Forum - Spørg en Honemeister - Shave ready...????
Bruger 

Søren Olsen


5. november 2013

Shave ready...????
Jeg har fået en gammeldags barberkniv i hånden. Den virker utrolig skarp, men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt den er shave-ready. Jeg døjer med razorburns og jeg ved ikke om, det skyldes ringe teknik eller om kniven faktisk skal forbi en hone-meister.

Søren H. Møller


5. november 2013


Måske begge dele  :o)

Hvis du er ny udi barbering med ragekniv, så er der en god chance for, at teknikken ikke er på plads, og det giver en stor risiko for razor burn.
Absolut intet pres på huden; det gælder for DE, men endnu mere for en ragekniv.
Vinklen er også vigtig; er den for lav skraber du æggen over huden og det giver rød hud.

Mht. ragekniven: Hvis du ikke har købt den som shave-ready, og/eller du ikke ved om sælger selv har brugt den (for nylig), så gå aldrig ud fra at den er shave-ready.

Den kan sagtens virke skarp og være skarp nok til at skære i et stykke papir eller noget frugt - MEN BRUG DEN ALDRIG TIL DET, det var billedligt talt :o) - uden at den er skarp nok til en barbering.

Hvis man er ny, kan man også risikere at gøre den "sløv" når man stropper den, hvis man kommer til at rulle æggen over stroppen
Jeg øvede mig i sin tid godt og grundigt med en smørkniv og et bælte indtil stropningen føltes forholdsvis normal, og jeg har undgået at sløve æggen ved rulning.

Mit umiddelbare gæt vil være, at den trænger til en honing, og der er ikke noget forgjort ved at få den honet, så får du også svar på dit spørgsmål, om det er kniven eller teknikken.


Mvh.
Søren

Brose


5. november 2013


Hej Søren

Vi har flyttet lidt rundt her de sidste par uger, så nedenstående artikel er vist ikke en man lige falder over i øjeblikket :-)

Vi har en aftale med Maxim fra Japanese Natural Stones om nogle fordelagtige priser til Proshaves brugere, så prøv evt at sende en mail til Maxim hvis du skal have slebet din "nye" straight"

http://www.proshave.dk/slibning-af-...

Mvh
Brose / Proshave

Søren Olsen


6. november 2013


Tak for Jeres svar. Det ender jo nok med at jeg skal ha' kniven forbi Maxim. Lige et enkelt spørgsmål inden - bare så jeg er sikker på, at jeg ikke har misforstået noget. Når jeg skal "stroppe" kniven - så skal den ligge helt fladt mod stroppen og ryggen af kniven skal "føre/styre" bevægelsen og den må under ingen omstændigheder "rulle" henover æggen, når jeg vender kniven - er det korrekt forstået????

Mvh.
Søren

Søren H. Møller


8. november 2013


Ja, du har fuldstændig ret  :o)

Desuden bør den vendes omkring ryggen, så ragekniven aldrig slipper stroppen, men bare flippes rundt.
Man skal bare være opmærksom på, at man ikke kommer til at presse æggen ned mod stroppen samtidig med at stroppen ikke holdes stram - hvis det giver mening?

Jeg ved ikke om du kender den, men jeg havde rigtig god gavn af den her:
http://www.youtube.com/watch?v=liKY...


Mvh.
Søren

Søren Olsen


13. november 2013


Hej Søren. Tusind tak for indlægget og link'et omkring razor stropping. Den viser udmærket hvordan det skal gøres .... - og jeg kan også se et par af de bommerter, jeg havde lavet.....!!! Jeg fortsætter processen - nu med en ordentlig slebet kniv.

Mvh.
Søren

Henrik Olsen


17. april 2015

Slibning af kniv
Hvor får man det gjort nu da Maxim kun vil slibe knive han selv har solgt ????

Mvh Henrik

Brose


21. april 2015


Maksim har midlertidigt lukket for slibning pga. travlhed.
Han arbejder på en løsning og forventer at være klar til at åbne op igen i løbet af 1 til 2 måneder.

Han har lovet at give besked til os, når han er klar igen og så vil vi naturligvis skrive det her.

Det er vigtigt at understrege at Maksim, ikke har noget med Proshave at gøre og at Proshave ikke på nogen måde har økonomiske interesser i hverken Japanese Natural Stones eller slibningen der foretages af Maksim. Vi ønsker blot at kunne henvise til nogle dygtige samarbejdspartnere, som en service overfor Proshaves brugere og kunder.

Mvh
Brose / Proshave

Søren Olsen


22. april 2015

Slibning
Jeg har talt med Maksim, da mine knive trænger til en slibning. Han tilkendegav at det gjorde han ikke mere.....:-( Ergo måtte jeg kigge efter andre muligheder. Rasurpur.de er en mulighed, men det er også en udskrivning, når det koster 20 Eur/kniv + forsendelse retur til DK. Alternativet blev Haarscheren Schleifservice i Solingen, som tager 10 Eur pr kniv samt 13 eur for forsendelse retur.

Sidst opdateret den 22. april 2015 kl. 17:54

Søren Olsen


22. april 2015

Slibning

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk