Forum - Barbercremer og -sæber - Tabac rasierseife
Bruger 
Lars Jensen

Lars Jensen


17. august 2009

Tabac rasierseife
Jeg er kommet i besiddelse af Tabac barbersæbe, jeg prøvede den for første gang i forgårs.

Jeg stilte sæben i blød imens jeg gik i bad.

Da jeg begyndte at køre kosten rundt på sæben fremkom der en hvid snasket substans. Ikke så lækkert. skulle jeg lige hilse og sige!

Jeg fik fjernet det slimede lag, vasket kosten og fortsatte med opskumningen. Det blev til en konge barbering til sidst.
Jeg går ud fra at det måtte have været det folie der lå oven på sæben der har afgivet et eller andet!?

Er der andre med samme erfaringer?..... Det håber jeg sgu der er! ;-)

Mvh Lars

JEEP

JEEP


17. august 2009


Jeg har prøvet noget lignende med en dåse Aged Spice fra Mama Bear's - men da Tabac er en talgbaseret sæbe og Mama Bear's er en glycerinbaseret sæbe, så tvivler jeg på at det er helt det samme vi har oplevet.

Det kan ikke undgås at en sæbe "sveder" under opbevaring og transport - og udskiller nogle af sine komponenter på overfladen, det kan give en reaktion som den ovenfor beskrevne.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


17. august 2009

Ja, fy for pyfor!! :-)


Mvh Lars

Lars Jensen

Lars Jensen


24. august 2009

MIN FEJL; HELE VEJEN IGENNEM. DIN AMATØR, LARS!! :-(

Sæben flipper fuldstændig ud fordi, jeg store idiot, "drukner" sæben i vand. Det skal man jo IKKE gøre med sæber, især ikke med helt nye sæber.
Der skal højst en teskefuld vand på!!
Efter jeg har brugt den 4 gange, på den rigtige måde, bliver det en HELT anderledes skum jeg får ud af det.
Tænk engang, jeg har "misbrugt og tortureret" alle mine sæber i så lang tid uden at vide bedre...... Ak ve, ak ve.

Det mest utrolige er at jeg har været rigtig glad for mine barberinger. Nu må det så blive helt vildt med mine barberinger!!!? ;-)
Indtil videre sparker den TABAC RØV!!

Jeg glæder mig for eksempel  HEEELT vildt til at prøve min MWF igen, blandt andre.


Mvh, den evige vådbarberings-elev, Lars. ;-)

Martin Toft

Martin Toft


22. april 2010


Hej alle.
Det er længe siden, at jeg har skrevet et indlæg på siden, men jeg følger dog med fra sidelinjen, så godt som hver dag. Der blev endelig lidt luft i SUén, så nu venter jeg en pakke med posten, som indeholder en Tabac sæbe og feather blade. Jeg vil i den forbindelse høre om der er nogen, som har nogle gode råd til at bruge Tabac sæben? Gode erfaringer måske? Den bliver jo lovprist på B&B.com.

Derudover vil jeg spørge om der er nogen, som ved hvad alkohol procenten er i Proraso´s grønne splash? Kan hverken se det på flasken eller diverse hjemmesider.

Når posten kommer, vil jeg endelig ha grej nok til at starte en mini rotation, og så vil jeg naturligvis lave indlæg på "dagens barbering". Der er jo ikke meget sjovt ved at lave indlæg, hvis grejet altid er det samme:).

Mvh,

Martin  

Søren H. Møller


23. april 2010


Hej Martin.

Du kan godt glæde dig til at modtage din pakke. Kvaliteten af sæben er der bestemt ikke noget at udsætte på, om du så synes om duften, er en anden sag.

Der er ikke den store hokuspokus i Tabac, væd overfladen med varmt vand, omkring en teskefuld er nok.
Når du er klar til at barbere dig, så giver du bare børsten en god omgang, til den er godt ladet, og herfra er det bare at skumme op og måske tilsætte lidt mere vand hen ad vejen - gør det dråbevis indtil du kender sæben.

Det kan godt være, at sæben har suget det vand til sig, som du vædede den med, men det betyder ikke noget, overfladen vil stadig være fint blød.
Selv når jeg har glemt at væde sæben først (kan ske mandag morgen), har jeg ikke haft problemer med at lade børsten, det tager bare lidt længere tid.

Jeg håber, du får et godt resultat.

Mvh.
Søren

Martin Toft

Martin Toft


2. maj 2010


Hej.
Nu har jeg afprøvet Tabac sæben i lidt over et par uger og det er en lidt blandet fornøjelse. Jeg kan egentlig godt lide duften og synes at skummet bliver rigtig lækkert. Dog virker det som om, at den har en lidt udtørrende effekt på min hud. Jeg har leget med vand forholdet i skummet og lige lidt hjælper det.
Jeg har så efterfølgende døjet med flere røde knopper og indgroede hår på halsen, end normalt. Jeg har undersøgt sagen og det viser sig at udtørring kan forårsage netop disse ting.
Har andre prøvet noget lignende og er det måske bare fordi at min hud skal vænne sig til den nye sæbe.

Håber at der er nogen, der kan hjælpe. Ellers må jeg snart få fat i MWF:)

Mvh,
Martin

John Kreiner

John Kreiner


2. maj 2010

Hej Martin

Nu skal jeg passe på ikke at kloge mig over evne, men jeg har en mulig løsning - eller i det mindste en mulig afhjælpning af problemet.

Jeg bruger selv Tabac sæbe (stift), når jeg rejser, og et stykke henad vejen kan jeg genkende dit problem, men - må jeg indrømme - ikke hele problemet.

Jeg synes, at jeg har afhjulpet mine ulemper gennem en målrettet forberedelse til barberingen.

Når jeg rejser, bruger jeg altid en Geo F. Trumper (Sandalwood) Skin Food som pre-shave. Når denne har fået lov til at virke et minuts tid eller to, påfører jeg skummet i små cirkulære bevægelser. Min skin food giver en glat (næsten fedtet) hud, som skraberen glider nemt henover, efter indsæbningen.

De hudproblemer, du beskriver, har jeg aldrig oplevet, men - må jeg nok tilføje - det har jeg heller ikke med andre former for forberedelse og sæbe.

Men det var måske et forsøg værd...(?)

vh
john k-

Martin Toft

Martin Toft


2. maj 2010


Tak for rådet John.
Jeg har aldrig prøvet preshave produkter før, idet der er meget delte meninger om virkningen. Så jeg har indtil videre masseret barberskum på skægget, efter din anbefaling:) Det fungerer ellers fint, men jeg burde måske overveje en preshave.
Den hvide fra Proraso er måske en mulighed?

Jeg skal nævne at jeg før kun har brugt den hvide sæbe fra Proraso, som jo er glycerin baseret. Det var grobund til min spekulation over om det måske var en vanesag. Jeg har før hørt at MWF er godt til sensitiv hud, så det kan jo være at jeg skal have fat i den indenfor en nær fremtid.

Andre input modtages glædeligt:)

mvh,
Martin

Martin Toft

Martin Toft


2. maj 2010


John, er din herbal preshave gel god? den fra Taylor of Bond street.

John Kreiner

John Kreiner


3. maj 2010

Hej igen, Martin

Med risiko for fejlagtigt at tillægge mig selv en slags status som ekspert, vil jeg prøve at give dig et svar på dine spørgsmål om pre shave produkter. De er alene baseret på mine oplevelser, og altså ikke nødvendigvis særligt videnskabelige.

Jeg har gennem nogen tid været nærmest storforbruger af Prorasos "den hvide".

Det er min fornemmelse, at den på en behagelig måde "rejser børsterne", så de bliver nemmere for bladet få fat i.

Under et besøg i London i januar hos Geo F. Trumper fik jeg det råd at prøve deres Skin Food som pre shave-middel.

Dennes blødgørende virkning på selve skægstubbene er jeg lidt i tvivl om, for jeg bruger også metoden med at gnide sæben godt ind i huden efter første indsæbning, så helt præcis, hvad der har den blødegørende effekt, ved jeg ikke. Dette gælder forresten også for Prorasoen.

Men skin food efterlader et dejligt "glidelag" på huden til skraberen, som jeg synes letter barberingen.

Med Taylor of Old Bond Streets Herbal pre-shave gel, som jeg købte i London, sidst jeg var derovre, får jeg et lækkert "glidelag" på huden, men har også en fornemmelse af, at stubbene bliver blødere, allerede før jeg sæber ind.

Men jeg bruger stadig metoden med at gnide sæben ind i huden og hårsækkene mellem to gange indsæbning med kosten, så hvad er det reelt, der har den blødgørende effekt?.

Jeg skal beklage, at det nok ikke gør dig ret meget klogere, for hvis jeg skal konkludere, så må jeg indrømme, at jeg som regel får gode barberinger med alle tre produkttyper.

Og det efterlader mig med det - i virkeligheden intetsigende - svar, at det er et temperamentsspørgsmål, hvor jeg i høj grad lader humøret vælge ud fra den duft, jeg føler for den pågældende dag.

Selv om jeg for tiden nok som oftest vælger den fra Taylor of Old Bond Street - og får rigtigt gode barberinger.

vh
john k-

JEEP

JEEP


3. maj 2010


Jeg har selv tør hud - og bruger Tabac sæbe fra tid til anden, både sæben og stiften. Jeg har aldrig oplevet at den har tørret min hud ud eller givet mig irritation. Hverken med eller uden preshave.

Som jeg ser det kan der være tre grunde til dit problem:

1. Mangelfuld forberedelse før barbering. Prøv at gøre dig ekstra umage med at få fugtet stubbene grundigt inden barbering. En glycerinbaseret sæbe som den hvide Proraso har mere "glide" end en talgbaseret sæbe som Tabac, derfor er forarbejdet ekstra vigtigt - og kravet til mængden af fugt i huden og skægget større.
Prøv evt. også at skrue lidt ned for varmen på vandet, for varmt vand tørrer huden ud.

2. Du får ikke pisket en ordentlig skum. Er Tabac din første talgbaserede sæbe? Prøv at gå din teknik igennem og evaluer resultaterne. En talgbaseret sæbe skal have lidt mere vand for at fungere end en glycerinbaseret.

3. Du er allergisk over for noget i Tabac sæben. Det er ikke så sandsynligt, jeg har i hvert fald ikke hørt at der skulle forekomme gængse allergene stoffer i den sæbe.

Jeg vil tippe på at der er en kombination af 1 og 2. Når man prøver en ny sæbe er det lidt som at starte forfa igen. Arbejd med din teknik og prøv dig frem.

Iht. preshaves; så kan jeg anbefale Prorasos hvide med aloe og grøn te. Det er den eneste preshave jeg har prøvet som er pengene værd (udover den grønne, som jeg synes er for krads for min hud). Ideelt set burde preshaves være unødvendige, men jeg bruger selv Prorasos hvide ved hver barbering, ganske enkelt fordi den øger komforten betydeligt og jeg bliver straffet mindre hårdt hvis min teknik eller skum fejler mig.

Mht. MWF; Mitchell's Wool Fat er min personlige farvoritsæbe, den er ganske enkelt fantastisk! Men, den er mere temprementsfuld og sværere at mestre end Tabac. Jeg vil til enhver tid anbefale MWF - navnlig hvis man søger en mildere talgbaseret sæbe end Tabac. Man skal bare være opmærksom på at det er en sæbe som kræver at man har sin teknik i orden når det kommer til at piske skum op.


Mvh.

Jakob

Martin Toft

Martin Toft


3. maj 2010


Mange tak for begge svar, som er meget fyldestgørende.
Jeg barberer mig altid efter bad, så forberedelsen burde være i orden. Det er min første talg sæbe, så der er nok ikke andet for end at øve mig noget mere på skummet og forbedre teknikken. Jeg har godt lagt mærke til at den skal have mere vand og jeg har forsøgt forskellige mængder, men op på hesten igen, som man siger.
Jeg vil helt sikkert snart få fat i Prorasos hvide preshave.
hvordan bruger i den? Har set at nogen skyller det væk inden påføring af skum osv.

mvh,
Martin

Martin Toft

Martin Toft


3. maj 2010


Jeg faldt over denne tråd på B&B, og jeg tror måske at jeg skal forbedre min teknik.
http://badgerandblade.com/vb/showth...
Jeg tror at jeg har brugt en for spids vinkel og det kan forklare irritationen.
Man lærer hele tiden:)

Martin

John Kreiner

John Kreiner


3. maj 2010

Hej Martin...

Jeg bruger alle tre pre-shaves ved efter et bad at skylle mit ansigt med så varmt vand, som jeg nu kan klare uden at brænde mig, og derefter gnider jeg pre-shaven ind i den varme, fugtige hud.

Den lader jeg så sidde i et par minutter eller tre, før jeg bruger kost og sæbe direkte "uden på" min pre-shave. Sådan synes jeg, at det fungerer godt.

Mængden af pre-shave varierer lidt efter hvilket produkt, jeg bruger, så dér må du nok prøve dig lidt frem.

Jeg brugte også en overgang - med Proraso'en - at skylle ansigtet, når cremen havde siddet et par minutter. Jeg havde læst et eller andet sted, at det skulle øge effekten.

Efter en periode på den måde, er jeg nået til, at det ikke er tilfældet, derfor smører jeg nu sæben direkte på cremen uden at skylle.

Jeg skylder dig at nævne, at jeg faktisk ikke ved, om jeg vil få lige så gode barberinger UDEN pre-shave, for hvorfor egentlig eksperimentere med risiko for at forringe noget, der fungerer godt?

vh
john k-

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk