Forum - Spørgsmål og svar - Ny i faget
Bruger 

Tobias Webber


29. oktober 2011

Ny i faget
Hej!

jeg er en ung mand på 23 år som indtil nu kun har barberet sig med maskine, den anden dag havde jeg så glemt min maskine og var derfor nød til at løbe ud og købe grej til min første vådbarbering, valget faldt på den billigste cream og skraber de havde i netto men aligevel var jeg voldsomt overrasket over resultatet og hvor tilfredsstillende en vådbarbering er!

jeg er derfor faldt over denne side da jeg gerne ville have "den perfekte barberingsoplevelse" og håber nogen af jer kan give mig nogen tips til at komme igang?

jeg har kigget lidt på en merkur 23c skraber og så tænker jeg at bruge kost og sæbe men er det for svært for en novice som mig eller hvad vil i anbefale?

Tobias

Brose


30. oktober 2011


Hej Tobias

Først og fremmest velkommen til - fedt at du har fundet frem til vores forum!

Det glæder mig at høre at du har "opdaget" vådbarbering.
Jeg kan ikke rigtig se hvad det er for en creme/skum og skraber du er startet med, men du skriver at det er det billigste i Netto - uanset hvad det er du er startet ud med, tør jeg i hvert fald godt at love dig at det kun bliver bedre og bedre dag for dag :-)

Lad mig starte med at sige at sige at vi med jævne mellemrum får spørgsmål både på mail og telefon om hvorvidt det er svært at komme i gang med en DE-skraber, en barberkost og en barbercreme / barbersæbe - det korte svar er gangske enkelt:

Nej, det er super nemt at komme i gang! :-)

Når man starter med en DE-skraber skal man naturligvis lige vænne sig til den nye skraber, men det ville reelt være det samme hvis man skiftede fra en type flerklingeskraber til en anden, hvor der også vil være forskel på håndtagets og bladenes udformning.  Når du starter med en DE-skraber så giv det et par gange til lige at vende dig til skraberns vægt, bladets og skraberes vinkling og hyg dig med det.

Det samme gælder når du vil bruge en barberkost og en barbercreme eller barbersæbe. Det er super nemt, man skal bare lige ha' følingen med hvor våd børsten skal være og hvor meget creme / sæbe man skal bruge. Når man lige har fundet ud af det, så er det simpelthen verdens nemmeste at lave den
perfekte barberskum :-)

Når det er sagt, så vil jeg også lige tilføje at det bestemt også er professionelle der kan have den slags overvejelser / oplevelser. Som distributør kører vi bla. rundt i landet og underviser frisører der gerne vil i gang med barbering i salonernen og så sent som i sidste uge var jeg hos en frisør der var vant til at bruge en barbergel og barbercreme fra tube (af den slags der bare påføres direkte i ansigtet og ikke skal skummes op til barbersæbe i en skål).
Da jeg viste hende hvordan man super nemt kan lave en lækker barberskum med en barberkost og det rette produkt, så virkede det tilsyneladende som om mindre åbenbaring. "Hold da fast - det er jo for lækkert og fuldstændig uden sammenligning!" Ja tak :-D

Anyway - tilbage til dit spørgsmål -
Vi har lavet nogle step-by-step guides der beskriver hvordan du får den perfekte barbering. På samme måde har vi lavet nogle guides der viser hvordan du laver den perfekte barberskum med hhv. barbersæbe og barbercreme. Jeg vil foreslå at du lige bruger 5 minutter og starter med at læse dem igennem - så kan det simpelthen ikke gå galt :-)

Vores guides finder du på denne side:
www.proshave.dk/Guide-til-den-perfe...

Mht. valg af skraber, så går du ikke galt i byen med nogen af de DE-skrabere vi har i sortimentet. 23C'eren er en god og populær skrbaer med en fast indstilling der passer  til de fleste, altså en medium barbering.  Den har et lidt længere skæfte end f.eks 34C og Progress.
Alternativt skulle du overveje en justerbar skraber hvor man kan finde den indstilling der passer bedst til lige netop en selv. Her ville Merkur Progress være et oplagt valg.

Mht. børste så er der, som du kan se, også rigtig mange muligheder. Nogle vælger at tage springet til en rigtig grævlinge-børste med det samme og andre beslutter at teste om det nu også er det rigtige for dem, ved at starte med en fornuftig startbørste. En god startbørste ville være Proraso barberkosten hvor får en rigtig fin barberkost til kr. 115,-.

Når du får truffet en beslutning og er kommet i gang, så skriv endelig et par linier om dine erfaringer - Hvis der dukker flere spørgsmål op, så er du naturligvis meget velkommen! Der er helt sikkert også nogle af brugerne her på forum'et der gerne byder ind med gode råd og anbefalinger.

Mvh,
Brose / Proshave

Grenberg


30. oktober 2011


Hej Tobias

velkommen til sitet og en hel ny spændende verden.

Jeg vil give Brose ret i at det faktisk er super nemt at komme igang med DE barbering og man behøver altså ikke det fineste og dyreste grej for at få en lækker barbering, det vigtigiste er måske nok tålmodighed da det kræver øvelse for både skrab og opskumning.

man kan selvfølgelig godt nøjes med at købe en DE skraber og et blad men jeg vil anbefale en kost da det giver en størrere effeket med påføring af skummet. Du kan jo sagtens hoppe ud i en rigtg grævlinge kost men den koster også, så den kost Brose har anbefalet er en god begynder kost, startede selv med en billig en som gav en størrere oplevelse.

Med hensyn til skraber vil jeg klart anbefale en Merkur 34C den er virklig god og er en af mine favorit skrabere og med et Derby blad kommer man rigtig langt.

Personlig synes jeg måske det er nemmest at få en perfekt skum med crem men det er igen et spørgsmål om tålmodighed og øvelse.

Et godt start set-up kunne være sæberne/cremen og aftershave balsamen, samt kosten fra Proraso og så en Merkur 34 C med et Derby eller Gillete 7 o'clock blad. eventuelt er sæberne fra Nanny's silly soap geniale for de er bløde og nemme at skumme op og dufter himmelst og giver et fremragende blad. SKål til at skumme op i.

Måske DSB og alu blokken ville være et hit når uheldet er ude.

Uanset hvad du vælger så husk de gyldne regler:

- Gå forsigtigt frem og lad skraberen gøre arbejdet dvs. ikke trykke
- Barber med groretningen på skægget (når du er øvede kan du køre mod i de sidste pas)
- Husk at afslutte med koldt vand efter barberingen (lukker porrene)
- Fortvivl ikke hvis/når du skærer dig vi andre har også prøvet det, øvelse gør mester

Håber du blev klogere.

Forummet er iøvrigt godt til at få hjælp i, vi er mange som gerne kommer med input-

Mange hilsner

Grenberg

Tobias Webber


30. oktober 2011

så er valget faldet:)
hej og mange tak for de gode indlæg!

tror valget er valget på:
merkur 33c
nanny´s soap lemony lime
Proraso Cutting Edge - Protective Aftershave Cream
en flaske DSB.

der ud over må jeg desværre indrømme at jeg allerede havde købt kost og blade på Ebay inden jeg læste jeres fantastiske indlæg, her fald valget på derby blade og en kost sat ned fra 65 £.

der udover tænker jeg ar bruge en  lille metal skål vi har stående til at lave skum i (regner dog med denne skal byttes ud med en anden her fra når økonmien er til det.

600 kr i start er jo aligevel oss en del når man er på en su;)

men glæder mig til at komme igang:)

Grenberg


30. oktober 2011


Hej Tobias

Det ser godt ud det du har valgt, kender dog ikke den 33C men går ud fra at den selvfølgelig har samme høje kvalitet som Merkur plejer. Cutting Edge balsammen er bestemt også god, dog ikke min favorit fra Proraso for det er den grønne splash men som balsam er den lækker og til en god pris. Sæben er efter min mening et fund, du får virklig mange gode barberinger til den pris og den er fuld på højde med nogle af de store Engelske mærker.

Lad os endelig høre hvordan det går med DE barberingerne.

Mange hilsner

Grenberg

Claus Henrik Seifert

Claus Henrik Seifert


2. november 2011


Hey :)

Fedt du er kommet igang med DE og ordentligt værktøj !!

Jeg er selv DE rookie på 2. Måned. Jeg valgte det dyre værktøj fra start af - Mühle Sophist Silvertip grævlingebørste 23 mm, Edwin Jagger mug, Mühle Sophist DE skraber, Mühle Sophist Fusion skraber, Mühle Sophist stativ med skål - og har ikke fortrudt, men mindre kan sagtens gøre det.

Du får bare bedre resultat med en god børste - det er en kendsgerning :)
Jeg bruger stadig min Fusion til problem områderne - hage, Adams æble og kæbe. Måske jeg aldrig helt gider droppe dette, da man med kun et pas næsten er total glat med en Fusion på de svære områder, mens det kræver 2 forsigtige pas med en DE skraber.

Så jeg er glad for min hybrid af en DE og en Fusion skraber ;)

Du kan jo som mig starte ud med kun at bruge DE'en på din kind og så efter 2-3 uger også tage halsen og langsomt tage de mere svære områder jo mere øvelse du får.

Tobias Webber


7. november 2011

så er man igang
hej!

så  er de første par barberinger overstået:)

jeg har dog en del begynder vanskligheder syntes jeg,

1. jeg har svært ved at få lavet et ordenligt skum, syntes det bliver meget luftig (Store bobler), og falder hurtigt sammen kan dette skyldes for meget vand?

2. jeg syntes det er enormt svært at finde den vinkel hvor skraberen tager ved?:S hvad skal jeg ca sigte efter?

ellers syntes jeg der er super fedt og hygger med med at prøve:)

Søren H. Møller


7. november 2011


Hej Tobias.

1. Ja.

Når jeg får en ny sæbe eller creme, så gør jeg gerne det, at jeg loader barberkosten rigtig godt, så jeg er sikker på, at der er for lidt vand i kosten til en ordentlig skum.
Derefter tilsætter jeg vand (3-5 dråber af gangen) og skummer op, til der ligesom ikke sker mere, herefter mere vand osv.osv. indtil der er tilsat så meget vand, at skummet næsten falder sammen.
Det er en rigtig god øvelse, til at finde ud af, hvor meget vand der skal tilsættes i forhold til den mængde, man loader kosten med, og man kommer til at kende sin sæbe/creme.

2. 30° - men det er vinklen på bladets æg i forhold til huden. Nogle skrabere bøjer barberbladet let i skraberhovedet, så det er et spørgsmål om at øve sig og finde ud af, hvordan netop den skraber er.
Du vil ret hurtigt finde ud af, hvilken vinkel der passer til dig og din teknik/stil, sådan at du føler, det er komfortabelt.
Du kan evt. prøve at justere vinklen i et strøg fra øret og ned mod kæbebenet (her er huden normalt ikke så sart), og så vil du meget hurtigt føle, hvornår skraberen ikke tager ved, og når den begynder at skrabe i stedet for at skære - husk ingen pres, især ikke når du begynder at nå til den vinkel, hvor den skraber, så er der risiko for razor-burn.

Og så er det alletiders at du hygger dig med det - velkommen i klubben  :o)


Mvh.
Søren

Grenberg


8. november 2011


Hej Tobias

Må jeg i denne forbindelse henvise til videoguides på youtube af Mantic59 der er nogle geniale videoer med DE barbering.

I samme forbindelse og håber at Proshave vil bære over med det så har Rene, Barberen i Silkeborg lagt nogle rigtige nyttige tips ud på hans hjemmeside omrking vinkel, opskumning, barbering og andre gode tips, der er virklig noget at komem efter.

og sidst men ikek midnst så har Proshave jo selv en god guide til opskumning.

God fornøjelse

Mvh

Grenberg

Tobias Webber


8. november 2011


okay mange tak for hjælpen:)
jeg bliver ved med at lege lidt med det:D

Sidst opdateret den 8. november 2011 kl. 20:46

Johnny


5. januar 2012


Sjovt.. Jeg er godt nok 24 og jeg havde kig på en Merkur 34c, men ellers er min situation pt fuldstændig den samme som Tobias'. Jeg skal lige have læst lidt mere igennem her på foraet, men regner med at bestille mig en DE razor snarest.

mvh
Johnny

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk