Forum - Spørgsmål og svar - Længere skæg bedre barbering.
Bruger 

Carsten


15. juli 2010

Længere skæg bedre barbering.
Jeg har konstateret, at når jeg har langt skæg får jeg en bedre barbering end hvis jeg har kortere skæg.

Jeg ville meget gerne barbere mig hver dag, men det giver irritationer, hver anden dag er nogenlunde, men hvis jeg barberer mig hver 3. dag, hvor mit skæg har en hvis længde får jeg en perfekt og glat barbering uden irritationer - er der nogen logisk forklaring på at når håret er længere sker skæringen af håret bedre.

Jeg bruger naturligvis proraso splash og ansigtscreme efter hver barbering uanset frekvens - bruger ligeledes preshave og proraso sæbe.

På forhånd tak.

John Kreiner

John Kreiner


16. juli 2010

Hej Carsten

Jeg ved godt, at dette næsten er et forudsigeligt svar, men jeg kunne godt forestille mig, at den irritation af huden, du oplever kan skyldes din (ja, undskyld, måske mangelfulde) teknik.

Det fremgår ikke tydeligt af dit indlæg, om du bruger DE, men det tager jeg for givet.

Noget kunne tyde på, at du måske lægger mere pres på, når du barberer dig "normalt" i forhold til, hvis skægget har fået lov til at blive lidt længere.

I bund og grund skulle bladets påvirkning af huden jo ikke ændres på grund af skægstybbenes længde, hvis - vel at mærke - teknikken er den samme i begge situationer.

Jeg kunne forestille mig, at det, der sker, er, at du, når skægget er længere, selv fornemmer resultatet som bedre, fordi fjernelsen af skægstubbene er så markant, når de er tre dage gamle i modsætning til én dag.

Tre dage gamle stubbe "fylder" også mere i vasken end dagsgamle, så det virker som om, der virkelig bliver "gået i dybden".

Resultatet kan - populært sagt - ses og ikke kun mærkes.

Og netop fordi du gerne vil kunne fornemme et lige så godt  resultat ved en daglig barberings kortere skægstubbe, kommer du ubevidst til at at lægge mere pres på skraberen, når stubbene er korte.

Det er simpel logik for mig, men om du oplever det som en logisk forklaring, kan jeg naturligvis ikke vide.

Det er i hvert fald ikke de produkter, du bruger, der har skylden, og så er der kun teknikken tilbage.

vh
john k-

Carsten


17. juli 2010


Min teknik er ellers nogenlunde nu hvor jeg har brugt DE mere end 3 mdr. Har en 34C og der er gudskelov ikke så mange indstillingsmuligheder, så vinklen skulle også være OK, af blade bruger jeg Derby eller Feather alt efter temperament, begge blade er virkelig gode synes jeg og det er meget sjældent at jeg skærer mig.
Jeg mener selv at jeg blot lader bladet røre huden og lader tyngden i skraberen udføre arbejdet, men nu overvejer jeg om jeg i virkeligheden trykker for blødt...., og dermed kører for mange gange over huden så der ikke er "stikkere", men hvad jeg må prøve mig frem, øvelse gør som bekendt mester...

Brose


18. juli 2010


Hej Carsten

Tror John har ret i at det måske skyldes teknikken - Din sammensætning af produkter fejler i hvert fald ikke noget.

Jeg er ikke selv den store fortaler for at det er skraberens vægt der alene skal gøre arbejdet, men nok snarere at der skal anvendes det rette tryk. - Var det udelukkende skraberens vægt ville det i hvert fald være noget af en udfordring at blive barberet med f.eks. en Bakkelit-skraber eller en af de helt lette rejseskrabere :-)

Eksperimenter du roligt med trykket på skraberen og find det niveau der passer bedst til dig, dit skæg og din 34C'er.

Et andet argument, som du også selv er inde på, er at det for nogen ikke er nogen fordel at køre for mange gange over huden med bladet. Har man sart hud kan dette give irritation. Oplever du dette, så hellere bare én gang / ét pas med det rette tryk.

Lad os høre hvordan det skrider frem!

Mvh,
Brose

Carsten


19. juli 2010


Tak for vejledning og moralsk opbakning John og Brose, jeg vil fremover se om det lykkes at få indarbejdet en teknik med lidt hårdere tryk og færre "overkøringer" har tidligere været for bange for at tage for hårdt, men jeg må ændre min strategi lidt    :-)

Hilsen Carsten

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk