Forum - Dagens barbering - Røde knopper på halsen
Bruger 

Carsten


11. maj 2010

Røde knopper på halsen
Jeg e forholdsvis ny indenfor DE barbering har en Merkur 34C, Shavemac-børste og bruger Feather blade - jeg skærer mig sjældent, men har problemer med røde knopper på halsen, de problemer har jeg ikke når jeg barberer med med Wilkinson X-treme 3 eller Wilkinson Quatro Titanium.

Jeg bruger Proraso preshave og Prorasos sæbe med grøn te.

Bruger 2.3 min. til indsæbning, indtil sæben er helt cremet.

Jeg barberer mig "nord - syd" og efter ny indsæbning "udefra og ind" - jeg hader hvis jeg ikke er helt glatbarberet og jeg kan mærke "stikkere"

Jeg skylder mit ansigt i koldt vand efter barbering.

Bruger mit blad 2-3 gange inden jeg vender det...

Efterfølgende bruger jeg Proraso burn repair og sidst Proraso aftershave liquid creame, og så troede jeg jo at alt skulle være i skønneste orden - men det er det bare ikke! Min barbering er perfekt indtil jeg hår til halsen, hvor jeg synes mit skæg vokser rimeligt på "kryds og tværs" - men barberer mig her med stor forsigtighed og alligevel går det galt....

Jeg kvier mig ved at skulle købe kanondyr aftershave for så er besparelsen jo hurtigt væk, og så kunne jeg jo lige så godt gå tilbage til Wilkinson igen....

Håber at I DE-experter kan hjælpen mig, for der er noget særligt over DE-barbering og det bliver meget tæt, på ikke så følsomme hudområder - man hvad hjælper det hvis den er helt gal med halsen...???

På forhånd tak

Carsten

Carsten


11. maj 2010


Glemte noget - har en Merkur 34C barbermaskine...

Carsten


11. maj 2010


Søren H. Møller


11. maj 2010


Hej Carsten,

der kan være flere muligheder, men generelt er halsen et følsomt område, og medmindre jeg virkelig koncentrere mig, så får jeg også røde knopper.

Men til mulighederne:

Er din forberedelse god nok?
Hermed mener jeg, om skægget er blødt godt igennem og ansigtet helt rent.
Det sidste er, har jeg erfaret, meget vigtigt for mig, hvis jeg skal barbere mig mod hårene, så jeg vasker ansigtet to gange, inden jeg barberer mig.

Skummet?
Det kan være, at du ikke har nok vand i skummet. Er det for tørt, er der en god risiko for irritation.
Dette var en af de sværeste discipliner for mig at få på plads, jeg havde en tendens til at tilsætte for lidt vand, og du skriver, at sæben er cremet, hvilket godt kunne antyde for lidt vand.

Har du den rigtige vinkel mellem blad og hud?
Hvis vinklen er forkert risikerer du at "skrabe/rykke" hårene af i stedet for at skære dem over.

Bruger du for stort tryk?
En ting jeg virkelig skulle arbejde med, da jeg startede på DE-barbering. 20 år med kassette-skraber var vanskeligt at få bugt med, og her er du nødt til, at trykke for at få en ordentlig barbering, det skal man ikke med en DE-skraber.

Hvis jeg vil være fuldstændig glatbarberet, kører jeg tre pas.
Første pas er med hårenes gro-retning, efter et hurtigt skyl og ny indsæbning, på tværs af gro-retningen og efter skyl/indsæbning mod hårene.
Det sidste pas skal foregå med absolut et minimum at tryk, ellers får jeg røde knopper.

Dine produkter fejler absolut intet, så jeg hælder mest til teknikken, for din fremgangsmåde som beskrevet ovenfor ser også helt OK ud.
Nu er et Feather blad ret skarpt, og kan give irritation (hvis teknikken ikke er helt på plads), så det var måske også en ide at prøve med et andet blad, f.eks. Derby Extra, som er et rigtig godt blad (efter min mening) og som er lidt mere eftergivende/tolerant end Feather.

Håber det kan være til hjælp  :o)

Mvh.
Søren

Carsten


11. maj 2010


Hej Søren tak for din hurtige respons, jeg mener selv jeg har den rigtige vinkel, ca. 30 grader og når jeg barberer mig, trykker jeg ikke ret hårdt, jeg lader bare shaveren berøre huden og  fører den i de retninger den nu skal, mens jeg hører lyden af skægget som bliver cuttet, men du har ret der er enorm forskel på barbering med DE og cassetteskrabere, men som sagt tror jeg, at jeg har det rette tryk og rette vinkel, når jeg nu barberer mig tæt og uden skrammer i resten af ansigtet...??? Med hensyn til sæben synes jeg den er cremet og nem at komme igennem, føler ikke at den klæber til ansigtet og føles iøvrigt behagelig.

Jeg vasker selvfølgelig ansigtet før jeg går igang, men kun en gang...

Du kan selvfølgelig have en pointe med hensyn til Derby-bladet, selvom jeg synes det går fint med Feather, trods problemerne med halsen.

Hilsen Carsten

Brose


13. maj 2010


Hej Carsten,

Det lyder som om du har godt check på flowet og diverse detaljer. Jeg er enig med Søren og vil også foreslå dig at forsøge med et andet blad og se om det giver dig et bedre resultat, så du slipper for irriteret hud på halsen. Derby Extra er et oplagt valg. Det er skarpt og giver en god barbering til de fleste.

Mht. forberedelsen inden barberingen synes jeg også at det vil være oplagt at prøve at vaske ansigt og ikke mindst halsen med en glycerinsæbe. Jeg bruger selv sæben fra Proraso Cutting Edge serien. Den er til at komme i nærheden af og holder rigtig længe:
www.proshave.dk/proraso-cutting-edg...

Jakob har skrevet en anmeldelse af den hér:
www.proshave.dk/forum/proraso-cutti...

Håber at ovenstående tips løser dit problem - jeg re sikker på at det bar er et spørgsmål om at finde den rette kombination der virker optimalt for dig.

Et sidste tip til alle der måtte døje med røde knopper på halsen er at prøve Anthony Ingrown Hair Treatment - det er lidt af et vidundermiddel når det kommer irriteret hud og røde knopper og jeg ved at det anbefales og anvendes af mange kosmetologer landet over. Der påføres et tyndt lag på det berørte område morgen og aften og efter kort tid er resultaterne synlige.

Mvh,
Brose

Carsten


13. maj 2010


Prøvede at barbere mig igen før middag, denne gang med helt nyt Feather, jeg havde først vasket ansigtet med alm. sæbe 2 gange, næppe optimalt med alm. sæbe når resten af barberprodukterne har en helt anden og professionel karakter, så næste gang jeg bestiller ryger der glycerinsæbe med i bestillingen :-) Jacob har jo givet den en super anmeldelse.

Denne gang var det med langt mindre rødmen på halsen, har fundet ud af at jeg ikke er særlig god til at strække huden på halsen, området er jo glat og jeg har svært ved at holde taget.

Jeg sluttede barberingen af med en masse koldt vand i ansigtet og for efterfølgende at påsmøre Proraso burn repair og jeg kunne se det havde hjulpet et par timer efter.

De er jo nok også muligt at huden lige skal vende sig til anderledes barbering, idet bladet har en anden for for kontakt med huden end ved benyttelse af cassette-skrabere.

Hilsen Carsten

Søren H. Møller


13. maj 2010


Ja nu begynder det at ligne noget  :o)

En DE-skraber har ikke en fastlåst "dybde" eller vinkel mod huden, som en kassette-skraber, så der vil være en form for tilvænning til den nye metode.

Det med at strække huden er for mig ret væsentligt for at få en god barbering - så længe man kun strækker, mens man barberer sig med gro-retningen.
Strækker man huden kraftigt, når man barberer sig mod gro-retningen har man en øget risiko for at få indgroede hår, hvilket giver røde knopper.

Nu er vi (heldigvis) alle forskellige, men jeg kan f.eks. ikke tåle, hvis huden er for varm eller opblødt, så er risikoen for røde knopper/irritation på halsen ret stor.
Jeg har prøvet barbersalon metoden med et varmt håndklæde før barberingen, men det duer simpelthen ikke for mig, så får jeg næsten med garanti røde knopper og irriteret hud, så du kan også prøve at eksperimentere lidt i den retning.

Mantic og hans videoer er ret velkendte i engelsksprogede barberkredse, og han har bl.a. en video om at strække huden:

http://www.youtube.com/user/mantic5...

Han har også en om indgroede hår (som jeg ikke havde set før):

http://www.youtube.com/watch?v=xJzk...&feature=fvsr

Carsten


13. maj 2010


OK Søren tak for dit svar, jeg vil prøve at kigge lidt på de videoer du henviser til. Tillige vil jeg bestille glycerinsæben næste gang jeg afgiver ordre til Proshave.

Hilsen Carsten

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk