Forum - Skrabere og barberblade - levetid på blade
Bruger 

Søren H. Møller


27. februar 2011

levetid på blade
Ja, jeg er Vestjyde (halvt Thybo faktisk), men det er altså ikke af bevidst sparsommelighed, at jeg har oplevet nedenstående - bare lige for at få det på plads  ;o)

Jeg har set flere steder, at folk siger deres blade kan holde i 3-5 barberinger, og det har også været min erfaring, da jeg startede ud i sin tid.

Jeg kom på et tidspunkt forbi en avisartikel, der beskrev, at levetiden for blade kunne forlænges, hvis man tørrede dem efter brug. Artiklen var godt nok om flerblade modellerne, men da stålet jo nok er noget nær det samme, tænkte jeg, at det samme måtte gælde DE-blade.
Da jeg alligevel skiller min skraber ad, hver gang den har været brugt, for at skylle og rense den, ja så var det jo ikke det store ekstraarbejde, at lægge bladet på et tørt håndklæde vippe et stykke hen over og presse bladet tørt.

Dette trick forlængede levetiden på mine blade fra 3-4 barberinger til 8-10.


Efterfølgende talte har jeg på et marked med en gammel smed der selv brugte DE. Han havde godt nok fået en moderne skraber af sine børn, og den virkede da også OK, men han havde næsten fået hjertestop, da han skulle købe nye blade, så den blev smidt ud, og han vendte tilbage til DE.
Og her kommer det så; han opbevarede sine blade på en magnetskinne, for som han sagde: "Enhver smed ved, at magnetisme holder knive skarpe."

Da jeg alligevel har en del blade i gang, og havde lidt svært ved at styre dem, så synes jeg, det var en genial ide, og jeg opbevarer nu mine blade på en magnetskinne, hvilket har gjort det lettere, men også endnu mere økonomisk til min store overraskelse.

Det vedhæftede billede viser mine blade - der er 10 styk + 1 der sidder i en skraber, men ud af de 11 blade, er de 8 taget i brug i november/december 2009 - hvilket faktisk har overrasket mig meget, da jeg ikke rigtig havde den store fidus til det med magnetismen, men syntes, det var en god måde at opbevare dem på.

Igen vil jeg gøre opmærksom på, at det ikke er for at presse så mange barberinger ud af bladet som muligt, jeg skifter som altid, når bladet begynder at rykke eller føles "groft".
Ovenstående erfaring har heller ikke noget videnskabeligt over sig, da jeg ikke har holdt kontrol med, hvornår bladene er taget i brug, eller hvor mange barberinger de har været udsat for, men det er helt sikkert mere end 3-4 barberinger pr. blad.


Mvh.
Søren

Carsten


28. februar 2011


Hej Søren, flot "trofæsamling" du har fået op på væggen der!

Nu siger du magnetisme - hvis man kunne få de døde hudceller og andet snask af bladet måtte dette også være muligt at forbedre bladets levetid ved hjælp af strygestål - har du prøvet det Søren???

Søren H. Møller


1. marts 2011


Hej Carsten,

Ja, det er lidt af en række, men jeg kan godt lide variation, og det er en perfekt måde at opbevare dem på.

Og mht. til strygestålet, så tror jeg ikke det vil være af det gode, at forsøge med et sådant.
For det første fordi det simpelthen vil være for svært, at opnå den korrekte vinkel som bladet oprindeligt er slebet i. Dernæst fordi nogle blade har et dæklag af fx. platin, og det vil blive slebet af.

Men man kan "håndstropppe" et blad, hvilket vil sige, at man holder bladet i den ene side, mens man stryger bladet over den yderste del af hånden - ca. fra mellemrummet mellem ring- og lillefinger og "ud over kanten", det bliver til ca. 2 cm. 2-3 gange på alle 4 sider skulle gøre tricket.

Jeg har prøvet at vise det på fotoet, som selvfølgelig er vist med et Derby blad  ;o)

Jeg vil tro, at man kan håndstroppe i stedet for at tørre bladet, da det jo vil blive tørret ved stropningen, men personligt kan jeg bedre lide, at lægge bladet fra mig.

Mvh.
Søren

Sidst opdateret den 1. marts 2011 kl. 16:05

Brose


1. marts 2011


Spændende indlæg Søren!

Mht det med magnetismen må jeg også (som dig) sige at det lyder som en omgang hokus-pokus - Den del skal jeg i hvert fald se dokumenteret før jeg tror på det :-)
Minder lidt om dengang folk løb rundt og troede på at man kunne lægge sine grøntsager i en pyramideform og så ville de holde sig friske :-D

Søren H. Møller


2. marts 2011


Pyramidekræfterne havde jeg helt glemt, måske hvis man lægger bladet på en magnet inden i en pyramide, kan det holde sig skarpt forevigt - hvis man ikke bruger det  ;o)

John Kreiner

John Kreiner


2. marts 2011

OBS! - OBS! - OBS! - Søren

Dette må du aldrig forsøge dig med.

Du risikerer at være helt trekanten i hovedet efter hver barbering.

Og en dag bliver det permanent...  ;o)

vh
john k-

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk