Forum - Barberkoste - Kvalitetsbetegnelser for badgers?
Bruger 
John Kreiner

John Kreiner


1. januar 2010

Kvalitetsbetegnelser for badgers?

Pure badger, finest badger og silver tip badger er de klassifikationer, kvaliteter – eller rangklasser, om man vil – som bl.a. Proshave inddeler barberkoste i. Og så tillader jeg mig i denne sammenhæng at se bort fra koste af kunststof eller orne-/vildsvinebørster.

Mens der forskellige steder på internettet tilsyneladende er enighed om pure badger og silver tip badger som betegnelser for henholdsvis dårligste(mindst gode?) og bedste kvalitet af badger, så ser det ud til, at nogle har opdelt midter-betegnelsen ”finest Badger” yderligere i ”best badger” og ”super badger”. Hvorfor det?

For en novice kan det godt virke lidt uoverskueligt.

Findes der en slags ”autoriseret” skala for kvalitetsbetegnelserne? Eller er det op til de enkelte producenters marketingsfolk frit at hæfte superlativer på produkterne?

vh
john k-

Søren H. Møller


1. januar 2010


Hej John.

Jeg er ikke helt enig, når du skriver, at Pure badger er den dårligste kvalitet - den er den billigste, men jeg forstår, hvad du mener :o)

Det kommer jo an på, hvilke kvaliteter/egenskaber man søger efter i en kost. En pure badger "stikker" mere end en Silvertip, men den kan være bedre til at skumme hårde sæber op end en Silvertip, der generelt er mere blød.

Den inddeling der er generel konsensus om, er:

Pure Badger
Best Badger
Super Badger
Silvertip

Så hænder det også, at man kan finde betegnelsen Fine badger og Extra Silvertip.
Min opfattelse er, at Fine Badger er lige med Super badger og Extra Silvertip skulle være ekstra fine Silvertip hår.

Prisen af ovenstående hænger i høj grad sammen med, hvor stort et område på grævlingen, der indeholder de forskellige hårtyper.
Silvertip fremstilles primært ud fra nakkehårene, og da der ikke findes så mange dér, er prisen også højere end f.eks. Pure badger, hvor der er brugt hår fra en grævling, men det kan være hvor som helst fra på dyret.
Derudover tror jeg nok, at alle Silvertip koste er håndlavede (jeg er ikke kommet forbi en, der ikke er), og formet i hånden, hårene er ikke klippet i facon, hvor det til gengæld oftest sker med Pure badger - og jo mere manuelt arbejde, jo højere pris.
Evnen til at holde vand stiger også med betegnelsen.

Der er ingen opdeling på koste fremstillet af grisehår, og det synes jeg personligt, er en skam, for der er bestemt også stor forskel på kvaliteten/egenskaberne af grisehår.


Mvh.
Søren

John Kreiner

John Kreiner


1. januar 2010

Hej Søren

Tak for en flot gennemgang, der i hvert fald hjalp på mit overblik, når det drejer sig om inddelingerne af Badger.

vh
john k-

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk