Forum - Barbercremer og -sæber - Proraso Cutting Edge - Shaving Gel
Bruger 

Søren H. Møller


5. juni 2010

Proraso Cutting Edge - Shaving Gel
Jeg har det sådan, at jeg mener man kommer længst med ærlighed, og jeg skal være helt ærlig og sige, at hvis ikke jeg var blevet tilbudt at teste dette produkt, så var det nok aldrig kommet inden for min dør.
Grund: jeg er gået hen, og er blevet en barber-snob, hvis det ikke skal skummes op med en barberkost, er det ikke egnet til barbering – sådan sat lidt på spidsen.
Jeg ved jo godt, at det ikke er sandt, men mine valg af barberprodukter afspejler alligevel den generelle holdning.
Med denne gel har jeg dog været nødt til at sluge en kamel (kun en kalv, men alligevel…) og bøje mig for et godt produkt.


Gelen kommer i en grå og transparent plasttube med snaplåg i en god kraftig kvalitet, og er påtrykt følgende (oversat fra Italiensk efter bedste evne):
---
Barber Gel
Transparent gel til barbering

Idé: se, hvor du barberer dig, og ikke kun, når du allerede har barberet.
Handling: en ny måde at barbere, med en gennemsigtig, ikke-skummende og pH neutral gel.
Med Defensil®* + aloe vera + smøremidler + revitaliserende vitamin kompleks.

Teknik: Anvend rigeligt på fugtig hud og gå videre til den foretrukne type barbering klassisk eller designet; skyl.
Effekt: en præcis barbering, komfortabel, hurtig og sikker.
---

Gelen er lys grøn og transparent. Konsistensen er svær at beskrive, produktet er flydende men helt klart geleagtig, ikke flydende på samme måde som f.eks. en creme.
Det nærmeste jeg kan komme en sammenligning, er som chili-sauce, for dem som kender det produkt.

Duften er let citrus i retning af appelsin mere end i retning af citron. Det er en duft som jeg er lidt ambivalent overfor, på den ene side er den egentlig ret behagelig, og på den anden side kan jeg ikke helt bestemme mig.

Der er ikke noget at udsætte på gelens egenskaber, påføres den fugtig hud som beskrevet, giver den en rigtig god beskyttelse af huden og skraberen/ragekniven et godt glid.
Her vil jeg lige påpege, vigtigheden af at huden er godt våd. Hvis huden er (for) tør, risikerer man, at den trækker fugtigheden ud af gelen, som derved bliver klistret, og ikke længere yder beskyttelse.
Gelen er rigtig mild mod huden, og det virker ikke som om, den fjerner fugt fra huden.

Jeg har skullet vænne mig til, at den ikke skummer op (som f.eks. Gillettes), og at man dermed har svært ved at se, hvor langt man er nået i barberingen.
Benytter man skraber, er det ikke det store problem, man kan altid føle sig frem og give et misset sted en tur mere. Skulle man komme til at køre over det samme sted to gange, er det heller ikke noget problem, der er tilstrækkelig beskyttelse i gelen til, at det kan lade sig gøre.

Benytter man derimod ragekniv, skal man lige være en kende mere agtpågivende og vurdere, hvad der er den bedste strategi.
Her er der en større risiko for at skære sig eller få irritation, hvis man barberer sig samme sted to gange, så man skal følge godt med i, hvor langt man er nået.
Og da en barbering med ragekniv kan tage lidt længere tid end med skraber, bør man overveje, om ikke det er mere fornuftigt, at dele barberingen op i to halvdele, for ikke at risikere udtørring af gelen.
Jeg ved ikke hvorfor, men hårde sæber giver, efter min mening, en kende bedre barbering med ragekniv end cremer, og stik imod mine forventninger, så kiler gelen sig ind imellem de to.

Gelen er så vandopløselig, at den utrolig nemt skylles af skraber/ragekniv, og dermed også er nem at skylle af ansigtet efter barberingen.

Jeg har det stadig bedst, hvis jeg kan få lov at skumme en sæbe/creme op og påføre den ansigtet med en god barberkost, det giver mig den bedste kvalitet i mine barberinger, men når det så er sagt, så kan jeg sagtens finde brug for gelen;
- en forretningsrejse, hvor man måske har travlt, og ikke vil dvæle ved barberingen
- et weekendophold, hvor man vil fokusere på andre ting
- en hurtig eftermiddags/aftenbarbering, inden man skal ud til en speciel begivenhed.
- eller måske en mandag morgen, hvor man er godt træt, og gerne vil spare de minutter, man nu kan.

Gelen bliver ikke en favorit i den betragtning, at den bliver en fast del af min daglige rotation, men når denne tube er brugt, så bestiller jeg en ny, for som et hurtigt alternativ er den overraskende god (det er jo heller ikke alle pizzaer, jeg spiser, der er hjemmelavede).

Anbefalelsesværdig af ovenstående grunde.


*Defensil er baseret på udtræk fra planten Cardiospermum halicacabum, på dansk; ballonvin.

Henrik Palshøj


10. juli 2011


Jeg må indrømme at jeg ikke er overbevist! Hvad jeg savner hvis den skulle bruges her, var at den havde en kontrast farve, det er muligt at det er mig, men jeg vi se hvor langt jeg er i min barbering, jeg mister føling, og føler mig som en kvinde til foster skanning... Me not like, god ide men ikke for mig!

Brose


11. juli 2011


Hej Henrik

Giv den lidt tid og nogle flere forsøg :-)

Jeg havde det selv på samme måde første gang jeg prøvede en klar gel. Det er en helt anden oplevelse når man er vant til et tykt lag hvidt skum og er vant til at se de tydelige streger hvor skraberen har fjernet både skum og skæg.

Skal man tilpasse et skæg, klare kanterne på halsen eller f.eks. bakkenbarter er det helt genialt at kunne se nøjagtigt hvor man skraber :-)

Mvh,
Brose

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk