Forum - Generelt - Ny mand.. spørgsmål! ;)
Bruger 
Morten Elkjær

Morten Elkjær


8. april 2012

Ny mand.. spørgsmål! ;)
Ja jeg sad og tænkte at jeg var træt af mine røde knopper på halsen og startede egentlig med at google Gillette vs Wilkinson..
Men endte jo så her efter lidt videre søgninger :D

Jeg har brugt barber sæbe og kost med min Gilette Fusion
En HJM (pure bristle) ved ikke om det er gris eller grævling! :D
HJM Aloe Vera sæbe

Men fandt så ud af ved at kigge herinde de sidste par timer at jeg åbenbart ikke gør "opskumningen" rigtigt :) Plejer bare køre den rundt i sæben og så smøre den i hovedet! :D Så skal nok ha fat i en skål til det ;)

Men så kommer spørgsmålene!
Jeg er ikke typen der barberer mig dagligt, da mit arbejde ikke kræver det og skægvæksten ikke er så voldsom :) så det bliver som regel til en trimning med en hårtrimmer og så barbering i weekenden
Men hvad vil så være bedst til mig?
*34C HD
*Merkur Progress

Har siddet og læst diverse udenlandske sider også, og syntes jeg kan se folk skriver at Progress er dårlig bygget? at bladet ikke sidder ens i begge sider og den slags?
Er det noget i kan nikke genkendende til?
Desuden syntes jeg den ser "billig" ud med det plastik knop til at spænde med samt at 34C ser ud til at være bedre greb.

Eller er der andre inde over?

Regner med samtidig at købe
Derby Extra, Coated blade
Taylor Of Old Bond Street Styptic Pencil
(eller DSB) men hvad er forskellen?


Jan


8. april 2012


Hej Morten
- velkommen på forum.
Din "opskumning" er en velkendt teknik - facelathering - fungerer fint med cremer elller sæber evt. i form af shavesticks. Dyp kosten let i vand undervejs, så skal du nok få fint og rigeligt skum :)
Min Progress er velkonstrueret og har en behagelig vægt og balance.
Safetybaren har en glat kant, der bare glider over ansigtet. Jeg anvender ofte Progressen, hver gang med fornøjelse.Den gule knop er karakteristisk, så den skal være på en Progress !
DBS er flydende, og synes jeg, besværlig at placere korrekt, jeg foretrækker en fast alunsten eller pencil i stedet
Du spørger til andre skrabere. Jeg er meget glad for min Edwin Jagger de87, elegant, gode glatte berberinger. Ligeledes er Edwin Jagger Chatsworth god, glem endelig ikke at overveje Merkur 38, gedigen og flot.

mvh
Jan

Grenberg


9. april 2012


Hej Morten

Velkommen opå dette forum og så liget il dine spørgsmål

Pure bristle er grisehår

Merkur 34C kontra Progress, hvis det stod til mig så ville jeg helt klart vælge 34C af den årsag at jeg har skåret mig noget så grusomt på Progress, den og jeg er aldrig blevet gode venner og i dag ligger den i en skuffe. 34C er en af mine favoritter og den er let at have med at høre og den er ikke så agressiv så du ikke skærer dig for nemt.Jan nævner 38C, den har samme hovede som 34C men er bare længere og tungere, nogle vil sige at den er klodset men jeg kan rigtig godt lide den men min Merkur favorit er stadigvæk 34C

DSB er effektiv til flænger men den lever fint op til navnet (Den Standser Blodet) den svier dog af H til, den fra TOBS kender jeg ikke men du burde også få en ALublok med, den er godt til små rifter og er fedt lige efter en barbering.

Bladende der burde du evt få en pakke Feather med så kan du selv prøve hvad for et der passer bedst til dig, de er gode begge to men på hver deres måde og det afhænger også af hvordan dit skæg er.

MVH

Grenberg

Claus Olesen


9. april 2012


Hej Morten,
Jeg vil give Jan ret i, at der intet er galt med teknikken facelathering, det er en smagssag (og enkelte gange et produktsmag) hvad man syntes er bedst. Det eneste jeg vil sige er, at du bare skal være sikker på, at du får skummet ordentligt op på ansigtet, så din lather ikke bliver for tynd. Der er flere videoer på YouTube hvor du kan se en god teknik og konsistens på skummet.
Kig bl.a. på Mantic59's videoer, som du kan finde her:
http://www.youtube.com/user/mantic5...

Mht skrabere, så anbefaler mange enten Merkur 34C HD'en eller en Edwin Jagger DE89/Mühle R89 (samme hovede, men forskellige håndtag) til nybegyndere. Jeg har både en Mühle R89 or en Merkur 38C (som er en tungere udgave med længere håndtag end 34C HD udgaven, men hovedet er det samme).
Fordele ved skrabere som Merkur Progress eller Merkur Futur er selvfølgelig indstillingsmuligheden, så du kan afpasse hvor aggressive de er til din hud og hvor sikker du er i din teknik. Nogle foretrækker denne mulighed, mens andre ikke mener det er nødvendigt. Det er selvfølgelig en personlig smagssag.
Nogle brugere af de indstillige skrabere ændrer endda indstillingen afhængig af hvilket "pass/strøg" de skal lave eller hvor de barberer sig (kinder, hals osv.).
Du skal ikke lade dig afskrække af plastik indstilleren i bunden af Progress'en, det er en solid skraber, som mange er glade for.

Blade - ud over Derby Extra bladene, vil jeg anbefale dig også at købe en pakke Gillette 7 O'Clock blade med. De er, efter sigende, lige en tand skarpere end Derby bladene og så har du muligheden for, at prøve forskellige blade og se om nogen af dem passer bedre til din skægtype.
Om du også skal bestille en pakke Feather blade med (som betegnes som de skarpeste blade på markedet) er op til dig, men jeg tror Gillette bladene er skarpe nok her i starten.

Jan har også kort beskrevet forskellen på DSB og en styptic pen/alum block. Jeg vil sige, at DSB er bedre til større blødninger (altså hvis du virkelig er uheldig), mens f.eks. en alum block er ganske god til smårifter og lignende. I samarbejde med rigeligt af koldt vand, så går du ikke galt med en alum block. Med tiden kan du måske endda helt undvære den pånær i særtilfælde. Nogen går helt væk fra den, mens andre beholder den som en del af deres set-up.
Men ens for dem alle er, at de er med til, at stoppe blodet hvis du er uheldig.

EDIT: Og Grenberg skriver hurtigere eller kortere end jeg ser det ud til. :-p

Sidst opdateret den 9. april 2012 kl. 01:13

Carsten


9. april 2012


Hej Morten velkommet på sitet!

Da jeg startede med DE-barbering, købte jeg en Merkur 34C - som jeg er meget tilfreds med, har senere så anskaffet en 38C som jeg også er meget glad for, men man bør nok starte med 34C, som er nem at håndtere, når man så har teknikken, kan man så prøve andre skrabere, evt. med justerbart hoved.

Som Claus skriver skal du nok sammen med Derby også anskaffe dig 7 oclock bladene og nu når du er i gang bør du også bestille Feather-bladene som er det bedste DE-blad jeg har prøvet. Det er lidt dyrere end de andre men holdbarheden er også længere . Desuden vil jeg anbefale dig at anskaffe den hvide Prorasso sæbe og den hvide Prorasso preshave-creme. Når du har teknikken 100% på plads kan du godt undvære preshaven (bare min erfaring).

Held og lykke med foretagenet

Andreas Skjæmt Andersen


9. april 2012


Jeg bruger bare min Merkur 42C, som jeg er rigtig glad for.

Af alle mine skrabere er det den der giver mig de bedste barberinger.

Med undtagelse af dårlig fabrikation tror jeg man ender med at blive glad for hvilken som helst DE skraber man køber som sin første.

Grenberg


9. april 2012


@Claus sådan er jeg, 2 finger systemmet med fuld speed he he

@Andreas ja de skrabere jeg har prøvet både af nye Merkur og vintage Gillette skrabere så har jeg aldrig fået en dårlig barbering med dem, de har hver deres fordele og nogle er favoriter men igen så får man simpelthen en perfekt barbering.

Morten Elkjær

Morten Elkjær


9. april 2012


Hej folkens! :D
Så har jeg lige fået tid til at komme på igen! :D
Sku dejligt at i er så hurtige til at svare og hjælpe! Det viser også i er engageret :D

Jamen jeg ender nok med at prøve en 34C
Og så lidt forskellige blade.. men syntes ikke jeg kan finde de gilette blade i snakker om?

I vil også mene jeg skal ha mig en preshave?


/morten

Claus Olesen


9. april 2012


http://www.proshave.dk/Barberblade....
Her er både Gillette og Feather bladene.

Preshave er også forskelligt fra person til person (hvad huden kan tåle, skæggets tykkelse og stivhed osv.).
Alt efter dit budget, så er en dåse Proraso preshave ikke en dyr investering (75,-) når du nu er igang med, at bestille. :-)
Du kan finde flere beskrivelser herinde på hvordan du bruger produktet.
Men selve forberedelsen før barberingen er en meget vigtig del, som kan skåne dig for ubehagelige barberinger. En simpel måde at bløde skægget op på er, når du har skummet det op på ansigtet, at lade skummet sidde lige i 2 minutter (du kan evt. børste tænder mens du venter). Det lader sæben og vandet trænge ordentligt ind i stubbene og blødgøre dem. Giv lige ansigtet en hurtig omgang med børsten igen bagefter og så gå igang med selve barberingen.

Morten Elkjær

Morten Elkjær


9. april 2012


Ja okey.. kiggede under mærker! :D
Men tak for det! ;)
Ja så kan man selvfølgelig prøve sig frem og se om det er nødvendigt! :) Glæder mig helt til at få det prøvet :D

Regner også med en Proraso Preshave Cream - Aloe & Grøn Te så! :)
Men hvad med den sæbe jeg har nu? er den fin nok eller bør jeg også skifte den? har ca brugt 1/3 af den! :)

Sidst opdateret den 9. april 2012 kl. 18:48
Morten Elkjær

Morten Elkjær


9. april 2012


Sidst opdateret den 9. april 2012 kl. 18:47

Andreas Skjæmt Andersen


9. april 2012


Jeg har det med preshave som jeg havde det med barberinger i min Mach 3 tid.

Sålænge jeg ikke har prøvet det synes jeg ikke behovet for yderligere er der.

Som regel smører jeg lidt shampoo på skægget mens jeg er i bad og derefter en barbering foran spejlet.

Fungerer for mig uden irritation.

Jeg kender ikke den sæbe og har kun erfaring med Proraso grøn på dåse og ud fra det står samme sæbe på min indkøbsliste når der skal handles ind igen - desværre har jeg ALT for mange sæber til at kunne retfærdiggøre at købe en mere ;-)

Morten Elkjær

Morten Elkjær


10. april 2012


Haha ja "why fix it, if it aint broken" ;)
Nogengange når det lige skal gå stærkt bruger jeg også noget af fruens balsam og smører ind i skægget, og så barberer mig i badet :) fungerer også ganske fint!

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk