Forum - Dagens barbering - Min første barbering
Bruger 

Henrik Langkjær


15. maj 2009

Min første barbering
Jeg kan ikke huske jeg nogen sinde har glædet mig så meget til at skulle barbere mig. Har altid haft den holdning, at det bare var noget der skulle overståes.

Nå med tiden kom til, at jeg skulle i bad efter en god lang løbetur. Startede med at vaske mig med en god exfolierende creme, for at få de døde hudceller vaske af.

Efter at huden var blevet ren og blød, smurte jeg skæget ind i preshave fra Proraso. Mit føste indtryk af preshaven var ikke som jeg havde forventet. Synes huden blev meget klistret og fedtet. Nå men jeg lod den trænge helt ind, inden jeg smurte barbarskum på, ligeledes fra Proraso.

Barberskummet havde en dejlig konsistens. Jeg lod den sidde i nogle minutter, så den lige kunne virke. Derefter begyndte jeg selve barberingen med min Merkur Progress.

Eftersom det var min føste DE barbering, startede jeg ud med at bruge indstilling 1. på den ene side og øgede til indstilling 3 på den anden side. Bare for at se om jeg kunne mærke forskel.

Den skraber jeg brugte for var Gillette Fusion Power, så jeg skulle lige vende mig til, at bruge min nye DE skraber. Her tænker jeg bl.a. på hældningen, indstillingen og barberretningen.

På selve kinderne synes jeg det gik fint med min nye skraber. Men jeg kan godt mærke, at det kræver en del tilvending at bruge den nye skraber til kæberne, hagen og halsen. Her synes jeg ikke det gik så godt, og jeg kom da også ud fra badeværelset med flere blodige mærker.

På kinderne er til godt tilfreds, men jeg er lidt skuffet over barberingen omkring kæbe-, hage- og halsparti. Om det er fordi det er min første barbering og kræver tilvænding ved jeg ikke. Men tæt blev barberingen ihvert flad ikke. Kan også være fordi skæget var for langt (havde stået i ca. 3-4 dage). Selve barberingen foregik kun med skægets retning.

Efter barberingen smed jeg noget kold vand i ansigtet. For det første for at lukke porene, men også for at fjerne overskydende barberskum. Huden var meget tør efterfølgende. Og under selve barberingen oplevede jeg, at jeg flere gange måtte gøre skraberen mere våd for ikke at barbere på tør hud.

Ovennævte beskrivelse af min første barbering lyder ikke særlig positiv og jeg skal da ærlig indrømme, at mine forventninger ikke blev indfriet. Men jeg vælger at tro på, at det er begyndervanskeligheder og det med tiden nok skal lykkes for mig og blev bedre.

Under alle omstændigheder, så er jeg meget glad for min nye Progress.

Men under barberingen rejste der sig nogle spørgsmål, som jeg gerne vil høre jeres erfaringer om.

- Hvordan renser I jeres skraber? Jeg oplevede flere gange, at skæget sad fast under bladet, selvom jeg skyllede tit i vand under barberingen. Måtte endda til sidst bruge en neglefil, til at få de sidste skægrester ud med.

- Barberer I med eller mod skæget? Min egen personlige oplevelse er, at hvis jeg barbere med skægets groretning, så bliver barberingen ikke så tæt, men jeg undgår irriteret hud på halsen. Hvis jeg barbere mod groretningen, så bliver barberingen super tæt og holder længere. Men der er også en risiko for irriterede hud til følge.

Har dog også hørt, at hvis man barbere sig to gange, så undgår man irriterede hud. 1. barbering skal være med groretningen. 2. gang (også med skum) skal være mod groretningen. Er det noget I "nørder" kan bekræfte?

Jeg skal nok vende tilbage, når jeg er blevet lidt bedre fortrolig med min skraber. Det siges jo, at øvelse gør mester.

//Henrik Langkjær

JEEP

JEEP


15. maj 2009


Tillyjkke og velkommen i "blubben" :)

Første barbering med en double edge er altid lidt en skuffelse i forhold til hvilke forventlinger man har stillet sig selv i sigte. Min første var direkte rædselsfuld.

Populært siger man at det tager 5-6 barberinger, med mindst et døgns mellemrum, at blive så meget dus med en double edge skraber at man begynder virkelig at kunne mærke og se en forskel.

Mht. hvilken retning man barberer sig i: Brug noget tid på at studere dit skæg, navnlig mht. hvilken retning det gror i - det vil hjælpe dig til at opnå en glattere og mere behagelig barbering når du ved præcis hvornår du, et givent sted på dit ansigt, barberer med, mod eller på tværs af hårenes gro-retning.
Hvilken retning man barberer sig i er meget individuelt. De fleste starter med et eller to pas nord-syd og slutter af med et pas syd-nord. Hvis dit skæg er stridt kan et øst-vest/vest-øst (altså på tværs af ansigtet) være en fordel før syd-nord passet.
Personligt barberer jeg mig oftest kun to pas nord-syd, hvis jeg bruger en af mine meget milde skrabere endvidere to pas øst-vest/vest-øst - kun yderst sjældent tager jeg et syd-nord pas, min hud er ikke glad for det og jeg kan helt sikkert ikke barbere mig i et par dage derefter hvis jeg tager et syd.nord pas.


Mvh.

Jakob

Brose


15. maj 2009


Hej Henrik,

Interessant at høre om dine erfaringer.

Jeg er enig med Jakob mht. tilvendingen - det tager lige lidt tid at blive fortrolig med det nye grej og det tror jeg reelt det gør uanset hvilket system man skifter til :-)

Mht. din barbering tror jeg det er vigtigt at du ikke lader produkterne / huden tørre ud inden du kommer igang med barberingen, for så vil det betyde, som du vist også har fundet ud af, at du mindsker glidet for skraberen. Det samme gør sig gældende under barberingen.

Rutinerne varrierer fra person til person, men her er i hvert fald hvad jeg selv gør:

Gør ansigtet vådt i lunkent vand (eller tager et varmt bad).

Mens ansigtet er vådt påfører jeg et tyndt lag preshave creme. Lad det sidde imens du rører din skum, finder grej frem eller hvad du nu gør.

Gør ansigtet vådt igen! (dette er især vigtigt hvis din preshave creme har siddet så længe at den er tørret ind.).

Påfør skum. Skummet har båden den funktion af det blødgør skægget og at det holder vandet på huden.

Start barberingen.

Under barberingen kan du sagtens fugte hånden og røre lidt ekstra vand sammen med skummen hvis du kan mærke at det bliver nødvendigt - Husk, der skal være den rette konsistens for at sikre det optimale glid for skraberen.

Mht. dine spørgsmål:

Rens af skraber - Tror til dels at dette kommer an på konsistensen vand / skum og mængden af anvendt preshave. Hertil længden af skægstubbene. Jo længere og kraftigere jo mere skal skraberen skylles under vejs. - Jeg skyller løbende skraberen under vandhanen (en kraftig stråle som bare bliver tændt i 3 sekunder pr. gang).

Hvis du begynder med neglefil risikerer du at ødelægge bladet og så er jeg bange for at det bliver det en træls oplevelse næste gang du bruger skraberen. Bliver det helt stoppet til, så vil jeg i hvert anbefale dig lige at løsne toppen en anels og skylle grundigt efter i stedet.

Som en tommelfingerregel plejer man at sige at det er en rigtig god idé at vente et par uger før du begynder at eksperimentere med at barbere mod skægretningen. Det samme med double og triple passes - tag den med ro i starten :-)

Hvis du ikke allerede har set den, så kast evt. et blik på vores guide til den ultimative barberinge - Den finder du under GUIDES i toppen af siden.

Mvh,
Brose

Lars Jensen

Lars Jensen


18. maj 2009


Der er også dem der kører 2 gange MED hårene og 1 gang IMOD hårene.

Bruger du Proraso på dåse?

VINKEL VINKEL VINKEL, Det er især vigtigt med din lækre PROgress!! -- Idet den er justerbar.
Prøv dig frem, stille og roligt. Jeg gjorde det at jeg placerede skraberen i en vinkel af 90grader på min kind for derefter at køre SMÅ barberings-bevægelser samme sted, op og ned, men hvor jeg så ændrede VINKLEN lidt for hver gang jeg strøg ind over kinden. Til sidst kunne jeg så mærke at den begyndte at skrabe hårene af. Det hjalp mig til at finde VINKLEN helt perfekt. Fordi VINKLEN er meget vigtig, hvis du altså spørger mig!! ;-))


Mvh Lars

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk