Forum - Spørg en Honemeister - Slibning af ny Straight Razor.
Bruger 

Ib Keller


8. november 2015

Slibning af ny Straight Razor.
Hej alle.
Jeg har købt en ny Straight razor. Men da jeg er helt ny med sådan en tingest i hånden, vil jeg gerne sikre mig at den er så skarp, som den skal være. Så jeg kan kncentrere mig om teknikken i stedet for.
Derfor har jeg et par spørgsmål.
1: hvor får man slebet sin kniv. Jeg har prøvet at skrive til ham der henvises til her på siden, men dog uden at få svar. Er der andre her i landet, der kan sådan noget?
2: Hvordan finder jeg ud af om kniven er så skarb som den bør være? (ved godt at man ikke skal prøve sig frem med papir, og lign)..:-)

Håber at nogle af jer erfarne og kloge bruger af dette forum, kan og vil hjælpe

Mvh
Ib

Søren H. Møller


8. november 2015


Hej Ib.

Mht. til at finde en i Danmark kan jeg desværre ikke hjælpe, jeg kender ikke andre, der har tilbudt den service.

Til gengæld så kan jeg varmt anbefale rasurpur.de. Martin der står bag, sætter en fantastisk skarp æg på en ragekniv - det er lige før, jeg synes, den er for skarp  :o)
http://www.rasurpur.de/english/shop...

Mht. til at teste skarpheden, så er der næsten kun at prøve den. Der findes diverse tilgange til at teste skarpheden, og det er lidt "religion", hvad man synes, der er rigtigt.

Nogle er store tilhængere af hanging-hair testen, hvor man tester på et hovedhår, hvordan det opfører sig når man fører det hen over æggen. Minusset er dog, at det kræver ret meget erfaring for at kunne få noget ud af den test - og personligt har jeg aldrig kunnet få den til at virke, heller ikke på rageknive der er slebet "ude i byen".
Der er også stor forskel på hår, så det har også indflydelse på testen. Jeg så en video på et tidspunkt, hvor fyren der sleb fortalte, at han kunne få en HH5 (skarpeste resultat) hver gang på sit eget hår, men ikke kunne på sin kones hår, der var for fint.
Et andet sted så jeg beskrevet, at man bør have en større mængde af det samme hår, opbevaret i en lufttæt beholder, så man havde det samme udgangspunkt hver gang.

Der findes også en metode kaldet thumb-pad testen, hvor man FORSIGTIGT kører æggen hen over tommelfingeren, og på den måde mærker, om ragekniven er skarp over hele æggen.
Igen en metode der kræver erfaring at bruge for at kunne bedømme æggen, og en metode hvor der er stor risiko for, at man skærer sig - jeg bruger den ikke, da jeg gerne vil beholde min tommelfinger (også selvom jeg har 10) ;o)

Når jeg skal bedømme, om en ragekniv jeg har slebet, er ok, så barberer jeg mig med den. Det er for mig den bedste test. Hvis ikke det føles behageligt, ja så stopper jeg selvfølgelig bare og sliber igen.
Og rageknive slebet af andre bruger jeg bare efter en stropning, da jeg har tiltro til, at den er shave-ready. Og jeg er ikke blevet skuffet endnu.


Og af ren nysgerrighed, hvad har du købt? :o)


Mvh.
Søren

Ib Keller


11. november 2015


Hej Søren.
Tak for et godt svar.
Jeg har prøvet at bruge kniven et par gange, men jeg synes at den "nabber". lidt som om den river i skæget i stedet for at skære. Det føles ikke behageligt, og når jeg sammenligner med min shavette, ja så er kniven sløv. Jeg har prøvet nogle gange, på min arm, og den fjerner da hår, men jeg synes ikke den er så skarp som den burde være. Hangning hair testen er ikke muligt for mig, da jeg er en af de mænd der går med tagpap, istedet for tæppe på hovedet...:-)
Kniven er fra danske NJORD, og er sikkert en billig Kinesisk blik udgave. Jeg mener, hvad kan man få for 500,-kr...:-)

Søren H. Møller


15. november 2015


Nu skal du ikke nedgøre dit  køb, man kan faktisk godt få en ny ragekniv for 500 kr., som kan give gode barberinger.

Jeg har selv investeret i nogle Gold Dollar 66, som kostede under 50 kr. stykket inklusiv forsendelse. Bevares, de skal modificeres inden de kan slibes, men jeg kan da få en lige så tæt og komfortabel barbering som med væsentligt dyrere mærker - oplevelsen er ikke helt den samme, men jeg erkender gerne, at jeg er lidt af en barber-snob  ;o)

Hvis den napper, så er det en god ide at få den slebet professionelt, så den del ikke længere er en del af "ligningen".

Har liget Googlet Njord og fundet ragekniven, og jeg kan ikke se noget som skulle forhindre den i at blive i stand til at levere gode barberinger.

Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering


Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk