Forum - Barbercremer og -sæber - Sæber indeholdende olivenolie bør undgås
Bruger 

Jan Martin Petersen


6. februar 2016

Sæber indeholdende olivenolie bør undgås
Jeg bruger normalt Klar, La Toja og Mühle og de giver alle et tykt skum som sørger for en super "cushion" og "ghost lather"  effekt.

Forandring fryder jo, så for nylig købte jeg en Thiers Issard "Le Boise" og en Mr Natty Silver Label. - Det er nok det største fejlkøb! Det er ganske enkelt ikke muligt at frembringe noget der bare ligner et brugbart produkt.
Tyndt og vandet uanset hvor lidt eller meget vand der er i børsten og hvor længe der arbejdes med sæben.
Skuffende, meget skuffende, for Thiers Issard har faktisk en spændende duft men når den ikke kan give en god barbering er det blot penge ud af vinduet.

Søren H. Møller

Søren H. Møller


7. februar 2016


Hej Jan.

Jeg vil tillade mig at være uenig i din konklusion, at det er olivenolie, der er årsagen.

Der findes rigtig gode sæber indeholdende olivenolie bl.a. Palmolive Classic og Queen Charlotte Soaps Esquire.

Jeg kan også sagtens finde sæber, der har tilsvarende dårlige egenskaber, uden der er olivenolie i ingredienslisten, her kan bl.a. nævnes Geo. F. Trumper, Penhaligon's og Floris.

Når jeg kigger på dit billede af ingredienser, så er det ikke olivenolien der springer mig i øjnene, men manglen på Potassium (Kalium) der er faktoren.
Kalium er en dyrere ingrediens end natrium (Sodium) og måske i jagten på profit, er det udeladt, men hvis man skal have en stabil skum, er det næsten ikke til at komme uden om, at tilsætte kalium.
Man kan sagtens lave fx. hånd- eller badesæbe uden kalium ofr her er stabiliteten af skummet ikke afgørende som det er i barberingen.

Thiers-Issard har prøvet at komme uden om ved at tilsætte kaolin, men tilsyneladende uden at det er lykkedes - jeg har ikke kendskab til TI's sæbe.

Mvh.
Søren

Jan Martin Petersen


7. februar 2016


Nu er det jo ikke håndsæbe jeg har beskæftiget mig med ;-) Men de to omtalte sæber kan ikke engang anvendes som sådan.
Palmolive indeholder olivenolie, ja. Men ingrediensen er opført meget langt nede på listen, dvs. det er ikke en bestemmende bestanddel af produktet.
Der er også en udbredt opfattelse på internationale fora af at olie - som primær eller sekundær ingrediens - sammen med sæbe er en mindre heldig kombination. Der er måske to, tre "artisans" som kan lave oliebaserede sæber.
Jeg kan også komme i tanke om sæber som kan være svære at arbejde med, men det skyldes mere det hårde vand vi slås med i visse dele af landet.

Vh, Jan

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering
Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Piccadilly Shaving, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Alvarez Gómez, Floïd, LEA Classic, Wilde & Harte, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Floïd, Klar Seifen, Meißner Tremonia, Percy Nobleman, Mr Natty, The Holy Black og ZIRH.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og parfume til mænd til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet)

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du lære mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Gavekort

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk