Håber at der er nogen af jer, som kan hjælpe mig, med mine opstartsvanskeligheder.

På forhånd tak.

Sidst opdateret den 19. november 2011 kl. 22:32

Grenberg


19. november 2011


Hej Cato

Velkomen til dette forum og denne herlige verden. Måske bør Brose (Proshave) overveje en stand næste gang der er sex messe he he)

For lige at svare på dine spørgsmål:

Mitchells sæben bliver diskuteret meget og dine problemmer har jeg selv haft. jeg kan kun sige at jeg lader kosten stå i vand nogle minutter, ryster den så af og klemmer det sidste vand ud af den (altså kosten) og så "lader" jeg den og sørger for at den bliver godt fyldt med sæbe. Selve oprøringen i skål foregår ved at tilføje vand lidt af gangen og kun nogle få dryp af gangen. Kan i øvrigt anbefale dig videoguides med Mantic59 på Youtube og ´barberen i Silkeborg, han har lagt en genial video op omkring opskumming.

Med hensyn til din skraber så er mine ord "smid den af H til" Efter min mening er der kun en ting der dur og det er DE skrabere, det l*rt til Gilette og den slags flerklinge skrabere giver mig kun røde knopper (i bogstavligste forstand), min hud er blevet 100% pænere og fri for røde knopper og gener efter skiftet til DE skrabere.

Hust i øvrigt at skrabe med hårene og lidt af gangen og næste tip: koldt vand efter barberingen mindsker røde knopper, ellers er en alu blok guld værd.

God fornøjelse

Grenberg



Sidst opdateret den 19. november 2011 kl. 23:00

Brose


19. november 2011


Hej Cato,

Først og fremmest velkommen til vores forum og tusind tak for den positive tilbagemelding - Det glæder os meget at høre at du kan li' siden og at du synes om produkterne.

Det bedste er helt klart, at du er kommet problemerne med røde knopper og irriteret hud til livs ved skiftet til en ordentlig barbersæbe!

Mht. dine spørgsmål, så er du bestemt ikke den eneste der har stået i den situation når man lige har åbnet døren til dette nye univers af hygge, muligheder ogeksperimenteren :-)

Umiddelbart lyder det som om du ikke får helt nok vand i når du rører din barberskum og at dette kan være en af årsagerne til at din barberskum tørrer for hurtigt ud når den sidder i ansigtet - Så mit første tip er i hvert fald at eksperimentere lidt mere med blandingen af vand og sæbe. Børsten skal være våd, men ikke så vandet løber af den når du "lader" den på sæben. Herefter tilsætter du vandet i meget små mængder mens du rører - Målet er at få en fed, luftig og lækker creme med en glinsende og glat overflade. For meget vand giver bobler og en slatten creme, men for lidt vand gør din barberskum for fast.
Det lyder avanceret, men er super nemt - først gang man lige rammer den helt rigtigt, så sidder den der - så er det kun når man prøver en ny sæbe / creme, at man måske lige skal eksperimentere i starten.

Hvis du ikke allerede har set den, så kast et blik på vores step-by-step guide til den ultimative barberskum med barbersæbe. Du finder alle vores guides hér:

www.proshave.dk/Guide-til-den-perfe...

En anden ting, som jeg ikke lige kan se ud af det du skriver, er hvordan du starter med barberingen.
Sørg for at splaske godt med lunkent vand i ansigtet (eller start med en varmt brusebad) så skægstubbene bliver godt blødt op og splask gerne vand i ansigtet lige inden du påfører din barberskum. Dette lag af vand hjælper både på glid og mod udtørringen.

Mht. spm. 2 så vil jeg mener at det hænger sammen med spm. 1, altså konsistensen af din skum. Hvis din barberskum allerede er godt udtørret eller for fast og der så kommer stubbe i, så er der i hvert fald en større sandsynlighed for at det sætter sig i skraberen. Under alle omstændigheder er det, uanset hvilken skraber man anvender, vigtigt at man løbende skyller den under barberingen.
Det varierer naturligvis meget fra person til person da det afhænger af skægvækst, hårenes tykkelse / stivhed osv - Altså om der skal skylles efter 1, 3 eller 5 baner :-)

Nogen gør det at de fylder vasken op med lunkent vand og løbende ryster skraberen i vandet for at rense skæret. Andre holder skraberen ind under hanen og tænder for en kraftig stråle for at skylle sæbe og stubbe ud.

Det næste skridt må unægteligt være at tage springet til en "rigtig" skraber med DE-blade ;-)
Så slipper du for at betale kr. 35,- for et barberblad med 5 klinger (eller hvad de nu er oppe på) og kan nøjes med kr. 2,5 pr. barberblad :-)
At du formodentlig også vil opleve en bedre barbering er bare et ekstra plus ;-)

Håber at ovenstående har bragt dig lidt videre - Skriv endelig hvad resultatet af eksperimenterne med sæben bliver og hvis der dukker yderligere spørgsmål op, så skriv endelig - Her er både nye og ydersta erfarne brugere der glædeligt giver et godt råd med på vejen!

Mvh
Brose / Proshave

Brose


19. november 2011

Sv:
Hehe Grenberg - Du kom mig i forkøbet - Jeg tager naturligvis din anbefaling med på min to-do liste ;-)

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


20. november 2011


Hej Grenberg og Brose

Mange tak for velkomsten og de gode indput:o). Det kalder jeg iøvrigt hurtig respons. Det havde jeg ikke forventet, men super lækkert.

Jeg har forsøgt mig/eksperimenteret lidt igen idag, ud fra jeres råd. Det har løst en del af mine udfordringer. Jeg tror dog at jeg fik tilsat en smule for meget vand, da der begyndte at komme en smule bobler i mit skum. Dog syntes jeg aldrig at jeg kom frem til den konsistens, som der vises i den ellers fremragende guide der er her på siden. Jeg har haft studeret dem alle nøje og jeg syntes ellers at de er rigtig gode.

Barbersæben og skægstubbene var noget nemmere at få ud af skraberen idag. Dog stadig ikke så nemt som jeg er vant til. Er sådan en sæbe generelt glad for at sætte sig imellem bladene, på multi blad skrabere?

Jeg skyntes stadig ikke at jeg opnår helt det samme glid, som jeg gjorde med min gamle "barbersæbe". Jeg tror nu nærmere at det var en gele, men der stod barbersæbe på flasken. Måske er jeg lidt farvet af sex og erotik messens produkt;o). Hvor glat/hvor meget glid, skal man egentlig forvente af sådan en rigtig barbersæbe? Sorry, nok svært at beskrive med ord, men jeg håber at i kan beskrive det for mig.

Jeg ved ikke om min hud bare er meget glad for denne barber sæbe, men selvom at jeg har været i bad inden barbering, jeg kommer ekstra vand i ansigtet inden barbersæben køres i ansigtet, har jeg svært ved at nå at barbere færdigt inden den begynder at indtørre. Jeg tror at jeg må vende mig ved at komme skummet på i mindre områder ad gangen, for at undgå dette. Det nåede ikke desideret at indtørre idag, men jeg skille nok ikke have brugt meget længere tid før at det ville ske. Kan en preshave egentlig afhjælpe dette?

Jeg har faktisk kigget på sidens DE skrabere og overvejer også at investere i en af slagsen. Jeg er dog blevet lidt afskrækket, da jeg syntes at der er mange som skriver at den er noget sværere at bruge og at de derfor supplerer med feks. en Gillette Fusion Power, som jeg selv bruger idag. Feks. har jeg læst flere indlæg i dette forum, hvor folk skriver at den er noget nemmere at skære sig med (teknik). Feks. på kæbe rundingen med halsen. Hvad er jeres erfaringer i forhold til dette? hvilken bør man evt. vælge, af hensyn til nemhed ved brug? Jeg er jo ikke interesseret i at gøre det sværere end nødvendigt.

Det var endnu flere spørgsmål end udgangspunktet. Det beklager jeg, men jeg er som sagt ret ny i denne verden. Dog syntes jeg at jeg da bliver klogere og klogere:o).

På forhånd tak.

Mvh Cato

Sidst opdateret den 20. november 2011 kl. 19:34

Grenberg


20. november 2011


Hej Cato

Altid til tjeneste :-)

Rart at høre det går fremdad og som vi plejer at sige "øvelse gør mester", pas i øvrigt på det med at pladre for meget vand på skummet, du skal dyppe fingerende i vandet og lade de dryppe ned i den skål du rører op i, kun lidt af gangen.

Efter min personlige mening får jeg det bedste skum i en crem hvor imod sæben godt kan virke udtørrende, men det er vist en smags sag. Vil iøvrigt anbefale dig en pre-shave et par gange eller 3 i ugen den giver et super glid.

Har ingen problemmer med at skylle sæbe ud af mine skrabere, fylder altid håndvasken med lunt vand og kan uden problemmer skylle skraberen af.

Jeg synes ikke du skal være så bekymrende med at springe ud i DE skraberne, ja de kræver lidt tilvænning og de første uger får man lidt rifter osv men husk at gå stille og roligt frem så får du en barbering der slår de der flerklinge skrabere med flere længder. Mit forslag vil helt klart være en Merkur 34C med Derby eller Gillette 7'o clock blad i, det er en suveræn skraber som man ikke går galt i byen med. Og husk hver gang du barberer dig har du sparret en formue i barberblade og fået en mere glat og en sundere barbering.

Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


20. november 2011


Hej Grenberg

Mange tak for din respons:o).

Vil det sige at du også får bedre glid med en barber creme end du gør med en barbersæbe? Jeg syntes nemlig ikke at jeg får helt det samme glid med min ny indkøbte Mitchell's Wool Fat Barbersæbe, som jeg gjorde med min gamle. Den gamle jeg havde, var heller ikke fast som denne sæbe er det. Den var tykt flydende, så i realiteten var den nok en creme, på trods af at der stod barbersæbe på den. Det er i hvert fald min tanke, set i bagklogskabens lys.

Hvis jeg skulle invistere i en preshave og evt. en barbercreme. Hvad vil du så anbefale mig at købe? Det skal i hvert fald være noget der passer til min sarte hud. Grunden til at jeg valgte Mitchell's Wool Fat Barbersæbe var, at det var en sæbe som bygger på så gammel en opskrift. Så forventede jeg i hvert fald ikke, at der var noget i det, som jeg ikke kunne tåle:o).

Mvh Cato

Martin


20. november 2011


Af de cremer der er her på siden har jeg selv kun prøvet Proraso og Speick, begge er meget gode produkter og jeg syntes at de begge er lige nemme at have med at gøre.

Prorasos har eucalyptus og mentol og har derfor en svagt kølende effekt, så for mig at se passer den bedst til en varm morgen eller til at friske op hvis du har været en tur i byen dagen før.

Speick cremen er mere dæmpet i duften og er ofte hvad jeg bruger hvis jeg ikke føler for en af mine sæber


Jeg kan kun anbefale at du får smidt det flerbladede monstrum ud, indtil videre har jeg overtalt fire af mine kammerater til at 'tage springet' og de har alle været ovenud lykkelige for det. Der er naturligvis en tilvænningsperiode, men med tålmodighed  kommer man langt.

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


20. november 2011


Hej Grenberg

Mange tak for din respons:o).

Vil det sige at du også får bedre glid med en barber creme end du gør med en barbersæbe? Jeg syntes nemlig ikke at jeg får helt det samme glid med min ny indkøbte Mitchell's Wool Fat Barbersæbe, som jeg gjorde med min gamle. Den gamle jeg havde, var heller ikke fast som denne sæbe er det. Den var tykt flydende, så i realiteten var den nok en creme, på trods af at der stod barbersæbe på den. Det er i hvert fald min tanke, set i bagklogskabens lys.

Hvis jeg skulle invistere i en preshave og evt. en barbercreme. Hvad vil du så anbefale mig at købe? Det skal i hvert fald være noget der passer til min sarte hud. Grunden til at jeg valgte Mitchell's Wool Fat Barbersæbe var, at det var en sæbe som bygger på så gammel en opskrift. Så forventede jeg i hvert fald ikke, at der var noget i det, som jeg ikke kunne tåle:o).

Mvh Cato

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


20. november 2011


Hej Martin

Takker mange gange for dit indput. Det vil jeg tage med i mine overvejelser, når jeg skal udvide mit soriment:o).

Jeg har lige siddet på yuotube og kigget videoer fra bla. barberen fra Silkeborg og Mantic 59. Det ser vidst ud til at jeg er startet med den sværeste barbersæbe. Havde jeg vidst det, var jeg nok startet med et andet produkt. Set fra den anden side, så kan jeg nok styre skumningsprocessen med alt andet, når først jeg får styr på dette produkt:o).

Jeg må erkende at jeg er havnet i et univers, jeg ikke lige havde forestillet mig:o). Jeg er pt. mere forvirret vedrørende produkter, end nogensinde før. Måske er det heller ikke så dårligt endda. Det resulterer måske i, at jeg er dag bliver en haj til barbering og diverse produkter.

Mvh Cato

Sidst opdateret den 20. november 2011 kl. 22:49

Andreas Skjæmt Andersen


21. november 2011

Hej Cato
Velkommen til :)
Jeg kan kun give dig ret i det her er en rigtig god side om barbering, for det kan faktisk godt være en nydelse og noget man ender med at se frem til.

Jeg startede for ca. et halvt år siden med Merkur 42C skraberen, da det dels var en af de billige og samtidig så flot ud og det køb har jeg absolut ikke fortrudt!
Samtidig købte jeg en økonomipakke med DERBY blade og en ARKO stick.

Fra jeg startede gik der under to uger til jeg slet ikke oplevede at få det der røde islæt når jeg barberede mig.
Sandt at sige fik jeg sådan nogle bumse-lignende ting på halsen - om det var fordi min hud lige skulle vænne sig til et enkelt blad eller om jeg bare blev bedre ved jeg ikke, men de forsvandt indenfor ca. 3 uger og nu får jeg kun en enkelt hvis jeg skynder mig lidt for meget under barberingen.

Jeg skar mig ikke nævneværdigt i begyndelsen og syntes ikke det var så svært som det lød som, så jeg vil helt klart anbefale dig at tage springet ud i en DE skraber.
Belønningen er nemlig rigtig stor ifh. til Mach 3, som jeg kom fra.
Nogle forskellige blade er nok en fordel - jeg var bare så heldig at Derby passede perfekt til mig.
Jeg har sidenhen prøvet nogle forskellige blade og selvom der er nogle gode imellem synes jeg stadig Derby er de bedste.

Mht. MWF:
Den startede jeg på for omkring en uge siden og brokkede mig højlydt over det dårlige skum, men de sidste  2 - 3 dage er det blevet meget bedre - faktisk så godt at det nogenlunde svarer i konsistens til den billige dåse barberskum fra NETTO, som også indeholder lanolin.
Jeg kan dog tydeligt mærke at MWF er sundere for huden efterfølgende. Dåsen koster omkring en 10`er, så du kan da evt. købe en for sammenligningens skyld.
Det eneste jeg har gjort anderledes de sidste par dage er at "lade" børste i meget længere tid end jeg normalt plejer med ARKO, men det siger dig nok ikke så meget.

Prøv at skure børsten på sæben indtil du er halvvejs inde i en sang og så tilsætte vandet meget stille og roligt.
Så skal det nok komme.

Kender du forresten badgerandblade.com?
Den side tror jeg mange af os der handler her på Proshave bruger.

Sidst opdateret den 21. november 2011 kl. 16:00

Grenberg


21. november 2011



Hej igen Cato

En anfbefalesværdig creme kunne fesk være den fra Bluebeards revenge, den giver en fed og cremet skum som næsten er umulig at ødelægge, kender ikke Pre-shaven i samme serie men den er da forsøget værd. Ellers er der jo altid Proraso den hvide (kun sæbe) som er berregnet til sart hud og den grønne med menthol som køler, begge med tilhørende pre-shave cremer. Af sæbe kan anbefales Sir Irish Moos, Tabac og selvfølgelig dem fra Nanny's som måske kan minde om den du købte på messen. Nanny's er en mellenting imellem en crem og en sæbe og fåes i mange lækre duft varianter og den giver et godt glid.

Jeg kan iøvrigt som pre-shave anbefale Geo F Trumper's skinfood det er et konge produkt som både kan bruges før og efter og pga. det høje glycerin indhold giver den et fantastisk glid uden at fedte.

Brugte i øvrigt Mitchels i går og helt tydeligt skal der kun lidt vand i af gangen og så gøre op til det bliver en helt glat og cremet skum
Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


21. november 2011


Hej Andreas og Grenberg

Mange tak for jeres inputs. Det er fedt at I er så hjælpsomme her inde:o).

Jeg bliver mere og mere varm på at anskaffe mig en DE skraber. Jeg har aldrig før interesseret mig synderligt for barbering, men når det rent faktisk er blevet en fornøjelse, så begynder interessen at gro:o).

Af hensyn til MWF sæben, så er det nok et spørgsmål om øvelse, at opnå den rigtige skum, som ikke udtører. Jeg sad og lurede på videoer på youtube igår vedrørende barbering med denne sæbe og på han tørede den slet ikke ud som på mig og han skum var meget tykkere. Jeg tror derfor ikke rigtig at min teknik er helt på plads, men det skal den nok komme:o).

Det kunne da godt være at jeg skulle prøve den Nanny´s, hvis du mener at den ligger tættere op af hvad jeg er vant til. Jeg har i hvert fald fået lyst til at eksperimentere lidt mere:o).

badgerandblade.com kender jeg ikke, men den vil jeg da lige besøge.

Jeg tror at det snart ender op med, at jeg må invistere i en DE skraber, et sativ til kost og skraber, noget preshave og måske en omgang Nanny´s sæbe.

Byd endlig ind med hvad jeres anbefalinger er. Jo flere gode råd inden mit køb desto bedre:o).

Mvh Cato

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk