Forum - Skrabere og barberblade - Leaf Twig-Thorn anmeldelse
Bruger 

Søren H. Møller


24. oktober 2021

Leaf Twig-Thorn anmeldelse

Da jeg først så Leaf Twig skraberen på fotos, var det ikke en skraber, der umiddelbart tiltrak mig, jeg syntes den så stor og kluntet ud, og derudover var det en single edge skraber, og min eneste erfaring med en SE skraber er OneBlade, og selvom den barberer rigtig godt, så er det specielle barberblad, noget der trækker væsentligt ned, når man medregner den økonomiske side.

Men nu skal man ikke lade sig afskrække af førstehåndsindtrykket, nogle gange tager man fejl.
Billeder kan nogle gange forvrænge ens opfattelse, og efter at have set nogle billeder, hvor man kunne se størrelsesforholdet i forhold til en hånd, så var den ikke så stor, som jeg først troede, og så turde jeg godt kaste mig ud i en test af den.

Skraberen kommer i en enkel oplukkelig æske, hvor der i låget er to tegninger af hvordan bladet sættes i – helt enkelt og ligetil. Der medfølger 5 Leaf SE blade.

Bladet
For bladets vedkommende er der en stor forskel i forhold til OneBlade, Twig-Thorn bruger almindelige halv-blade, som kan købes som sådan, eller man kan tage et hvilket som helst almindeligt DE blad og knække det på midten.
Det betyder, at man kan bruge det eller de DE blade, man synes bedst om, og som man allerede har i sin samling – et stærkt argument efter min opfattelse.

Skraberen
Den skraber jeg har modtaget vejer 69,4 gram, højden er 102,0 mm, skraberhovedet er 44,4 mm bredt, og håndtaget, der er konisk, er 18,5 mm på den tykkeste del (forneden) og 9,0 mm på den tyndeste (foroven) og den her er i farven Mercury.
Finishen, både overfladebehandling og generel samling, ser ud til at være i en god kvalitet, men kun længere tids brug vil kunne fortælle, om den formodning er rigtig.
Håndtaget har en 25 mm høj og dyb rifling i bunden og 15 mm nær toppen. Begge riflinger er med til at give et godt greb på skraberen selv med våde fingre.
Og den er på ingen måde kluntet eller for stor, faktisk ligger den rigtig godt i hånden (jeg bruger str. 9 i handsker) og de to riflinger passer perfekt, når man holder skraberen under barberingen.

Skraberen er en twist-to-open model, og det foregår ved at skrue i bunden, hvorefter toppladen hæves og derefter drejer 90°.
Da bladet kun er halvt størrelse, og hovedet på skraberen ikke kan tages af, så krævede det i hvert fald i mit tilfælde lige lidt ekstra opmærksomhed. Ikke at det er svært at sætte bladet i, det er bare lidt anderledes, og det skal man lige vænne sig til, og når først man har prøvet det et par gange, er det super nemt (noget med gamle hunde og nye tricks).

Der er en rigtig smart detalje; der sidder en lille magnet i base-pladen som ”griber” bladet, og har man ikke ramt helt rigtig, kan man lirke det på plads derefter. Magneten er stærk nok til at skraberen kan vendes på hovedet uden det falder af, hvilket jeg synes er en god feature både når bladet sættes, og når det fjernes igen (magneten er vist ved den røde pil på fotoet nedenfor)

Barbering
Leaf skriver selv, at Twig-Thorn er en smule mere aggressiv end Twig, da de har øget afstanden mellem bladet og hovedet, og de kalder selv Twig-Thorn for en medium+ aggressiv skraber.
Jeg har ikke erfaring med Twig, men jeg kan rigtig godt lide den måde Twig-Thorn barberer på. Jeg er til milde skrabere, men Twig-Thorn ligger helt bestemt indenfor det område, jeg vil betegne som mit ”sweet spot”.

Selve barberingen er tæt og meget komfortabel. Hovedet er vinklet, hvilket gør det utroligt let at ramme den rigtige vinkel for bladet, og det gør det også let at se, hvor man barberer sig.
Det er nemt selv under næsen, hvor fx OneBlade er mere besværlig.
I modsætning til en DE skraber, så kan jeg ikke barbere et fuldt pas uden at skylle den ren undervejs, men det ville nok også være at forvente det umulige.

Jeg har prøvet de medfølgende Leaf blade og Derby Premium, begge er halvblade.
Det er begge rigtig gode blade til mine præferencer, og de holder ret godt. Da man kun har én skarp side, havde jeg forventet, at de blev sløve noget hurtigere end tilfældet er.
Jeg har haft i skrivende stund haft 6 barberinger med Leaf bladet, og jeg vil tro, der er 2-3 barberinger endnu, og 3 med Derby bladet, som ikke viser tegn på, at det er på vej til at blive sløvt endnu.
Det skal dog lige siges, at jeg normalt får 12-15 barberinger (3 pas) ud af et DE blad.

Konklusion
Mødet med Leaf Twig-Thorn var en meget positiv overraskelse. Den var mindre end jeg først havde troet, faktisk passer den perfekt til min hånd, og den er heller ikke på nogen måde kluntet.
Den koniske udformning gør den meget behagelig at holde på, og så barberer den tæt og komfortabelt.
Selvom den benytter halvblade, så er det ikke noget der trækker ned i min opfattelse af skraberen, da man kan bruge DE blade (som så skal halveres), hvis man ikke ønsker at investerer i halvblade.

Twig-Thorn har virkelig overrasket mig, og den er røget direkte ind på min top 5 liste over skrabere, hvilket er noget af en bedrift, da jeg efterhånden har prøvet en del skrabere, men jeg er blevet ret vild med den.

Jeg kan ikke rigtig finde noget, der kan trække ned i bedømmelsen af den, så ud fra udformning/design, barbering og økonomi, giver jeg den 5 ud af 5 stjerner.


Mvh.
Søren

Søren H. Møller


24. oktober 2021


Magnet ved pil

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk