Forum - Barbercremer og -sæber - Skum - meget ved creme, ikke ved sæbe
Bruger 
Morten K

Morten K


29. december 2009

Skum - meget ved creme, ikke ved sæbe
Jeg har efterhånden nogle måneders træning med dejlig DE barbering, og har primært brugt forskellige cremer fordi det skulle være bedre til min tørre hud. Men jeg vil gerne prøve sæber men jeg får ikke den samme tykke skum ud af det som jeg gør med cremerne.
Jeg har set mantic59's videoer men når jeg bruger sæber, så bliver skummet meget tyndt og der er kun til ét pas.

Hvad er tricket her? Skal sæben være våd inden brug? Hvor længe kører I kosten rundt på sæben inden I går over i en skål for at røre skummet op?

Tips modtages :-)

/Morten K

Morten K

Morten K


29. december 2009

HAR læst guiden
Vil lige tilføje, at jeg naturligvis har læst den ellers udemærkede guide her på sitet, men den svarer ikke på om sæben skal være helt "oversvømmet" med vand, for lidt vand i bunden gør jo ikke nogen forskel når kosten arbejder på toppen af sæben. Samtidig kunne jeg tænke mig at vide hvor lang tid det tager at få kosten til at optage så meget sæbe som der er på billederne i guiden? (jeg er klar over det afhænger af typen af kost, og måske også sæben, men blot en indikation).

/Morten K

Grenberg


29. december 2009


Hej Morten

Har selv haft store problemmer med ladning af børste:

Dette link til forummet om mit problem

http://www.proshave.dk/forum/ladnin...

Mvh

Grenberg

Brose


29. december 2009


Hej Morten,

Det er typisk lidt sværere at ramme den helt rigtige konsistens med de faste sæber, men når den først sidder der så er det nemt at gøre igen :-)

Du skal ikke oversvømme sæben med vand, men bare lade en lille slat ligge ovenpå sæben i et minuts tid til lige at bløde det øverste lag op.
Det vigtigste er at din børste ikke er for våd når du skal lade den. Når du bruger creme må den gerne indeholde en del mere vand, men ved sæben skal du klemme din børste, så den reelt bare er godt fugtig.
Herefter hælder du vandet fra sæben som vist i guiden og lader børsten på sæben. Hvis det begynder at skumme direkte på sæben er det et typisk tegn på at din børste er for våd.

Hvor lang tid det tager at lade børsten er, som du selv skriver, naturligvis helt afhængigt af typen af sæbe og børste, men også hvor hårdt du trykker og hvor hurtigt du kører rundt, så på den måde er det lidt svært at sætte tid på -Et skud fra hoften er 20-30 sekunder hvis din børste har den rigtige fugtighed.

Håber at det hjælper dig videre!

Mvh,
Brose

John Kreiner

John Kreiner


29. december 2009

Lyder som for meget vand
Hej Morten...

Jeg håber ikke, at du finder det upassende, at jeg - som total novice - blander mig i denne rådgivning.

Selv om det kun drejer sig om nogle få gange, så har jeg faktisk allerede gjort nogle - efter min mening - brugbare erfaringer.

Jeg gør det, at jeg samtidig med, at jeg lægger kosten i blød i varmt vand, så hælder jeg også varmt vand over sæben - så det sejler. Det blødgør overfladen, så det bedre kan hænge ved kosten (har jeg læst og nu også erfaret).

Efter et par minutter klemmer jeg vandet ud af kosten og hælder vandet væk. Derefter hælder jeg en smule (ikke det hele) af vandet fra sæbeskålen over i "skummeskålen". Resten af vandet fra sæben hælder jeg ud.

Nu er sæben ikke drivende våd, men bare våd, og her begynder jeg at "samle" sæbe på kosten, før jeg skummer op i den lille smule "sæbevand", der nu står i skummeskålen. Hele denne proces tager måske et minut eller to - ikke mere.

Den første dag, jeg forsøgte mig (og det er altså mindre end en uge siden) havde jeg for meget vand i skålen, så skummet blev lidt for tyndt - men dog brugbart.

Når jeg følger den ovenstående beskrivelse, synes jeg dels, at jeg får en tilpas mængde skum, og dels at skummet får en rigtig lækker konsistens.

Jeg kan nævne, at jeg bruger en lavendelsæbe fra Taylor of Old Bond Street og en Truefitt & Hill-kost med "Super badger"-hår, men om det har nogen betydning, skal jeg ikke kunne sige.

Jeg er - som nævnt - novice, men, ih du milde, hvor har jeg høstet mange erfaringer siden julemorgen...  ;o)

vh
john k-

Brose


29. december 2009


Se evt. også lige denne tråd:
www.proshave.dk/forum/mitchells-woo...

Grenberg


29. december 2009


Der er en verden til forskel i ladning af kosten når sæben har stået i blød et par minutter eller tre, det er tusinde gange nemmere at få ladet kosten på den rigtig måde og meget lettere at skumme sæben op .

Jeg har stort set ikke haft en dårlig skum efter Brose's tips.

Husk at klemme vandet ud af kosten og ryst den inden Du skummer op. Min SIlver Tip dumpede fælt (eller rettere brugeren) da Jeg glemte at klemme vandet ud af den og forsøgte at røre Proraso den hvide sæbe op, resultat mere end rigelig ubruglig skum he he he.

I øvrigt det link til Mitchels sæben, den er og blir min favorit sæbe.

Mvh

Grenberg

Morten K

Morten K


29. december 2009

Takker
Tak for de mange gode tips.

Jeg har nok ikke fået klemt kosten inden jeg går igang med ladningen, for det plejer jeg ikke at gøre med cremerne. Så det vil jeg prøve at huske, for jeg kender det du skriver Grenberg, en ganske ubrugelig skum.
Samtidig har jeg nok ikke "vandet" sæben nok før brug.

John - også tak for din råd. Som nybegynder fik jeg også selv en masse gode erfaringer i starten. Nu er det blevet mere rutine (i hvert fald med cremerne) men jeg har på fornemmelsen at man til evig tid kan forfine sin teknik og prøve nye produkter.

Jeg vil afprøve jeres forslag i morgen tidligt, og så skal jeg nok senere på dagen lade jer vide hvordan resultatet blev.

/Morten K

Morten K

Morten K


30. december 2009

Øv bøv
Det gik ikke så håbet her til morgen. Første omgang blev noget tynd sjask - for meget vand, så jeg skummet en ny gang til andet pas. Det blev bedre men stadig for tyndt, for sæben når at tørre ind i huden og "forsvinde" før jeg er igennem barberingen, selv jeg den gang var meget påpasselig med vandet.

Men jeg er besluttet på at give sæben nogle flere dage, det må jo kunne lade sig gøre :-)

Godt nytår!

Brose


30. december 2009


Øv, sikke noget møg, men husk nu øvelse gør mester ;-)

Hvis du pludselig kæmper med at sæben når at tørre ind inden du er færdig er det fordi du ikke får vand nok med når du skal røre din skum op.
Du skal stadig gradvist tilføre en lille smule vand for at opnå den rette konsistens på din skum.

Altså, din børste skal kun være fugtig når du lader den så sæben kommer godt ind i børsten uden at skumme op direkte på sæben.

Hæld en lille slat vand (det der har ligget ovenpå sæben og blødgjort den) ned i din sæbeskål og start med at røre din skum op. Tilfør en lille smule vand hvis der er behov for det - Husk din skum skal være glinsende, cremet og lækker.

Lad os høre hvordan det går!

Mvh,
Brose

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk