Forum - Generelt - Nybegynder, spørgsmålene hober sig op!
Bruger 
Ronnie

Ronnie


26. juni 2011

Nybegynder, spørgsmålene hober sig op!
Jeg er, ligesom de fleste af min generation, opfostret via medierne og butikkerne til at blive fast gillette mand. Der er meget lidt info rundt omkring om andre måder at barbere sig på, og så starter man ud som helt ung som gillette mand.

Anyways... Jeg har gået som en kat omkring den varme grød, et stykke tid. Kommet ind og læst, og blevet mere og mere interesseret i at være utro.

Teknikken skal jeg nok få på plads, det har i været rigtig gode til at skrive om herinde.

Først hvad jeg har fået ud af mit kig herinde.
Jeg vil købe Proraso Cutting Edge - Glycerin Cleansing Bar til at rense huden inden min barbering.

Ved skraberen faldt valget på Merkur 34c, den har fået mange gode anmeldelser herinde, og har ikke en overdemensioneret hånd, så den må ligger pænt.

Og så havde jeg tænkt mig at starte ud med Derby xtra blade. De er både billige men vist også mest hensigtmæssige, når man er jomfru.

Som i kan se sprang jeg nemt henover den del med barber creme og evt. sæbe og kost! Det er et helt nyt fænomen for mig. Og der dukker spørgsmål op som, er det virkelig det ekstra besvær værd? Hvad er det kosten+sæbe gør, som man ikke kan med mit foretrukne gel fra niveau og et sæt hænder. Jeg kan jo se folk dyrker dette passioneret, så kunne da godt tænke mig at høre, om folk kun gør det for at være retro, eller om der reelt er mening med galskaben :- )

I samme anledning vil jeg gerne høre om jeres erfaringer med bedste kost/sæbe/creme. Jeg formoder at det sikkert er individuelt hvad der fungerer bedst for en, men alligevel spørger jeg, hvad for en kombo er jeres foretrukne?

PS. Jeg er imponeret over nørderiet der foregår på denne side.

Sidst opdateret den 26. juni 2011 kl. 17:18

Grenberg


26. juni 2011


Hej Ronnie

Velkommen til barber universet, der er ikke noget som en god old school barbering og den behøves jo ikke nødvendigvis bestå af dyrt importerede engelske sæber og cremer.

Først vil jeg lige anbefale dig dette start sæt her: www.proshave.dk/Proshave-Startsaet-...

34C er en rigtig rigtg god skraber både som begynder og mere øvede, den ligger godt i hånden har ikke for stort hoved og den er ikke for aggresiv. Derby bladende kan klart anbefales, de er billige og har en fin skarphed.

Med hensyn til kosten så startede jeg selv med en billig kost af kunsthår som jeg faktisk var ret glad for i starten, bare får at komme i gang. Den der følger med startsættet som jeg linkede til er en kunsthår, har du mod på en rigtig grævlinge kost som giver en blødere og mere behaglig opskumning så er der også Dovo's eller Shavmac. Skal det være kræs så er Shavemacs silvertip guf men også i den dyre ende.

Kosten gør det at den løfter skægget og fordeler skummen og så er der selvfølgelig noget hyggeligt over det. Jeg bruger selv Shavemacs silvertip 23 mm og den er virklig lækker og dejlig blød.

Proraso cremen som er med i startsættet er alletideres, lækker duft og en kølende menthol effekt, fåes også som sæbe og i en hvid sæbe udgave til sensitiv hud den bliver dog aldrig min favorit men ved mange er glade for den.

Skal jeg komme med nogle ideer til sæber og cremer så vil jeg forslå Mitchells sæbe selvom nogle synes den kan være lidt svær at skumme op. Tabac sæben er også et hit og kan næsten ikke ødelægges i opskumningen. Af cremer kan anbefales Proraso og Bluebeards revenge, de er kræs.

Af aftershave kan anbefales alle fra Proraso men især balsamen med aloevara og grøn the, den er kræs, den grønen udgave  med alkohol giver et mildt kick af menthol,

Har du mod på lidt mere luksus og skal en tur til London (kan bestilles andre steder) så skulle Truefitts and Hills sandalwood crem og aftershave balsam være suveræn, kender den dog ikke endnu. bruger selv 1805 serien i ny og næ med stor velbehag.

Håber du blev klogere

Mvh Grenberg





Andreas


26. juni 2011


Selvom jeg har store hænder foretrækker jeg min lille Merkur 42C.

Jeg startede med en syntetisk Men-U barberkost og den var da også ganske udmærket, men eskalerede hurtigt til en Semogue 1305, som jeg stadig bruger idag.
Der er dog ingen tvivl om min næste kost skal være med et håndtag i kunstmateriale, for lakken er skallet af i bunden efter min datter kom til at skubbe den en tur på gulvet.

Kostene er forøvrigt rigtig gode til at underholde unger med når de kan få lov til at "male" far i ansigtet ;)

Min stadardopsætning er 42C med Derby Extra, ARKO, Men-U shave creme (rigtig god til kost) samt en smule grøn Proraso skum.
Derudover har jeg noget skum tilbage fra Dansk Supermarked, som hedder BRIG og indeholder lanolin. Det er discount mærket, men var faktisk mit foretrukne mærke inden jeg skiftede til DE og tror ikke det er sidste gang jeg køber det.

Derudover enten Nivea Sensitive (balm) eller Floid Suave (splash).

Søren H. Møller


26. juni 2011


Hej Ronnie,

Grenberg har kommenteret på det meste, og jeg kan kun tilslutte mig, at de valg du har foretaget, er rigtig gode.

Nu skriver du om nørderi her på forummet, og det forstår jeg ikke, det er vist gået min næse forbi  ;o)

Nå, men tilbage til dit spørgsmål om kost.
Du behøver ikke en kost, men kan sagtens få en god barbering med gel eller skum, og begge Prorasos skumprodukter er faktisk ganske gode.
Når det så er sagt, så kan de ifølge min mening, stadig ikke hamle op med det selv at skumme en creme eller sæbe op.

Mht. favoritkombination så er det i mit tilfælde et spørgsmål om humør.
Man behøver ikke en grævlingekost, men kan få en lige så god oplevelse med en god grisehårskost - den kræver bare lidt mere arbejde i begyndelsen end en grævlingekost.

Skal jeg rigtig nyde min barbering, ja så vinder Silvertip'pen dog hver gang, der er nu ikke noget så dejligt som fløjlsbløde spidser.
De fløjlsbløde spidser har dog også sin pris, og om de er det værd? Ja det er de i mit tilfælde.

Grenberg har nævnt Mitchell's Wool Fat og Tabac, som begge er rigtig gode sæber, og jeg kan så tilføje følgende som jeg synes er ret gode;
Arko, Palmolive (kan fås i fx. Bilka), Sir Irisch Moos, La Toja og Speick shave sticks.
Som puk eller i bøtte kan nævnes T&H Luxury Shaving Soap, D.R. Harris, Proraso og Nanny's Silly Soaps.

Men nu behøver det jo ikke være sæber, der findes faktisk også mange gode barbercremer; igen Proraso, Taylor of Old Bond Street, Ingram og Queen Charlotte Soap.


Men som du selv skriver, så er det meget et personligt spørgsmål om, hvad man foretrækker, hvilke egenskaber man kigger efter.
Mine personlige favoritter er Mitchell's, D.R. Harris (Arlington) og Nanny's Silly Soaps (jeg har endnu ikke prøvet en, jeg ikke kunne lide).

Skulle jeg vælge en favoritkombination lige her og nu, så ville det blive min 23 mm H. L. Thäter Silvertip med en af Nanny's sæber.


Mvh.
Søren

Ronnie

Ronnie


27. juni 2011


Fantastiske svar, tak for det :- )

Jamen det tilbud du linker til Grenberg, det kan jeg næsten ikke sige nej til. Det har de ting jeg leder efter + lidt ekstra kræs.

Får man en bedre barbering ud af lunken skum ved at få sig en scuttle, eller er det mest for velværens skyld :- )

Grenberg


27. juni 2011


Hej igen Ronnie

Godt du kan bruge vores tips. Scuttlen har udover formålet at være en skål man kan skumme op i den egenskab at den giver lunt skum og som et motto her på siden er lunt skum en menneskeret. Der er ikke noget så herligt som en barbering med lunt skum det er kræs.

Den er alle pengene værd

Mvh

Grenberg

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk