Forum - Off-topic (Hyggesnak) - Meget gammel ragekniv - Pre vintage
Bruger 

Brose


25. juli 2010

Meget gammel ragekniv - Pre vintage
Var på Moesgaard Museum i dag hvor der blandt andet var en særudstilling om Dronning Margrethe og arkæologien (dog ikke årsagen til at jeg var der :-)

Faldt over denne ragekniv med helleristninger. Den skulle være fra ca. 1000 f.kr så her kan vi altså ikke være med selv i Proshaves Vintage-afdeling :-)

Om man rent faktisk har brugt dem til barbering i den tidlige bronzealder skal jeg ikke kloge mig på, men man omtaler dem i hvert fald som rageknive.

Her er et link til Moesgaards hjemmeside hvis der er nogen der skulle være interesseret:
www.moesmus.dk

Og lidt mere om helleristningerne ved Madsebakke på Bornholm:
www.bornholmsmuseer.dk/helleristnin...

Mvh,
Brose

JEEP

JEEP


16. august 2010


Analyser af mikropoleringerne på æggen af velbevarede (oftest mosefundne) eksemplarer af disse knive, sammenholdt med mikropoleringer på moderne rekonstruktioner anvendt til barbering, giver indtryk af at disse rent faktisk hár været anvendt til barbering.
I samme forsøg forsøgte man sig også med friskhuggede flinteflækker (Mayerne barberede sig f.eks. med obsidianflækker), resultatet var at flint (som, når det er friskslået, har en finere æg end nogen smedet klinge kan opnå) egner sig udmærket til barbering.


Mvh.

Jakob

Søren H. Møller


16. august 2010


Ja, de har jo nok ikke brugt voksbehandling til at fjerne hårvækst i ansigtet  ;o)

Der findes en youtube video, hvor en fyr slår nogle flintestykker af en større sten og efterfølgende barbere sig.

http://www.youtube.com/watch?v=QWST...


Mvh.
Søren

Brose


16. august 2010


Damn, det ser ikke just behageligt ud - jeg snupper til enhver tid en 34C'er :-)

Mvh,
Brose

JEEP

JEEP


17. august 2010


Taget i betragtning af æggen på en obsidianflække er (teoretisk set) et molekyle tyk, så burde det faktisk være en super smooth og behagelig barbering.

Jeg havde dog nok sat noget læder eller tape på bagæggen så jeg ikke også skulle bekymre mig om at skære mine fingre af. Obsidian er så skarpt at det skærer ind til knoglen i en finger før man reelt mærker snittet. Nogle franske kirurger arbejder på at udvikle operationsknive i flint og obsidian da de skærer "renere" end stå-l og keramikklinger.

Mvh.

Jakob

Grenberg


17. august 2010


Det giver "old school" en ny dimension

Brose


18. august 2010


Hehe... Ja det kan man vist roligt sige :-)

- Jeg gar straks ud og graver efter obsidian, så vi kan få dem i sortimentet :-)

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk