Forum - Skrabere og barberblade - Safety razor med åben kam?
Bruger 

Carsten


7. februar 2012

Safety razor med åben kam?
Ville bare høre hvad forskellen er på razor med åben og lukket kam - fordele og ulemper.

På forhånd tak.

Søren H. Møller


7. februar 2012


Hej Carsten.

Det er ikke altid tilfældet, men generelt er en open comb skraber (lidt) mere aggressiv end en med safety bar.

Jeg har set, at en del med en kraftig skægvækst foretrækker en mere aggressiv skraber, og de tyr gerne til skraberne med open comb eller måske en justerbar på højeste indstilling.
Jeg vil tro, at det er den større eksponering af bladet, der gør den mere aggressiv.

At det ikke altid er tilfældet, kan bl.a. ses i Mühles nye skraberhoved (2011), som reelt set er en safety bar, men den virker på samme måde som en open comb, og den er MEGET aggressiv skulle jeg hilse og sige - og de skriver da også, at den er for øvede, hvilket jeg giver dem fuldstændig ret i.

Til gengæld er deres 2010 open comb hoved helt fantastisk (efter min mening), det er den mest komfortable open comb jeg har prøvet til dato, den giver en rigtig god, tæt og komfortabel barbering og er faktisk helt på linje med min foretrukne DE-skraber; Gillette Fat Handled Tech.


Fordele og ulemper er svært at sige, da det er en helt personlig ting, både hvad man foretrækker i en skraber, men også ens teknik spiller ind, så hvad der virker for mig, behøver ikke virke for dig.


Mvh.
Søren

Carsten


7. februar 2012


Tak for indlægget Søren, som udgangspunkt er jeg meget tilfredse med mine skrabere 34c HD og 38c - gerne med Feather blade i, da mit skæg er meget "rough" de første par dage efter barbering, så jeg skal bruge et meget skarpt blad for at komme til et godt resultat, hvis jeg skal barberes, hver - eller hver anden dag. Merkur og Derby føles i denne sammenhæng som om skægget trækkes ud, i stedet for skæres over - det skal dog siges at jeg også er glad for 7oclock-bladet som også er pænt skarpt.

Men tilbage til min oprindelige forespørgsel, jeg kan ikke rigtigt forstå hvorfor en razor skulle tage "hårdere" fordi den er udstyret med en "kam". Det undrer mig at Proshave ikke en razor med kam i et ellers velassorteret sortiment, måske fordi der ikke er den store efterspørgsel eller "gevinst" ved et sådant produkt i forhold til de almindelige skrabere, men det kan Brose måske svare på :-)

Hilsen Carsten

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


7. februar 2012


Hej Søren

Jeg undrer mig over din vurdering af Mühle´s nuværende skrabere. Det skyldes måske manglende erfaring, men måske jeg kan lære noget nyt. Du skriver at Mühles 2011 skraberhoved er meget agressivt. Jeg syntes personligt at Merkur´s 34C er mere agressiv end min Mühle R89, som jeg modtog i starten af januar. Min må vel være en 2011-2012 model? Jeg syntes at den er super behagelig at barbere sig med, hvilket jeg ikke altid syntes at min Merkur 34C er. På mig virker Merkur 34C helt afgjort mere agressiv. Vurderer du også denne skraber, som værende mere agressiv end en skraber med åben kam? Jeg har nemlig også forstået det sådan, at en skraber med åben kam, er markant mere agressiv end en skraber med lukket kam. Det har endtil dato været en væsentlig grund til, at jeg er gået langt udenom skrabere med den åbne kam.

Mvh Cato

Søren H. Møller


7. februar 2012


Hej Cato.

Jeg tror du har misforstået mig lidt.
Det nye skraberhoved fra Mühle er det, der sidder på deres R41 model, og den har nærmest betegnelsen open comb, men der er en bar. Det der gør den til en "open comb" i virkemåde er de ekstremt dybe furer i baren, desuden er bladet meget eksponeret, så man skal virkelig have styr på sin teknik og vinklen, ellers opstår der hurtigt et blodbad.
Der er en fyr, der på Youtube viser sin første barbering med R41'eren - og det er ikke et kønt syn eller for sarte sjæle.

Problemet er lidt, at Mühle har valgt navnet R41 til det nye hoved, da de også havde en R41 med et rigtigt open comb hoved før, og det betegnes nu som 2010 udgaven.
Jeg har R41 med 2011 hovedet, og R101 med 2010 hovedet.

Jeg synes så også, det er lidt sjovt, at du finder Merkurs 34 mere aggressiv end Mühles R89, da hovederne praktisk taget er ens.
Når jeg sammenligner hovedet på min 34'er med R89'eren, så sidder alle riller i baren fuldstændig ens, bøjningen af bladet er det samme, og kigger man på hovederne fra siden er de så godt som ens. Den eneste større forskel er, at R89'eren er tre-delt og 34'eren to-delt.

Det kan være jeg bliver nødt til at købe en tre-delt Merkur for at se om hovederne er ens (hvilket jeg er overbevist om, at de er).


Jeg vil lige se, om ikke jeg kan få taget nogle sammenlignelige fotos af de tre hoveder i morgen, bare så vi taler om det samme, og forstår hinanden  :o)


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


7. februar 2012


Hej Søren

Aha, jeg var ikke klar over at det var R41éren du mente:o). Så forstår jeg bedre din argumentation.

Jeg er enig med dig i, at bladets vinkel og afstand til sikkerhedsbaren umiddelbart ser meget ens ud på 34Céren og R89éren, men jeg mener stadig at R89éren er langt mere behagelig at barbere sig med (for mig). Designet på hovedet på de 2 skrabere er langt fra ens (prøv at ligge de 2 skrabere side om side. Så er du ikke i tvivl), med du har ret i at placeringen på bladet ser ens ud. Jeg skal ikke kunne sige hvad det er der gør forskellen i oplevelsen under barbering. Jeg er dog ikke i tvivl om hvilken skraber jeg foretrækker. Der må åbenbart være en marginal forskel på bladets vinkel eller eksponering, som jeg ikke kan se med det blotte øje.

Jeg kan evt tage et billede og ligge ind imorgen, så at du kan se hvad jeg mener med det forskelligt designede hovede på den 2 skrabere.

Fortsat god aften.

Mvh Cato

Brose


7. februar 2012


Hej Carsten

Vi har faktisk Open Comb skrabere (Merkur 15C) liggende på lager, men har bare ikke fået taget billeder af dem endnu - den to-do liste :-)

Anyway, nu har jeg oprettet den på proshave.dk og så må billederne komme efterfølgende.

Hvis man har lange stubbe kan man med fordel bruge en skraber med åben kam - Kammens tænder strammer huden op og da kammen er åben kan hårene rejse sig til bladet. Af samme grund anbefaler Merkur også bla. Merkur 15C til trimning af kanterne på et fuldskæg og nakke mm.

Jeg har skrevet ovenstående nogenlude på selve varekortet som du finder hér (og altså indtil videre uden Proshave billeder):

www.proshave.dk/merkur-15c-open-com...

Som du selv er inde på er efterspørgslen på open-comb skrabere langt mindre end safety-bar modellerne, men der er naturligvis nogen der sværger til open-comb. Flere af vores barbersaloner bruger dem og sælger dem, så derfor har vi dem hjemme og de skal naturligvis også på online-shoppen :-)

Mvh,
Brose / Proshave

Søren H. Møller


8. februar 2012


Hej Cato,

Så taler vi måske alligevel om det samme  :o)


Anyhow

R41 sammenlignet med R101 (2011 hoved mod 2010)
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...

Og R89 mod 34HD
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...
http://www.shm.dk/shave/de_razor/co...

Jeg vil tro, at forskellen ligger i vægten og håndtagets længde. 34'eren er 10 gram tungere, og hvis man kun lader skraberens vægt bære barberingen, vil jeg ikke udelukke, at den kan føles lidt mere aggressiv.


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


8. februar 2012


Hej Søren

Det er altid nogen imponerende billder at du tager:o). Tager du billeder med spejlreflex kamera eller?

Jeg tror at vi er meget enige langt hen ad vejen. Jeg vil ikke udelukke, at vægten han noget at sige. Ja, Merkur 34C er samlet set tungere, men jeg har indtryk af, at Mühle R89érens hoved er en smule tungere, da der er mere metal i dette skærehoved. Måske er det bare indbildning;o).

Jeg tilfører stort set intet tryk til mine skrabere ved brug gennerelt. Jeg syntes at  jeg får det bedste resultet på den måde. Jeg har en forholdsvis følsom hud. Ved at undlade tryk til skraberen, får jeg meget bedre barberinger, uden nogen form for irritation. Dog skal der en anelse tryk til, når jeg bruger min Feather skraber. Den er meget mild og super lækker syntes jeg, men den går så heller ikke helt så dybt/tæt som feks. min R89. Det er dog ikke meget der skiller dem ad. Derfor er det meget forskelligt hvad jeg vælger, alt afhængig af temperament på dagen:o).

Mvh Cato

Søren H. Møller


8. februar 2012


Hej Cato,

Ja, jeg bruger spejlrefleks, og til disse billeder har jeg desuden brugt en 50 mm makro linse - så kan man komme lidt tættere på ;o)


Mvh.
Søren

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


8. februar 2012


Hej Søren

Det tænkte jeg nok:o). Billederne er godt nok imponerende. Der kan mit beskedne Olympus Tough TG-810 i hvert fald ikke være med;o).

Mvh Cato

Brose


8. februar 2012


Flotte billeder Søren!

Mvh,
Brose

Brose


15. februar 2012


Så kom der Proshave-billeder på Merkur 15C :-)

www.proshave.dk/merkur-15c-open-com...

Mvh,
Brose / Proshave

JEEP

JEEP


21. februar 2012


Hvis du vil prøve en skraber med åben kam, så er der ingen vej uden om en Gillette NEW - det er, i manges øjne, den bedste skraber som nogensinde er produceret. Det kan diskuteres; i hvert fald er det det langt den bedste skraber med åben kam.
Personligt foretrækker jeg stadig min Merkur Progress ;)

Ole Steen Jensen


24. januar 2014

Mühle R 41 + R 101
Hej Brose!

Med henvisning til Søren H. Møllers informative udredning, samt fine billeder m.h.t. hovederne på ovennævnte skrabere, kan jeg ikke se forskellen, når jeg studerer billederne på jeres side.
Er det mig der trænger til briller?

Mvh
Ole Steen Jensen

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk