Forum - Spørg en Honemeister - Lapping
Bruger 

Jesper Reilev


2. november 2016

Lapping
Hej
Jeg er i færd med at anskaffe mig en coticule med henblik på at forsøge mig med honing. Jeg har studeret emnet en del på forhånd, og er ved at forberede mig på "lapping" stenen. I den forbindelse vil jeg høre hvad jer, der har erfaring med coticules, gør med hensyn til dette? Jeg har set nogle der bruger glas/marmorflise og våd sandpapir, ca. korn 320 og tænker at dette umiddelbart er den nemmeste løsning? Sælgerne af coticule stenene mener tilsyneladende ikke at der er behov for lapping overhoved ved modtagelse af stenen, men hvad mener i?

Mvh.
Jesper

Søren H. Møller


2. november 2016


Hej Jesper.

Jeg tror ikke, det er nødvendigt at lappe den.
Begge mine var helt flade, men du kan jo teste det (det gjorde jeg) ved at sætte blyantsstreger fra hjørne til hjørne, ned igennem midten og på tværs i midten.
Herefter lagde jeg et stykke vådslibepapir (korn 400, men 320 er også fint) på en glasplade (i mit tilfælde det glaskeramiske komfur) og sleb let, hvorefter jeg checkede stregerne.
Hvis de slides i samme tempo er stenen flad, og det er ikke nødvendigt at gøre mere.

Mvh.
Søren

Jesper Reilev


2. november 2016


Hej Søren

Tak for svaret og tippet. Jeg havde i min store iver selvfølgelig ikke skænket komfuret en tanke. :)

Mvh.
Jesper

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk