Forum - Barbercremer og -sæber - Opskumning af creme
Bruger 

Henrik Langkjær


24. juni 2009

Opskumning af creme
Nu kom jeg endelig i gang med at bruge en kost. Jeg fulgte guiden fra Proshave. Da det var første gang, var det med en blandede følelser. Skummet blev ikke ret godt og jeg skulle (og skal stadig) vende mig til, at føre kosten rundt i ansigtet.

Når jeg kigger på Mantic59´s måde, at skumme en creme op kontra min egen. Gud fader der er langt vej igen.... Og han kan bruge én opskumning til tre barberinger. Jeg kunne kun bruge den til én god (efter det var første gang) gang skum. Anden gang var noget af en tynd omgang.

Hvordan kan jeg få en gang skum til at holde tre gange barberinger? Er det et spørgsmål om teknik, eller mængden af creme/vand forholdet?

//Henrik

JEEP

JEEP


24. juni 2009


En god skum er en kombination af den rette teknik og den rette blanding af vand og sæbe.

Den perfekte kombination afhænger af hvilket produkt man bruger samt kvaliteten af ens vand.

Hvilken kvalitet børste man har har også en stor indflydelse - selvom man kan piske godt skum med de fleste børster, det afhænger bare af teknink og hvor meget tid man bruger på det.

Øvelse og eksperimentering er vejen frem.


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


24. juni 2009


Hej Jakob,

det var det svar jeg frygtede..... havde et spinkelt håb om, at der var en lille fiks metode.

Jeg må igang med at experimentere.

Jeg har fået en sæbe af min kæreste. En afrikansk økologisk og fairtrade og hele møllen. Men den er leveret i en grim plastikbeholder.

Kan jeg smelte sæben og komme den over i en lækker pæn skål elller er der andre måder jeg kan få den over i en anden skål på?

//Henrik

JEEP

JEEP


24. juni 2009


Er det en african black soap? Sådan en har jeg overvejet at prøve i et stykke tid.

Hvis det er en glycerinbaseret sæbe kan den smeltes i  mikroovnen og hældes over i en anden beholder, men du skal være forberedt på at det ofte ødelægger en del af sæbens duft og egenskaber.

Er det en traditionel sæbe baseret på talg (dyrefedt) så skal den rives på et rivejern og stampes ned i en ny beholder - hvis man prøver at smelte talgbaserede sæber så begynder de at stege/brænde.


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


24. juni 2009


Det er en black soap jeg har fået og den er baseret på uraffineret økologisk fairtrade Sheabutter.

Må jeg leve med beholderen som den er, eller....?

//Henrik

Lars Jensen

Lars Jensen


25. juni 2009

Hvilken creme bruger du, Henrik?


Mvh Lars :-)

JEEP

JEEP


25. juni 2009


Sheasmør skulle være rigtig godt for huden.


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


25. juni 2009


Hej Lars,

jeg  bruger en West Indian Limes barbercreme fra Truefitt & Hill

//Henrik

Lars Jensen

Lars Jensen


26. juni 2009

Ok.

Der kan jeg nok ikke hjælpe dig!!? Det er ikke en creme jeg er bekendt med.
Prøv evt. med mere creme til at starte med. At skummet er godt nok til første pas men for vandet til det andet pas kunne godt tyde på for lidt creme. Hvis der var for meget vand i, ville det første pas heller ikke blive godt. Husk også at "pumpe" kosten 3-6 gange, ned i bunden af skålen, sådan så hårene på børsten bliver "mast" helt ud til siden. MEN stadig med følelsen af IKKE at man er for voldsom ved kosten.Følelse!!! Det er med til at lade kosten godt med skum længere oppe/nede i kosten.

Håber at du kan bruge det til noget.!!?? :-)

Mvh Lars

John Kreiner

John Kreiner


3. januar 2010

Tre barberinger på én opskumning?

Henrik Langkjær indleder denne tråd med bl.a. at skrive:

"Og han (Mantic59) kan bruge én opskumning til tre barberinger. (... ...) Hvordan kan jeg få en gang skum til at holde tre gange barberinger?"

Umiddelbart skulle det jo være nemt nok at forstå sætningens indhold, men alligevel rejser det - i mit sind - spørgsmålet, kan man gemme en portion skum og bruge af den flere dage i træk?

Hvis det er tilfældet, hvordan opbevarer man det så? I skålen under låg, eller hvad? Og så skal det vel "genoprøres" med nogle dråber vand før anden og tredje gangs brug?

Hvad er fordelen ved at kunne gemme skummet? Hvis det alligevel skal røres op igen før hver brug, så er det da højest 15 sekunder, man sparer.

Hvis man tilmed - som jeg - har selve opskumningen som en del af den proces eller det ritual, der opbygger mit velvære ved barberingen, så kan jeg slet ikke se fidusen i det.

Men jeg har måske totalt misforstået Henrik?

vh
john k-

Brose


3. januar 2010


Ja, det handler slet ikke om at gemme skummet men derimod at der i en opskumning er nok til 3 pas :-)
Når du har barberet dig første gang kan du påføre en omgang skum mere og tage evt. svipsere eller bare for hyggens skyld :-)

Opskumningen er helt sikkert en del af ritualet, så det skal med :-)

Mvh,
Brose

John Kreiner

John Kreiner


3. januar 2010

Hej, Brose...

Ja, så må jeg da vist konstatere, at jeg ikke havde fattet en dyt af Henriks oplæg.

Novicens privilegium...  ;o)

Men det der har jeg nu hidtil klaret ved ikke at skylle kost og skål, før til allersidst, og det er da sket, at en "helligdag" lige har fået en tur til med kosten.

vh
john k-

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk