Forum - Barbercremer og -sæber - Überlather. Sådan gør jeg
Bruger 

pape


19. juli 2012

Überlather. Sådan gør jeg
Hej.

Da jeg for godt et års tid siden faldt over Proshave’s hjemmeside i min søgen efter billigere barberblade, og derigennem opdagede dette fantastiske forum, blev jeg grebet af DE-bølgen og sprang på den med det samme. Det er da det bedste jeg nogensinde har gjort. Min daglig morgenshave er blevet til en altoverskyggende hobby, og den tid jeg bruger for mig selv på badeværelset hver morgen, er blevet en helt besættelse, og en tid jeg for alt i verden ikke vil undvære.
Da jeg har en meget sart hud, og meget let får røde knopper på halsen, er den rigtige skum altafgørende for det resultat jeg ender ud med. Jeg har derfor eksperimenteret en del, og har fundet en metode som virker rigtig godt for mig, men som nok er lidt anderledes end den måde andre opskummer deres sæbe / creme. Den konsistens jeg ønsker at opnå, for at få en tæt men samtidig behagelig barbering, er mere som yoghurt end som skum, og det såkaldte überlather er så afgjort det der virker for mig, og jeg laver den på følgende måde:
Jeg har min sæbe i et stort krus som jeg fylder med varmt vand og sætter kosten i blød i kruset, mens jeg tager et bad. Efter badet tømmer jeg kruset, og giver kosten et klem så vandet presses ud af den. Herefter fylder jeg ca. 20 ml. varmt vand i kruset oven på sæben (ja det ser faktisk ud af meget), og tilsætter en lille sjat glycerin. Kosten lader jeg i bøtten med barbercreme, ved at lade kosten snurre nogle omgange til spidserne er godt dækket med creme, hellere lidt for meget end lidt for lidt. Herefter starter jeg en rolig roterende bevægelse i kruset for at løsne sæben op. Til at starte med rører jeg kosten mere rundt i kruset end jeg pisker med den, da det ikke skal skumme mere end nødvendigt. Efter noget tid sæter jeg farten op, og det bliver mere en oppiskende bevægelse end rørende. Jeg forsætter til det er en tynd yoghurt lignende creme jeg har i kruset, den er dog så tynd at den ikke er brugbar til en barbering endnu. Herefter fortsætter jeg med at opskumme den tynde creme i ansigtet. Jeg bruger en del tid på at opskumme i ansigtet og fortsætter til det bliver en meget tyk, fed og cremet lather jeg har. Jeg fortsætter så længe at nogen nok vil mene den er for tør, men jeg foretrækker en meget fed lather, da det giver mig den bedste beskyttelse. Ved hvert pas stiller jeg kosten tilbage i kruset og den bliver derved fugtet af det tynde lather der stadig er i kruset. Mellem hver pas face lather jeg ca. 30-60 sec. til det får den konsistens jeg ønsker.
Denne metode giver utrolig store mængder lather, hvor der er til mange pas. Ønskes mindre mængde kan mængden af vand, barbercreme og den tid der roteres på sæben blot nedsættes.

Jeg håber ikke I faldt helt i søvn, for indlægget blev hvis lidt langt.    ;-)

Mvh.
Johan Pape

Sidst opdateret den 19. juli 2012 kl. 23:05

pape


19. juli 2012


Min foretrukne sæbe til überlather er så afgjort Tabac.
Duften kan man jo altid diskutere, men hold nu op en dejlig fed og cremet lather den giver.     :-O

Sidst opdateret den 19. juli 2012 kl. 23:13
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk