Forum - Skrabere og barberblade - Shavette vs. Straight razor
Bruger 

Henrik Langkjær


29. juli 2011

Shavette vs. Straight razor
Hejsa,

jeg kan se, at Proshave kun ligger inde med en Shavette. Den har jeg købt og synes det er fantastisk, at barbere sig med en ragekniv.

Men er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor jeg skal bruge ca. 6-800 kr ex. tilbehør på en Straight razor, når en Shavette koster en fjerde del.

Er der en forskel på en Shavette og en Straight Razor?

Mvh

Henrik

Brose


30. juli 2011


Hej Henrik

Der er himmel og hav til forskel på en Shavette og en rigtig Straight :-)

Shavetten er en rigtig god måde at stifte bekendtskab med teknikken og prøve af om en "straight" nu også er den rigtige vej at gå. Der er rigtig mange der gør sig overvejelserne om at prøve en rigtig straight razor, men er bekymrede for at miste et øre, en arm eller et ben i processen ;-) og så er det, som du selv er inde på, en noget anden pris.

Vi leverer desuden shavetten til barbersaloner og frisører da man her af hygiejnemæssige årsager bliver nødt til at anvende en straight med udskifteligt blad (anvender man en rigtig straight razor i en salon skal den steriliseres efter brug og det er de færreste håndtag på straight razors der kan klare gentagne ture i autoklave).

For at svare på dit spørgsmål:
Den største forskel er at shavetten er meget stiv og at du slet ikke får den samme feedback, som du gør med en rigtig straight razor. Klingen er desuden en hel del mindre og du har ingen spids.

Når vi snakker straight razors, så er der mange faktorer der spiller ind og som alle i kombination er afgørende for skraberens egenskaber; matrialevalg og sammensætning, bladets længden og tykkelse, spidsen og særligt slibningen -er det en flat ground, full hollow eller 1/2 hollow ground.

Start evt. med at kaste et blik på denne artikel på Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Straig...

Proshave er som bekendt den danske distributør af Dovo og vi kommer til at udvide sortimentet til også at omfatte et bredt udvalg af Dovos straight Razors - Vi er begyndt at få forespørgsler fra nogle af vores forhandlere og vi har en  ordre liggende hos Dovo. Det eneste problem er at der er 6-12 måneders ventetid på størstedelen af Dovos straight razors - produktionen kan ganske enkelt ikke følge med efterspørgslen og der er ikke mange som kan lave den høje kvalitet som netop Dovo er kendt for.

Her kan du se en del af Dovos sortiment af straight razors:
http://www.dovo.de/pdfs/kap2_rasier...

Hvis du er blevet grebet af at bruge en shavette, så vil jeg ikke tøve med at anbefale dig at tage springet fuldt ud :-)

Håber at ovenstående i hvert fald hjalp dig lidt på vej :-)

Mvh,
Brose / Proshave

Henrik Langkjær


1. august 2011


Og jeg som troede det bare var at købe en Straight razor. Men jeg blev da noget klogere.

Hvis jeg ikke husker helt forkert, så er du også at finde på Ebar. Så jeg kan vel sammenligne det med, at lave en god espresso. Der er jo også (alt for) mange faktorer der spiller ind, før skundet er lige i øjet :o)

Men hvad er din anbefaling til en nybegynder med følgende ønsker:

- Point type: Round
- Grinding method: Full hollow
- Blade width: 5/8"

Og for ikke at skulle smide en formue, så kunne jeg forestille mig, at et håndtag af plastik er billigere end hvis det er af en Mammut-tand :o)

Og har det noget at sige, at jeg er venstrehåndet? Eller skal jeg her fra starten lære at bruge venstre hånd til venstre side og højre hånd til højre side?

Mvh og tak for indlægget, Brose.
Henrik

Søren H. Møller


1. august 2011


Hej Henrik.

5/8" med round point er et rigtig godt valg til en nybegynder, om den er full eller half hollow er uden betydning, det er et spørgsmål om, at bladet er skarpt nok.
Derefter er det kun et spørgsmål om, hvad du vil betale for ragekniven.
Ser vi bort fra brugte knive, så er Gold Dollar nok nogle af de billigste, de er fremstillet i Kina, og de får jævnligt hårde ord med på vejen, for ikke at være lige.
Dovo er efter min mening et rigtig godt bud på en begynder-kniv.
Man kan også finde rigtig gode knive hos revisor-solingen.de
I et lidt højere prisleje finder man Thiers-Issard, som også er fremragende knive.
Endnu et lille tak opad og her finder man Böker og Wacker. Jeg har ikke prøvet en Böker, men jeg er meget glad for min Wacker, de kan dog godt være lidt drilske når man skal hvæsse dem.
Og skal det være amerikansk, så er der Hart, der også ligger i den dyrere ende.

og ellers er der jo altid de japanske kamasuri, men om de lige egner sig til en nybegynder ved jeg ikke, deres æg er ikke symmetrisk som på "almindelige" rageknive.


Jeg er selv venstrehåndet, og jeg har prøvet at bruge begge hænder, men jeg har simpelthen ikke motorikken i højre hånd til at udføre en ordentlig og sikker barbering med den, så jeg bruger kun venstre hånd, og gør det uden problemer.
Da jeg ingen problemer har, har jeg selvfølgelig heller ikke haft et stærk nok incitament til at træne højre hånd op til det, nogle såkaldte kloge hoveder mener, at det er meget nemmere, fordi du hele tiden kan se, hvad du laver - men som nævnt, jeg har ingen problemer, så det er ikke noget du behøver bekymre dig om.


Her er et par videor, og de benytter begge den samme hånd (den første har tilmed humor):

http://www.youtube.com/watch?v=mK3I...
http://www.youtube.com/user/spleenc...


Mvh.
Søren

Sidst opdateret den 1. august 2011 kl. 15:53

Henrik Langkjær


5. august 2011


Hej Søren

tak for dit indlæg.

For at gøre det kort, så har jeg bare lige et enkelt spørgsmål.

Nu kigger jeg på ebay.de og amazon.de efter Dovo og Böker.

Hvis jeg nu har fundet en lækker Dovo til 100 EUR og en Böker til 100 EUR.

Skal jeg så vælge en Dovo eller en Böker?

Du nævner, at Dovo er en noget billigere ragekniv end en Böker. Er en dyrere Dovo så bedre end en billigere Böker, selvom prisen er den samme?

Mvh
Henrik

Søren H. Møller


6. august 2011


Hej Henrik,

I min prissammenligning tog jeg udgangspunkt i de billigste udgaver, som oftest er dem nybegyndere går efter - mig selv inklusive i sin tid.

Da jeg ikke har prøvet en Böker ved jeg det ikke, men kvalitetsmæssig tror jeg ikke, du går galt i byen uanset, hvilken du vælger.
Jeg har på fornemmelsen, at de er ret ens, og jeg mangler endnu at se dårlig kvalitet på noget, der er stemplet "Solingen" - de kan deres kram i den del af Tyskland.

Så jeg synes bare, du skal vælge den, du synes bedst om, når nu prisen er den samme.
Jeg har på ingen måde fortrudt at min første ragekniv var en Dovo, og jeg vil da også gerne have et par stykker mere, de har nogle flotte modeller i deres sortiment.


Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk