Forum - Dagens barbering - Min anden barbering
Bruger 

Henrik Langkjær


16. maj 2009

Min anden barbering
Så kom dagen, hvor jeg skulle foretage min anden DE barbering.

Udgangspunktet og fremgangsmåden var den samme som med den første barbering, men da jeg havde tendens til tør hud under min første barbering, fik jeg et tip af Brose. Jeg tilføjede mere vand da jeg bruge preshave. Og så ændrede jeg indstillingen på min Proshave til at være lidt mere aggressivt. Gik fra indstilling 3 til 4.

Set i lyset af, at det kun er min anden barbering, er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet. Også taget i betragtning af, at min første oplevelse ikke var sønderlig positiv.

Jeg har dog stadig problemer med at bløde på halsen. Det er mest når jeg laver en nord-syd barbering. Jeg kan ligefrem mærke en prikken fornemmelse, når skæret kører hen over huden. Nu har jeg også ret sart hud omkring halsen. Om det er fordi jeg har indstillet skraberen for aggressivt eller om det er fordi jeg er "rookie" ved jeg ikke.

Er det for optimistisk at bruge indstilling 4 som nybegynder? Jeg ved godt det har meget at gøre med, hvilken type hud man har, men der må være nogle erfarne brugere, der har haft lignende tilfælde og kan bidrage med deres egne erfaringer.

Tak for alle jeres gode råd og vejledninger. Selvom jeg bløder en del når jeg er færdig med min barbering, så fortsætter jeg med at anvende min Progress.

//Henrik

JEEP

JEEP


16. maj 2009


Hvor mange pas tager du - og i hvilke retninger?

Jeg vil umiddelbart anbefale at man starter på 3 med en Progress (samme agressivitet som en HD 34c) eller på 2 hvis man har følsom hud.


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


16. maj 2009

Sv:
Hej Jacob,

omkring mit halsproblem, så tager jeg en 2-3 pas. Første pas er med groretningen - altså fra hage til øre. Derefter tager jeg 1-2 pas i nord-syd bevægelser. Det er mere for at få en mere tæt/glat barbering.

Har det bare sådan, jo mindre aggressiv jeg indstiller skraberen, jo flere pas skal jeg bruge for at få en tilsvarende barbering. Og flere pas må unægtelig betyde mere irriteret hud.

//Henrik

JEEP

JEEP


16. maj 2009


Du går alt for hurtigt frem :)

Du skal vænne din hud til at tingene foregår på en ny måde måde end den er vant til. Den første uge/14 dage skal du udelukkende taget et - eller to - nord/syd pas, derefter kan du begynde at tilføje øst-vest/vest-øst og efter det syd/nord.

En barbering er en masse faktorer som skal gå op i en højere enhed. Koden til succes er at gå langsomt og metodisk frem.

Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


16. maj 2009


Jeg tænkte nok det var der den lå. Men kender du det med at være ivrig? :).

Hvor lang tid har du selv benyttet dig af DE barbering? Kan næsten regne ud, ud fra de svar jeg læser fra dig i dette forum, at du er ret erfaren. Hvilken indstilling bruger du?

Bliver din barbering barnenumse-glat?

//Henrik

JEEP

JEEP


16. maj 2009


Om jeg kender det :) Da jeg begyndte med at barbere mig med double edge endte jeg med at irritere min hud så meget at jeg efter en uge måtte tage fjorten dages pause og starte forfra.

Jeg har barberet mig med double edge og single edge i lidt over et halvt år. Så i det store hele er jeg stadig en nybegynder.

Jeg har faktisk aldrig prøvet en justerbar skraber (der er en Progress på vej, så der bliver snart rådet bod på det), til gengæld har jeg på stående fod ca. 25 forskellige skrabere, som alle sammen har forskellig grad af agressivitet - således at jeg kan vælge en som passer til min huds temprement den dag.

Jeg barberer mig selv to pas nord-syd dagligt, hvis jeg bruger en mild skraber tager jeg gerne et eller to pas øst-vest/vest-øst, jeg tager sjældent et syd-nord pas, det vil min hud bare ikke være med til. Men fordi jeg kender mit skæg og mine skrabere opnår jeg et udemærket resultat uden.

Mht. barnenumse glat; det er ikke alle som kan opnå det, men de fleste kan. Personligt kan jeg godt opnå det, men det kræver så meget arbejde og koncentration at jeg som regel lader mig nøje med lige ved og næsten.

En vigitg pointe ved barbering med double edge er at fokusere på processen, så kommer resultaterne hen ad vejen af sig selv.


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


16. maj 2009


Der er vist ikke andet for, end at gå stille og rolig frem og så nedjustere aggressiviteten fra 4 til 3.

Og ca. 25 skrabere på et halvt år! Hold da op. :o)

JEEP

JEEP


16. maj 2009


Hvad kan jeg sige? Jeg er en inkarneret samlertype :D


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


18. maj 2009

Hey Henrik!!!
Hvad angår din PROgress...... Jeg er også den heldige ejer af en PROgress på sjette månede.
Jeg startede ud med at den stod på 1½ i den første månedes tid. Både MED og IMOD hårene.!!
Det er først nu, lidt efter lidt, at jeg lader den stå på 3½ både med hårene og imod hårene.
Det er forskelligt hvordan vores hud bliver påvirket!!

Jeg gjorde dét i starten at jeg barberede først MED hårene, derefter på tværs af hårene for til sidste at slutte af IMOD hårene. Det var det der gjorde udslaget for mig med at bløde eller ikke at bløde på halsregionen.

Hvilke barberblade bruger du? Hvis du bruger Merkur's egne, kan det også være forklaringen på at du bløder!! Skift til skarbere blade, jeg bruger Derby Extra!!

ENDNU EN VIGTIG TING = Husk for guds skyld at have den rigtige vinkel og det rigtige tryk ind mod huden. Din PROgress har så tungt et hovede at du næsten ikke må presse ind mod huden, den ordner næsten det hele selv!!

Men som Jakob så klogt skriver = "En vigitg pointe ved barbering med double edge er at fokusere på processen, så kommer resultaterne hen ad vejen af sig selv" citat slut.

Med tiden finder du lige præcis den stil og teknik der passer perfekt til dig.

Velkommen til barberHIMMELEN!!!!

Mvh Lars

FODNOTE TIL JAKOB.... 25 skrabere og ÈT FJÆS, hvordan hænger det sammen??. Der må være et navn til sådan en samlertrang!! ;-)

JEEP

JEEP


18. maj 2009


Det kaldes vist RAD = Razor Acquisition Disorder :p


Mvh.

Jakob

Henrik Langkjær


18. maj 2009


Hej Lars,

1000-tak for dit indlæg. Det er super fedt, at I gider dele jeres erfaringer. Jeg suger til mig.

Det med at presse skraberen hårdt mod huden er, når jeg tænker over det, noget jeg gør, eftersom jeg er "vokset op" med Gillette Sensor - Mach 3 - Fusion Power. Men kan sagtens se logikken i det du skriver. Mht vinkel synes jeg derimod er noget vanskeligere. Det er ikke noget problem på kinderne, men at lave et nord-syd pas fra hage til hals i ét strøg, giver mig altså problemer. Der synes jeg det er svært med 45 grader.

Men igen. Jeg har kun barberet mig tre gange. Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag.

//Henrik

Henrik Langkjær


18. maj 2009


Nu er der flere der nævner bladene fra Derby i dette forum. Hvor køber I dem?

//Henrik

JEEP

JEEP


18. maj 2009


De vil være at købe her på siden om ikke så længe.


Mvh.

Jakob

Lars Jensen

Lars Jensen


19. maj 2009


Henrik: Alt det der snak med nord syd øst vest siger mig ikke en pind!! Jeg barberer enten MED hårene, PÅ TVÆRS af hårene eller IMOD hårene.
Hvis du har problemer med et område, så prøv at tage små strøg istedet for lange strøg, eventuelt fra forskellige vinkler, bare ikke imod hårene til at starte med. Din hud burde IKKE blive mere øm eller ireterret pga at du kører skraberen ind over samme sted flere gange.... BARE du husker VINKEL og IKKE at presse for hårdt. Disse ting er ULTRA vigtige!!!!

Det er især vigtigt istarten af ens karriere med vådbarbering at KONCENTRERE sig mere end normalt. Og så køre en mantra inde i hovedet = VINKEL og INTET PRES!!!

Fat mod, det skal nok komme!! ;-))

Mvh Lars

JEEP

JEEP


19. maj 2009


Bare lige for at uddybe min terminologi:

Nord-syd = med hårene
Syd-Nord = mod hårene
Øst-Vest/Vest-Øst = på tværs af hårene


Mvh.

Jakob

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk