Forum - Skrabere og barberblade - Ny skraber og barberblade.
Bruger 
Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


21. november 2011

Ny skraber og barberblade.
Hej

Jeg er ny på dette forum og totalt novise, når der er tale om DE skrabere. Som jeg forstår det, så skulle deg ive en bedre og mere sund barbering.

Jeg er derfor lidt på udkig efter gode råd på området. Hvad vil I anbefale mig at købe og hvorfor? Det er ikke et spørgsmål om pris, men hvad har jeg brug for og hvad er den bedste investering.

Håber at I kan hjælpe mig.

På forhånd tak.

Mvh Cato Jürgensen

Andreas Skjæmt Andersen


21. november 2011


Hej Cato.

Som jeg har forstået det har du allerede købt en del ting, men det jeg vil mene du har brug for er dette:

- en god barberkost
- en god sæbe / creme
- en DE skraber i middel vægtklasse
- nogle DE blade
. Evt. en styptic pen (DSB pendent)
- Alkohol baseret aftershave eller after shave balm (fugtgivende)

Er det ikke kun skraberen og bladene du mangler?

Hvis det er vil jeg anbefale en skraber i vægtklassen 60 - maks. 80 gram.
Bladene er lidt af et religionsspørgsmål og skal afstemmes med såvel skraberen og dit ansigt, så det kan du ikke vide noget om første gang.
Personligt ville jeg tage hvad som helst med undtagelse af Feather. Dine favoritter finder du lidt hen ad vejen.

Andreas Skjæmt Andersen


21. november 2011

Sv:
Jeg foretrækker desuden 3-dels skrabere fremfor butterfly modellerne, hvor man drejer på håndtaget for at ilægge bladene.

Det er igen et temperamentsspørgsmål.
Den butterfly model jeg har erfaring med skufede bare så grusomt jeg hølder til at desto mere simpelt det kan være jo færre ting kan gå galt (bladets placering og den slags ting).

Søren H. Møller


22. november 2011


Hej Cato.

Mht. blade vil jeg anbefale at prøve nogle forskellige. Der findes internetbutikker hvor man kan købe en "blade sampler" med mange forskellige mærker så man på den måde kan få afprøvet, hvad der passer en bedst.
Når det er sagt, så er både Derby Extra og Gillette 7 o'clock SharpEdge gode blade.
Feather er i en klasse for sig selv (efter min mening) hvad angår skarphed, men kan også have en tendens til at udtørre huden alt efter hvilken sæbe/creme man bruger den sammen med. Her er Derby og 7 o'clock mere eftergivende.

Hvad skraber angår, så kan jeg varmt anbefale Merkur 34 HD, den har en god vægt og ikke mindst balance, og man har et godt greb på håndtaget, selv om det er blevet vådt.
Mühle R89 er også en rigtig god skraber, og i den forbindelse er det nok mest en smagssag, hvilken en man vælger, for skraberhovedet på Merkur og Mühle er ens.

Nu har jeg en par del forskellige skrabere, så jeg har et rimeligt sammenligningsgrundlag synes jeg selv, og igen er det et spørgsmål om smag og temperament, men jeg har det på samme måde som Andreas, jeg foretrækker en skraber man kan skille ad - hvilket gør sig gældende for både 34 HD (2-dels) og R89 (3-dels).


Mvh.
Søren

Claus Henrik Seifert

Claus Henrik Seifert


22. november 2011

Mühle, Merkur & Edwin Jagger
Hey,

Jeg er også DE rookie. Startede i august med kun at barbere første gang/pass med min DE og kun de lette områder på kind, barter og hals. De svære områder ved kæbe og næse/mund/hage lod jeg min Fusion om.

Jeg tager nu første hele pass med min DE og sidste andet pass med min Fusion.

Jeg gik efter de 3 mærker i overskriften da jeg skulle købe min første DE og de er alle høj kvalitet. De deler også mange af dem samme hovede, så det er lidt en smagssag hvad man vælger. Jeg faldt for Mühle Sophist serien fordi de efter min mening bare ser mere stilede ud - som en Mont Blanc Meisterstück fyldepen :)
Købte så både en Sophist DE skraber og en Sophist Fusion skraber for at have en Fusion med vægt og kvalitet og Fudion er stadig numero UNO når man har 5 minutter til sin barbering kl. 06.00 om morgenen på en hverdag. Uanset Mantic og Geofatboys videoer hvor de viser man kan barbere sig med et pass på 5 minutter med en DE ;)
Jeg købte så et matchende stativ til og en sæbe skål samt en Mühle Sophist Silvertip kost på 23 mm og har ikke fortrudt.

Du behøver ikke droppe det ene for at bruge det andet. Jeg oplever lidt på Badger&Blade og andre barberfora lidt en negativ stemning svarende til det jeg ser på Mac fora imod pc brugere. Man håner lidt folk, der stadig bruger Fusion og barber gel. Jeg mener ikke det ene udelukker det andet.
Jeg har både iPhone, iPad, imac og MacBook - det afholder mig ikke fra også at selvbygge min egen pc.
Jeg bruger stadig Fusion og min total favorit barber gel på dåse, Sanex Barber AloeVera Gel.
Jeg ejer både Acqua Di Parma, Castle Forbes, Santa Maria Novella, Acca Kappa 1869, Truefitt&Hill Ultimate Comfort, DR HARRIS Arlington, Edwin Jagger AloeVera, Trumper Coconut, Penhaligon, TAYLOR Jermyn Street, Fitjar serien samt Kent GB og Proraso/Speick/Musgo Real barber cremerne - og de er alle helt i top, nogen bedre end andre - men stadig finder jeg min 40,- kroners Sanex barber AloeVera gel er et FANTASTISK LÆKKERT barber produkt (det skal siges det smadrer alle andre barber gel produkter, Clinique inklusiv)
Så mit råd er: Se stort på folks fordomme, start med DE og en lækker barber creme, da den skummer lettere og ikke udtørrer huden som visse barber sæber gør, men smid ikke din Fusion og barber gel ud. Mix det op. Fusion og gel er rart at have til den der 5 minutters barbering kl. 06.00 om morgenen før job ;)

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011


Hej alle sammen

Mange tak for jeres gode indputs.

Jeg har allerede købt følgende produkter:

Dovo Barberkost, Mat Alu, Silver Tip Badger
Mitchell's Wool Fat Barbersæbe i keramikskål, 125 gr.

Aftershave har jeg, så det jeg er ude efter er en god DE skraber, barberblade og evt. en god preshave, hvis der i jeres optik er nogen åbenlyse fordele ved denne type produkt.

Et godt stativ til kost og skraber, har jeg også planer om, at investere i.

Jeg har også lagt et andet indlæg under cremer og sæber, da jeg har mine udfordringer med MWF sæben. Jeg syntes at den er utroligt svær at skumme rigtig op og dermed få det rigtige glid, samt at undgå, at den udtørrer i ansigtet. Derfor er jeg lidt i tvivl om, jeg måske skulle have købt en anden sæbe eller alternativt en creme i stedet for. Der håber jeg at I har noget god viden, som jeg måske kan have lidt glæde af:o).

Mvh Cato Jürgensen

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011

Sv:
Yderligere indputs vedrørende køb af skraber og barberblade modtages selvfølgelig med kyshånd:o).

Brose


22. november 2011


Hej Cato,

Mitchells Wool Fat er en forholdsvis hård sæbe og kan kræve en smule øvelse. For mig at se er der ingen tvivl om at det er smule nemmere at starte med en barbercreme når man begynder at eksperimentere med den perfekte barberskum :-)

Jeg vil foreslå dig at du starter med en Proraso Barbercreme på tube. Den giver en super lækker barberskum, fed og cremet og så koster den kr. 49,- - altså en investering der er til at komme over.
Hvis du vil kombinere det med en preshave, så kig på Prorasos preshave med eucalyptus og menthol.
Skal du prøve en aftershave, så vil jeg foreslå dig at Proraso Liquid Cream - Den beroliger huden, tilfører fugt og fedter ikke.
Både preshaven og liquid cream er de produkter de bruger hos bla. Barberen i Århus og Barb i København (sammen med Proraso Aftershave Splash og de øvrige Proraso produkter).

Mht. skraber så vil jeg anbefale dig at starte med en Merkur 34C. Det er en super populær skraber, som scorer meget højt i anmeldelser på diverse internationle barber-forums.

Start med en pakke Derby-blade og måske en pakke Feather og se hvilket blad du foretrækker. Der er stor forskel på hud og skæg, så hvad der virker for én er måske ikke det samme for en anden bruger :-)

Det er ikke den store videnskab og når du først stør med skraberen i hånden, så kommer det helt af sig selv :-)

Mvh
Brose / Proshave

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011


Hej Andreas

Af ren nygerrighed. Hvorfor mener du at man bør gå uden om Feather skraberen? Det skal ikke forstås sådan at det er den skraber, jeg er interesseret i. Som du skiver det, får jeg bare indtrykket af, at du mener at man specifikt bør holde sig fra denne skraber?

Hej Brose

Mange tak for dit indput:o). Det varer nok ikke længe, før der kommer en bestilling mere, fra mig via webshoppen:o).

Mvh Cato Jürgensen

Grenberg


22. november 2011


Hej Cato

Jeg tror at Andreas hentyder til Feather bladende og ikke skraberen.

Det skraber forslag som Brose har skrevet er ikke helt tosset, ville selv have forslået Merkur 34C, da den er nem at have med at gøre, ret mild og giver en rigtig god barbering den er en af mine ynglingds skrabere.

Jeg har iøvrigt nogle vintage skrabere fra Gilette af og de er suveræne og de er med butterfly så det er vist en smags sag, til gengæld synes jeg at Merkur Progress er noget skrammel og sådan er vi alle så forskellige.

Proraso produkter er faktisk rigtig rigtig gode og man får meget for pengenene. Minder mig iøvrigt om at den hvide serie snart skal prøves igen.

Det med bladende der er det som Brose også forslår en god ide med både Derby og så Feather. Nogle synes at Derby bladende ikke er skarpe nok og andre synes Feather er for skarpe. Jeg mener det er en smags sag og et spørgsmål om hvad der passer dig bedst, for min egen mening, der bruger jeg begge blade med stor fornøjelse, men er blevet mere og mere glad for de gule Gilette 7 o'clock . Du kan også gøre som Søren forslår købe en prøvepakke med flere forskellige mærker i.

Som skrevet i en anden tråd så er det vigtigst hvad der lige passer på dig og fordi nogle kan lide æbler og andre bedst kan lide pærer er det vigtigst at det passer til dig og dine behov.

Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011


Hej Grenberg

Ahh, det har du nok ret i:o). Jeg undrede mig også over hvad der skulle være galt med en skraber i den prisklasse.

Jeg køber nok et par pakker her ind og prøver mig frem. Så vidt jeg kan forstå, så kan det jo kun blive bedre end det jeg bruger idag.

Lur iøvrigt på mit andet indlæg vedrørende barber cremer og sæber. Jeg har vidst knækket koden vedrørende opskumning af MWF sæben. Har lagt et billede af mit resultat.

Mvh Cato Jürgensen

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011


Hvad ville i iøvrigt mene er bedst. En justerbar eller en fast skraber?

Sorry, men jeg er helt ny indenfor det her, så jeg spørger, for at suge noget viden:o).

Mvh Cato Jürgensen

Andreas Skjæmt Andersen


22. november 2011


Det var lige netop bladene jeg mente ;)

SOm jeg skrev i den tråd kan jeg bedst lide skrabere der er simple, så jeg holder mig til fast instillede og 2 - 3 dels skrabere, men jeg kan da selvfølgelig godt se der er større variationsmuligheder i de andre.

Det betyder jo så også bare der er mere der kan gå i stykker.

Grenberg


22. november 2011


Hmm hmm

Tjaa har jo tidligere skrevet at jeg synes Progress er noget skrammel (beklager det er den eneste skraber som har givet mig så mange sår og rifter) men til gengæld er jeg kæmpe fan af min Gilette Fatboy 1960 og Slim justerbar 1964. især fatboy ligger bare genialt og hovedet er perfekt.

På den anden side så er Merkur 34C og min Gilette SuperSpeed 1958 som begge er fast indstilling også virklig gode.

Fordelen ved de indstillelige er selvfølgelig at du kan justere hvis du vil starte forsigtigt og så stille og roligt skrue den op.

Mvh

Grenberg

Cato Jürgensen

Cato Jürgensen


22. november 2011


Så er beslutningen taget og bestilling sendt.

Følgende er bestilt som suplement til min nye MWF barbersæbe og min Dovo Barberkost, Mat Alu, Silver Tip Badger.

Merkur 34C (HD) DE skraber
Derby Extra, Coated Barberblade 2x5 stk
Feather Barberblade, 10 stk
Dovo Holder til skraber og børste, 2 dele
Proraso Aftershave - Liquid cream
Proraso Cutting Edge - Razor Burn Repair
Bloc Osma, antiseptisk alum blok

Så skulle jeg mene at jeg er startet, min nye barber stil med manér:o).

Bliver spændende at modtage og prøve.

Mvh Cato

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk