Forum - Skrabere og barberblade - Sammenligning af skrabere 34C/38C/Feather??
Bruger 

Carsten


16. marts 2011

Sammenligning af skrabere 34C/38C/Feather??
Jeg har en Merkur 34 C som jeg er meget tilfreds med, men nu har jeg luret på en 38 C.

38 C er tungere og har længere skæfte, hovedet er som jeg ser det, det samme.

Hvad giver 38 C af barberingsmæssig gevinst i forhold til 34 C?

Tyngden i 38 C kan man vel udligne ved større tryk under barberingen ved brug af 34 C - eller sådan kan man måske ikke sammenligne.

Har læst at 38 C giver en tæt barbering, men er det ikke en sandhed med visse modifikationer, det kommer vel i bund og grund an på bladet....???

Endelig hvad giver Feather skraberen som de 2 andre ikke har foruden et meget lækkert design.....??

På forhånd tak :-)

Grenberg


16. marts 2011


Hej Carsten

Jeg har i min beskedne samling både en 38C og 34C. Forskellen på de to skaber er længden og vægten for hovedet er det samme. Personlig synes jeg måske at 34 er lidt klejn i det og at 38 er mere en skraber for mandfolk. jeg får tættere barberinger med 38'eren da den er det tungere og presser mere, tilgengæld virker det som om at Feather bladende er bedre på 34 da den ellers presser lidt for meget.

kan i øvrigt mærke en forskel i gårdsdagens barbering med 34 C og dagens barbering med 38 C, begge med Samme blad og der vinder 38 C i glathed.

Kan ikke udtale mig om Feather's skraber men jeg er meget glad for 38C den ligger godt i hånden, giver en god og tæt barbering og udseendet er gedignt.

Håber du blev lidt klogere

Mvh

Grenberg

Carsten


16. marts 2011


Tak for dit indlæg Grenberg, er det måske endda sådan, at du kan spare et pas hvis du bruger 38 C i forhold til 34 C?

Du har sikkert ret i at 34'er kan virke lidt klejn, men jeg kan synes den har en god vægtfordeling, men selvfølgelig skal man prøve 38'er før man kan drage sammenligninger

Hmmm bliver mere og mere lun på en 38'er....

Grenberg


16. marts 2011


Hej igen Carsten

Jeg bruger det samme antal pas med begge skabere, kan bare mærke at det bliver et mere glat resultat med
38'eren.

Personlig er jeg nok for nærrig til at give så mange penge for Feathers skraber men den kunne da være sjov at prøve evt Pils Rasur også men med skattefar der stjæler mine penge så bliver det vist kun i drømmen.

Du får i hvertfald en god skraber i 38 C ellers er der jo også progress som kan indstilles.

Mvh

Grenberg


Carsten


16. marts 2011


Ja jeg synes også at jeg betaler for meget i skat, og synes at Feather'en ser ultra lækker ud, men det kræver nok en uforudset kapitaltilgang før jeg slår til.....

Har nu bestil 38 C'eren så må det briste eller bære ;-)

Hmmm sværger ellers til Feather-bladet - er spændt på om jeg kan styre det i 38'eren...

Mine Merkur blade er røget ud, synes simpelthen standarden var for ringe, og man får jo rigtigt meget for pengene med Derby bladet, selvom Feather er nr. 1.

Forstår ikke at Proshave bliver ved med at forhandle Merkur-bladet, men pligten følger måske med rettigheden til at sælge Merkurs dejlige skrabere...

Nej jeg skal ikke have nogen progress, er bange for at komme til at ligne en fra en horror-film når jeg har barberet mig!

Hellere med fast vinkel så må resten blive styret at teknikken - det må kunne lade sig gøre...

Er blevet lidt langskæget i dag, men tror jeg springer barberingen over, håber på at Proshave kan nå at levere så jeg kan prøve mit nye legetøj i morgen når jeg kommer fra arbejde :-)

Carsten


19. marts 2011


Har nu fået min 38'er og prøvet den, det er et godt stykke håndværk med tyngde i, jeg skal lige vænne mig til at håndtere den, da den umiddelbart er noget sværere at håndtere end 34 C - HD. Jeg skal lige lære at finde balancen i skraberen.....

Hvad står HD for iøvrigt...???

Første shave gik fint - synes dog at skæftet på 34'er er noget bedre at holde på da det er nupret og ikke som på 38'eren snoet, ved ikke rigtig hvad man har tænkt på hos Merkur med den udformning, havde gerne set at skæftet her, ligeledes var nupret, da det giver et rigtigt godt greb...

Men er glad for at have begge maskiner og noget at skifte med...

Madsen

Madsen


19. marts 2011


Det er rigtigt at 38c kan have et dårligt grip, både pga vægt, det barberpole snoet håndtag og det rund endestykke. Det plejer ikke at give mig problemer, så længe håndtaget og hånd er tør.

Personligt bruger jeg oftere min mindre skraber (40g-70g). 38c tager lidt længer tid at barber sig med, og giver ikke den store mærkbare forskel.

Jeg tror dog jer er en af de få der syntes det :)

Jer 95% sikker på at HD står for "Heavy Duty"

Mvh
Madsen

Grenberg


20. marts 2011


Hej Carsten

Ja det er fedt at have flere skabere at vælge i mellem, er glad for at du synes om 38C.

Undrer mig over at mdsen mener at HD betyder Heavy Duty for alle de faldskærme nede i Elgiganten virker da ikke så tunge he he

Mvh

Grenberg

Carsten


27. marts 2011


Har nu prøvet min 38c nogen gange, og er ved at finde balancen i skraberen, jeg kan godt lide at der er "punch" i skraberen og jeg synes, at det kan være nemmere at finde den rette vinkel på grund af det længere skæfte end på 34'eren som så generelt er nemmere at håndtere.

Er enig i, at 38'eren giver glattere barbering - sandsynligvis pga. vægten, så på kind, læbe og hage er det en fordel - men jeg har svært ved at overføre vægtfordelene, når jeg barberer mig på halsen, så det må jeg arbejde noget mere med...

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk