Forum - Barberkoste - Shavemac taber hår.
Bruger 

Carsten


29. april 2015

Shavemac taber hår.
Min 4 år gamle Shavemac er begyndt at tabe hårene, er det tegn på at børsten er ved at nærme sig deadline, eller er der noget jeg kan gøre for at begrænse hårtabet yderligere?

På forhånd tak.

Grenberg


29. april 2015


samme problem her

Brose


30. april 2015


Hej Carsten

Som udgangspunkt vil jeg sige at det er det ikke, men der er selvfølgelig ret stor forskel på hvordan en børste håndteres og anvendes. Min Shavemac 23 mm. Silvertip er lidt over 9 år og still going strong.
Den smider et hår i ny og næ, som de fleste andre børster.

Mit bedste tip er kun at klemme børsten ganske forsigtigt og herefter ryste vandet af den, ned i vasken, hvorefter den hænges til tørring på en holder med børsten nedad.

Måske Søren har et godt tip - Jeg ved at han har restaureret flere børster igennem tiden :-)

Mvh
Brose

Carsten


1. maj 2015


Hej Brose, jeg har gjort du beskriver, dog har jeg efter klem og rysten af børsten  tørret den med håndblæde så den var næsten tør, har opbevaret den på skæftet med børsterne op.

Søren H. Møller


1. maj 2015


Nu kan en barberkost tabe ret mange hår uden, at det kan ses eller mærkes, og som Brose skriver, så er det helt naturligt, at der smides et hår en gang imellem.

Umiddelbart kan jeg komme på tre scenarier hvor hårtabet vil være unaturligt stort;
1) Hvis barberkosten ikke opblødes nok, så hårene bliver fleksible. Hvis de ikke er bløde nok, er der en risiko for at vil de knække.

2) Hvis barberkosten opblødes for kraftigt. Det kan fx. være, hvis man lader den stå i vand op til knuden. Hårene trækker vand til sig, og udvider sig, og derved sætter de knuden under pres, så den (dvs. limen) med tiden kan sprække og derved frigive hår.
Og det her scenarie bliver kun værre, for med en sprække kan der nu trænge vand ind i knuden, og man er kommet ind i en ond cirkel.

3) Hvis man bruger for varmt vand under opblødningen. Det er dejligt med varme hår, når man påfører skum i ansigtet, men hvis vandet er meget varmt, kan der opstå samme problem som ovenfor; knuden kan begynde at sprække.
Jeg har set folk, der restaurerer barberkoste beskrive en nem måde at at få en gammel knude ud på - de smider barberkosten i kogende vand i et par minutter, og så er knuden lige til at trække af.
Jeg har ikke selv benyttet denne metode, da jeg ikke vil risikere, at beskadige håndtaget, men det understøtter forklaringen.

Jeg er begyndt at barbere mig i koldt vand, da jeg synes, resultatet er bedre, men jeg bruger af og til også varmt vand, hvilket vil sige lunkent (40-45 °C), til at opbløde barberkosten, og vandet dækker  aldrig mere end 3/4 op af hårene. Kapillar effekten skal nok trække vand op i resten af knuden til at blødgøre hårene tilstrækkeligt.

Et lille fif hvis man blødgør sin kost i koldt vand; tilsæt en dråbe flydende sæbe til vandet, eller lad lige de fugtede hår køre hen over barbersæben inden den stilles til opblødning. Sæben nedsætter overfladespændingen på vandet, og derved opblødes kosten hurtigere i det kolde vand, hvor den ellers skal have lidt længere tid.

Når jeg er færdig ryster jeg forsigtigt overskydende vand af, klemmer forsigtigt vand ud af den yderste 1/4 og tørrer herefter kosten i et håndklæde, ved at lade hårene køre frem og tilbage langs kanten af den frie hånd. Jeg forestiller mig lidt, at det svarer til at køre kosten over kæbebenet, og hvis man gør det uden at presse kosten, så er det tilstrækkeligt.
Herefter skal den lufttørre et tørt og godt ventileret sted. Om man stiller den på håndtaget eller hænger den, tror jeg er en smagssag på linje med Manchester Utd. eller Liverpool, Canon eller Nikon etc.  :o)
Jeg har altid stillet mine på håndtaget, og har indtil nu ikke haft problemer. Jeg tror ikke, man kan gøre noget forkert her, medmindre kosten ikke bliver helt tør mellem barberingerne.

Nu er jeg barberkost-fanatiker, men efter min mening, er barberkosten (sammen med ragekniven) den del af barbergrejet, der kræver mest omhu i håndteringen.


Undskyld, det blev lidt langt - sådan er det at være nørd ;o)

Mvh.
Søren

Carsten


2. maj 2015


Tak for fin beskrivelse Søren:-)

Christen Christiansen


23. oktober 2020


Jeg har det samme problem, min 4 måneder gamle shavemac taber 10 - 20 hår pr. barbering. Så kan experterne kloge sig alt det de vil, jeg har aldrig oplevet noget lignende i de over 50 år, jeg har anvendt barberkost.

Ole Hendriksen


9. december 2020


@Christen, det lyder godt nok også af meget :(

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk