Forum - Generelt - Ny med DE skraber
Bruger 

Ronge


25. februar 2014

Ny med DE skraber
hej allesammen,

jeg er helt ny i DE barbering, men har læst en del og set nogle youtube videoer omkring det, så føler at jeg har 80% styr på det.

jeg har godt nok ikke handlet min første her hos proshave, men på en anden hjemmeside, af ustyr har jeg købt:
et Muhle VIVO Safty Razor sæt,
en Muhle barbersæbe med alo vera,
en Truefitt & Hill pre-shave olie,
en alum block
nogle derby Extra blade

jeg fik så det hele hjem idag, og kunne jo ikke vente med at prøve det hele, så
1. tog et varmt brusebad,
2. brugte Pre-shave olien efter badet,
3. lagde Alum blocken i koldt vand,
4. skummet sæben op med kosten,
5. smurte det godt ind i huden med kosten
6. udførte barberingen, det gik over alt forventing 2 pass med hårene og 1 pass diagonalt med hårene.
7, skyldet sæben af med koldt vand,
8. brugte alum blocken rundt over alt hvor der var barberet.
9. brugte min Vichy Homme after shave balsam greme.

alt i alt en meget god første oplevelse :-)
men det dukker lige nogle spørgsmål op alligevel:

1. havde svært ved at skumme sæben godt op, bruger en Muhle sæbeskål og kosten, men synes ikke helt at jeg fik den ønskede skum, men det kræver vel bare noget mere træning og tålmodighed, måske jeg skulle starte op med barbercreme istedet for en sæbe for at lære tekniken hurtigere?

2. jeg brugte Alum blocken på våd hud hvilket jeg har forstået at man skal, men skal jeg tørre huden inden jeg så bruger min after shave creme? jeg smurte cremen på mens huden var våd og lidt fedtet efter alum blocken, så cremen blev noget tynd at smøre ud jo, skal alum blockens "fedt" skylles af og jeg skal tørre ansigtet inden, eller hvordan skal det virke?

3. jeg ville jo gerne holde skraberen godt ren, så har rengjort den godt med vand efter brug, men har set nogle på youtube der lige køre den rudt i et glas sprit efter rengøringen, og en gang lige inden man skal bruge den igen, så den er steril, hvilken slags sprit kan man bruge til det?

har jeg mon glemt noget jeg skal huske?

Magnus


25. februar 2014


Hejsa, og velkommen til den fantastiske verden!
Med hensyn til sæben kræver det bare øvelse generalt.
Jeg fandt det nemmere med creme i starten, og efter få gange køre det også med sæben.

Alum blokken skal påføres, lad den tørre i 30 sekunder til 1 minuts tid. Rens af, og dup nænsomt ansigtet semi tørt, og så kan du bruge aftershave.

Mvh
Magnus

Brose


25. februar 2014


Hej Ronge

Velkommen til Proshave!

Lyder som et godt lille ritual du der har fået gennemgået.

Hel overordnet så vil jeg lige indskyde, at du endelig ikke må gøre barberingen til en raketvidenskab, eller noget der skal følges slavisk ud fra en checkliste. Det er det ikke og det skal bare være noget du hygger dig med og finder ud af hvad der passer bedst til dit og dit temperament :-)

Mht. opskumning af sæben, så er det som Magnus skriver, noget der kan kræve et par forsøg. Generelt er det måske et lille nøk nemmere at ramme den lige i skabet med en barbercreme, men når du først lige finder ud af hvordan du skal lade din barberkost med den rette mængde sæbe og hvor lidt vand der reelt skal være i kosten når du lader den, så sidder den der lynhurtigt. Bare giv det et par forsøg mere.
Jeg vil foreslå at du lige læser vores guide til den ultimaive barberskum med barbersæbe - hvis du følger den, så kan det simpelthen ikke gå galt:
http://www.proshave.dk/Guide-til-de...

Mht. alum blok'en:
Efter barberingen skyller du lige sæberester væk med lunkent vand.
Herefter splasker du iskoldt vand i ansigtet, så porrerne lukkes og så tager du din alum-blok og kører den rundt i ansigtet. Lad det virker et øjeblik og skyl herefter ansigtet igen.
Herefter dupper du ansigtet tørt med et rent håndklæde og påfører din foretrukne aftershave balm.

Glem alt om at spritte din skraber af før og efter hver anvendelse. Det er slet ikke nødvendigt!
- Skyl skraberen under rindende vand. Skift bladet når det trænger og lad være med at lade andre bruge din skraber. Når skraberen trænger kan man give den en tur med en gammel tandbørste og på den måde fjerne kalkaflejringer osv.

Håber at det hjalp dig lidt videre og lad os endelig hører hvordan det skrider fremad.
Hvis du får tid og lyst er du, som alle andre, meget velkommen til atsmide et par billeder op i "Dagens barbering" eller skriver hvor du måtte få lyst.

Mvh
Brose / Proshave

Ronge


25. februar 2014


Nej det skal selvfølig ikke være en videnskab da det jo er noget man skal kunne gøre rimelig hurtigt hver dag, ville bare godt have basis på plads her i starten så jeg ved hvordan det skal gøres, :-)

Okay så jeg skyller alum blocken af huden og tøre ansigtet, og så bruger after shaven,  tak for det :-)   synes heller ikke at det gav mening at min aftershve blev så fortyndet.
- havde lidt røde knopper efter barberingen, men gav det så en ekstra gang after shave balm, og de forsvandt ret hurtigt igen,  balm har nok ikke virket da den er blevet for fortyndet.

Mht afspritningen, hvis i ikke mener at det gør noget ekstra ville jeg droppe den idé igen,   :-)

Det er efterhånden nogle år siden at jeg har barberet mig med blad, har altid fået irreteret og rød hud af det, så har brugt maskine og mest skægtrimmer de sidste par år, dette er den bedste barbering jeg har prøvet med blad, har hverken rød hud eller noget :-)   det er dog ikke deb tætteste jeg har prøvet, men det er nok vinklen og fortroligheden med skraberen jeg skal lære før det bliver rigtig tæt,  men er fuld af forhåbning om at det nok skal blive rigtig godt, prøver igen i morgen :-)

Ronge


25. februar 2014


Kan da lige smide dette billed op af mit nye grej

Magnus


25. februar 2014


Lækkert sæt :)
Det med den tætteste barbering har helt sikkert noget med vinklen at gøre. Når den er på plads er det der ikke et øje tørt.
Og det kommer også hurtigt. :)

Mvh.
Magnus

Ib Keller


26. februar 2014


Velkommen til.
Et dejligt lækkert sæt du der har købt..:-) Tillykke med det.
Tror du vil finde ud af, at barbering med DE er som alt andet her i livet, øvelse gør mester.
Bare prøv dig frem.
Der er dog et enkelt råd jeg vil give dig, og jeg tror at de andre her vil give mig ret. Ingen tryk på skraberen, og jeg mener ingen tryk. Lad bladet skære sig igennem frem for at tvinge bladet ind til huden.
God fornøjelse...:-)

/Ib.

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk