Erik Aalund
|
4. marts 2013
Tilbagevendende problem - status
Hejsa Det er nu mere end 1 måned siden jeg at jeg lagde "Gilettes helvede" bag mig, og med forskellige produkter her fra shoppen, begav mig ud i en ny verden :)
Årsagen til skiftet var indgroede hår og røde knopper. De indgroede hår oplever jeg ikke mere, mens jeg ikke kan sige det samme om de røde knopper! - desværre :(
Jeg synes at gøre at det som jeg har læst mig til i dette forum, uden at det rigtigt hjælper. Først varm bad, dernæst Proraso Preshave, Prorasos grønne baberskum, en Merkur Futur skraber, kold vand, Anthony Ingrown Hair Treatment og til slut Proraso Aftershave - Liquid cream - i nævnte rækkefølge.
De røde knopper kommer efter jeg er helt færdig. Det skal siges at jeg barberer mig meget forsigtigt, og lader næsten skaberen selv gøre arbejdet. Bladene skifter jeg efter to barberinger, men selv med et nyt blad, kommer de røde knopper.
Og der noget andet jeg bør forsøge? Andre produkter?
Tak. /Erik
|
Martin Petersen
|
4. marts 2013
Er det skum på dåse, altså under tryk? Du kunne prøve en anden creme, for at se om det er det, og evt. anden aftershave.
Du kunne prøve med en kold abrbering, altså uden at varme huden op, og med iskoldt skyld efterfølgende.
Hvor mange pass laver du i alt?
Og følger du hårenes groretning, eller barberer du nogle gange imod groretningen?
Mvh Martin
|
tmk
|
4. marts 2013
Bruger du barberkost ?
Hej Erik,
Bruger du udelukkende skum fra dåse, som du fordeler med fingrene ?
Det gjorde jeg, da jeg i hine tider brugte Gillette, og det gav røde knopper og razor burn.
Der er nogen der siger, at barberkosten er vådbarberingens vigtigste redskab, og jeg tror efterhånden på det.
For det første er det min oplevelse, at man får en meget bedre skum, når man selv rører en creme eller en sæbe op med en kost, sammenlgnet med skum fra en dåse.
For det andet er det som om, at skummet bliver fordelt bedre når man bruger en kost til at fordele det med. Skummet kommer lettere ind under hårene, så de rejser sig, og kniven får lettere ved at skære dem over.
Jeg bruger selv en Dovo grævlingekost, som fås her på siden til 450 kr, og selv om den ligger i den billige ende hvad grævlingekoste angår, er den er ganske udmærket.
Der er god info at hente om barberkoste rundt omkring, prøv evt. at se på youtube efter indlæg af geofatboy eller mantic59.
mvh Torben
|
Erik Aalund
|
4. marts 2013
Hej Tak for jeres svar.
Ja - det er skum på dåse jeg bruger. Jeg har ikke rigtig haft mod på at prøve med kost og sæbe. Kan I anbefale kost og sæbe?
Jeg bruger foreløbig kun et pas, og umiddelbart vil jeg mene det er med groretningen.
/Erik
|
Erik Aalund
|
4. marts 2013
Hej Tak for jeres svar.
Ja - det er skum på dåse jeg bruger. Jeg har ikke rigtig haft mod på at prøve med kost og sæbe. Kan I anbefale kost og sæbe?
Jeg bruger foreløbig kun et pas, og umiddelbart vil jeg mene det er med groretningen.
/Erik
|
Martin Petersen
|
4. marts 2013
Når først du kommer i gang med barberkost og creme, så vil du ikke tilbage!
En best badger eller pure badger kan sagtens gå an til at starte med, så kan du altid opgraderer senere.
Af creme, kan jeg anbefale Proraso: http://www.proshave.dk/Proraso-Barb...
Taylor of old bond street laver også nogle gode cremer, hvor du får det mest lækre skum..
Hvilket blad bruger du forresten? Nogle blade virker godt for nogle, mens de bare ikke duer til andre.
Og hvilken skraber har du nu?
Mvh Martin
|
tmk
|
4. marts 2013
Barbercreme, sæbe og det løse
Hej Erik,
Først og fremmest er det fornuftigt at du har holdt dig til et enkelt pas op til nu. Noget kunne tyde på, at der er noget i dit ritual der skal ændres. Det kan være bladet, som Martin skriver.
Jeg tror at jeg deler Martins anbefaling af creme. Jeg har kun den røde proraso creme (sandalwood variant), og den er udmærket.
Hvad angår anbefalinger om barbercremer / barbersæber, tror jeg at man forholdsvist groft kan sige, at barbercremer er lettere at skumme op end sæber, og er derfor mere begyndervenlige. Barbersæber giver til gengæld (sådan i almindelighed) et bedre glid for kniven end barbercremer, og er derfor at foretrække hvis man har kraftig skægvækst og/eller følsom hud. Det er der måske noget der tyder på at du har.
Desuden er der tre måder at skumme op på: I hånden, I en skål, eller direkte i ansigtet. Der er ingen anden udvej end at du prøver dig frem og finder ud af, hvad der virker bedst for dig. Der er en guide til det her på proshave, og desuden har mantic59 en glimrende video på youtube, der viser dig disse tre varianter (den hedder vist noget med 'traditional lather') Givet at du nok har rimelig følsom hud, er min anbefaling, at du bør begynde med en creme, men at barbercreme kun bliver en mellemstation på vej til en sæbe. Så kan du få den elementære opskumningsteknik på plads med en creme, og derefter prøve dig frem med en sæbe. Der er givetvis mere økonomi i at købe barbercreme i en bøtte med 200ml end en tube med 75ml, men det er også træls at anskaffe barbercreme til 10 års forbrug, for så at finde ud af, at huden har bedre af en sæbe (taler af erfaring).
Udover at jeg ville anbefale at begynde med en creme, som den Martin nævner, vil jeg mene at Tabac er en god begyndersæbe. Sammenlignet med andre sæber er den let at skumme op, og skummet er forholdsvist stabilt. Den er ikke så hysterisk omkring mængden af vand man tilfører under opskumning, og den giver et udmærket glid. Den er heller ikke voldsomt dyr. Den hvide Proraso sæbe (med Aloe Vera) hyldes ofte af mennesker med følsom hud, men jeg kender den ikke selv. Jeg kender kun den grønne Proraso sæbe, og den er ligesom Tabac meget nem at have med at gøre, så det vil jeg tro at den hvide også er. Og som altid med Proraso, så får man meget for pengene.
Mine yndlingssæber er Truefitt&Hill luxury shaving soap, og Mitchells Wool Fat. De giver begge et helt fantastisk glid, men drillede mig grusomt da jeg skulle lære at skumme dem op. Specielt omkring mængden af vand man bruger ved opskumning er disse sæber drilske. Ganske få dråber kan gøre forskellen på, om skummet er for tørt, eller om det er for vådt. Jeg vil ikke umiddelbart anbefale at starte med disse to.
Hvad angår kosten, har jeg en Dovo pure badger, som også fås her på proshave til 450 kr. Den har aldrig skuffet mig, selv om der givetvis findes bedre grævlingekoste.
Held og lykke, og giv ikke op !
mvh Torben
Sidst opdateret den 4. marts 2013 kl. 20:17
|
Erik Aalund
|
4. marts 2013
Hej igen. For lige at tage det fra begyndelsen. De første 14 dage brugte jeg de blade der fulgte med min Merkur Futur skraber - altså Merkur blade. Derefter gik jeg over på Feather som er den jeg bruger nu. Jeg har faktisk også Derby ekstra liggende.
Som jeg forstår jeres svar bør jeg overveje at prøve en creme og kost - og senere en sæbe? Tak for hjælpen :) /Erik
|
Cato Jürgensen
|
4. marts 2013
Hej Erik
Hvis du ikke har den store erfaring med DE skraber vil jeg anbefale dig at vente med Feather bladet. Det er ultimativt markedets skarpeste blad og samtidigt et af de mest utilgivende blade over for begynder fejl;o). Derby bladet kan varmt anbefales. Det er ikke helt så skarpt, men betydeligt mere tilgivende. Tro mig, det er rigelig skarpt til den tætteste barbering;:o).
I min optik er opskumning med kost det eneste rigtige. Din hud bliver meget bedre foreberedt til kniven, når at skummet arbejdes grundigt ind med denne. Det er ikke en investering du vil fortyde på den lange bane. Der er en indlæringskurve, men du lærer det hurtigt:o).
Nogen er til sæber og andre til cremer. Begge beskytter huden fantastisk, når at skummet piskes korrekt op. Sæberne er bestemt de sværeste at skumme op, så min anbefaling er helt sikkert også at starte med en creme. Jeg er dog ikke enig i at sæber generelt giver bedre glid end cremer. Det afhænger fuldstændig af hvilken fabrikat der tales om. Begge dele gier i min optik optimalt glid til kniven, hvis skummet er pisket korrekt op:o).
Mvh Cato
|
tmk
|
5. marts 2013
Sæber, cremer og et par tricks
Hej Erik,
Nu fik Catos gode kommentarer mig til at læse mit ovenstående indlæg igennem igen, og jeg skulle nok have gjort det mere klart, at det er min subjektive opfattelse, at sæber giver et bedre glid for kniven end cremer gør. Nogen deler den opfattelse, andre gør ikke.
Hvis du bestiller en barbercreme et sted på nettet, så kan man jo altid prøve at spørge venligt, om man kan få nogle vareprøver på andre cremer med i købet. Det har jeg selv gjort, og det er en god og hurtig måde at få erfaringer med forskellige fabrikater på.
Hvis du så på et tidspunkt finder en creme, der virker for dig, så kan du bare holde dig til den, uden at gå videre til sæberne. Det er enormt forskelligt fra person til person, hvordan kombinationer af koste, cremer/sæber og barberblade virker. Det er umuligt at forudsige, og der er ingen anden måde end at man prøver sig frem.
Hvis du bestiller en grævligekost, skal du nok være forberedt på, at den lugter en smule skummelt når du pakker den op.
I denne forbindelse ville jeg anbefale, at du laver nogle prøve-opskumninger af en (eller flere) creme(r), uden at du efterfølgende bruger skummet til barbering, men blot for at få teknikken på plads.
Det er irriterende at stå en morgen og skulle til at barbere sig, for at finde ud af at den skum man har blandet ikke duer, fordi opskumnings-teknikken ikke er i orden. Hvis man bruger skummet alligevel, så ligner man blodbadet i Stockholm når man går ud af døren (taler af erfaring).
Efter omkring fem opskumninger, så vil jeg mene at den fæle lugt vil være forsvundet fra kosten. Så har du fået teknikken på plads, og kosten er klar til brug.
mvh Torben
Sidst opdateret den 5. marts 2013 kl. 09:09
|
Martin Petersen
|
5. marts 2013
Ok, du bruger Feather nu, og har Derby blade i reserve.
Det kunne måske til del forklare nogle af dine problemer.
1. Feather er nok det skarpeste blad man kan få, og det kan være guf i en mild skraber fx. men det mest utilgivelige blad hvis man sætter det i en anden skraber.
2. Derby Extra blade, er mange steder nok det mest udskældte blad, og jeg er desværre også af den holdning, at Derby bladene er nogle af de værste man kan få. Jeg prøvede et helt nyt Derby blad for nyligt, efter mange måneders flugt. Og det resulterede i blod, rifter og irriteret hud!
Cremer Vs. Sæber:
Jeg er personligt mest til cremer, da de efter min mening er nemmerer at skumme op og efterlader huden mere blød og fugtet, hvor at sæber kan udtørre huden.
Lidt ligesom hvis man vasker hænder i en flydende sæbe eller hård sæbe.
Men prøv dig frem, det er nok det bedste, og tag nogle råd med på vejen.
Håber du finder ud af det, og at vi har kunne hjælpe dig.
Mvh Martin
|
Jesper L. Hansen
|
5. marts 2013
Teknik, cremer og sæber
Hej Erik.
Velkommen til denne fantastiske verden af selvforkælelse. :-)
Hvordan føler du det går med teknikken under barberingen? Jeg spørger fordi, det er min erfaring at hvis teknikken ikke er på plads og man måske er for aggressiv med skraberen så optager huden mere produkt. Det vil derfor være en god ide, at se lidt nærmere på en kost, sæbe og barbercremer. Selvom Prorasos skum på dåse er god, så er den milevidt fra den man selv rører op i ansigtet, skål eller i næven. Jeg kan personligt anbefale Prorasos Hvide Sensitive barbersæbe, den er efter min mening lige så let, at skumme op som en barbercreme og den er meget tilgivende hvad angår vandforhold. Brug den evt. sammen med deres preshave i samme sensitive serie. Det giver en fantastisk kølende og varmende effekt på samme tid uden, at være for kraftig.
Når du beslutter dig for, at du skal have en kost og sæbe (det kommer til at ske ;-)), så er der nogle tips til hvordan man får den fæle lugt af våd hund væk. http://wiki.badgerandblade.com/How_...
Når den fæle lugt er væk, så er der nogle gode guides her på siden til hvordan du kommer igang med cremer og barbersæber: http://www.proshave.dk/Guide-til-de...
Mvh, Jesper
|
Rasmus
|
3. april 2013
Røde knopper skabes af irriteret hud og eller en allergisk reaktion eller begge dele. Jeg er selv aloe vera allergiker og kender nu indtil flere der har løst deres hudproblemer ved at undlade bruge af aloe-holdige produkter. Flere Tåler aloe vera, men i kombination af fx. Alkoholer og visse lipider (fedtstoffer) vil huden reagere med fx. Knopper og/eller rødmen. (Krydsallergi).
Et måde at finde synderen til knopperne, ud over værktøjet samt brugen heraf, er at skære alle produkter fra og kun bruge et produkt af gangen pr. Barbering. Dvs. Først afprøve barbering med vand eller en ren olie som fx. olivenolie m.fl. (En olie som Du normalt tåler). Giver det knopper kan det være knivens arbejde mod huden som forårsager knopperne (eller selvfølgelig olien). Dernæst afprøver Du en neutral barbersæbe fx. "Nannys silly soap" UDEN parafume og bruger ved barberingens afslutning kun vand. Hvis det ikke giver knopper har du mulighed for at afprøve en neutral aftershave eller fugtighedslotion og derefter se om Du udvikler knopper. En væsentlig ting som mange af os wetshavere glemmer er, at mellem sidste barberingspas og det kolde vand, da skal sæbe, preshave m.fl. Afvaskes med varmt INDEN porrerne lukkes med koldt vand. Dette pga. At de fleste lipider som anvendes som glide- og blødgøringsmiddel i skum, creme og faste barnersæber hærder og bliver faste når temperaturen sænkes af det kolde vand. Dette betyder, at fedt og øvrige indholdsstoffer bliver siddende i hudens porrer hvorefter de bliver forseglet af lækre aftershaves og cremer. For de fleste giver det ikke voldsomme problemer, men denne ophobning i porrerne kan give knopper b.la. Bumselignende knopper, irritation mv. Så derfor... efter sidste pas afvaskes der med varmt vand (ikke for varmt da det stimulerer hudens egen taglproduktion) og derefter koldt vand som lukker de rene porrer.
Håber at denne fremgangsmåde kan hjælpe bøde dig og andre wetshavere.
VH. Rasmus
|
For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
|