Brose
|
27. april 2010
Kaffe
Når nu vi har et indlæg om te må det vist også være på sin plads at oprette ét om kaffe - en af mine mange interesser :-)
Ud over en fantastisk smagsoplevelse giver det et hav af muligheder for at rode med grej og forkromede maskiner :-)
Her er en lille video af husalteret der fremstiller en dobbelt espresso:
www.youtube.com/watch?v=W9HRJaA8g88
Mvh, Brose
|
Grenberg
|
27. april 2010
Hej Brose
Har ikke den store erfaring med espresso men elsker en rigtig god kande stempelkaffe med hjemmemalet bønner som står og trækker, det er rent svir.
Rart med lidt konkurrence mod "Teselskabet" he he he
Mvh
Grenberg
|
Brose
|
27. april 2010
Hej Grenberg,
Ja, det er et hit :-)
Når vi snakker stempelkaffe, har du så hørt om det der hedder en Aeropress? - Hvis ikke skulle du prøve at checke den ud.
Det fungerer som et lille stempel hvor du putter din friskmalede kaffe i den ene ende, hælder kogende vand i stemplet, rører rundt og trykker vandet igennem filtret. På 30 sekunder har du den mest perfekte kaffe - Der er rigtig mange kaffesteder hvor man er begyndt at bruge dem.
Her kan du se hvordan de bruger den på Sigfreds Kaffebar i Århus:
www.youtube.com/watch?v=Rp_bN8T7jUk
Mvh, Brose
|
Grenberg
|
28. april 2010
Super link sådan en må Jeg eje, måske en fars dags gave hmm
|
Brose
|
28. april 2010
Det lyder som en god idé - Når du kommer dertil så prøv med en god Kenya. Lod selv GS/3'eren stå her fra morgenstunden og hev AeroPress'en frem :-)
Mvh, Brose
|
Grenberg
|
26. februar 2011
Ja fik aldrig den Aeropress
Tilgengæld fik jeg af fruen i fødselsdagsgave en Delonghi kaffekvæn, det er bare sager med indstillinger på 12 niveauer og nem at bruge og giver det lækreste kværnet kaffe.
Og med to butikker i Thisted med et bredt udvalg af hele bønner så er det ren kræs for en kaffeelsker.
Lørdag morgen set-up og før barberingen
Delonghi kafekværn Kenya bønner Bodum stempelkande Kop med daterens billede på
Super start på dagen.
|
Brose
|
26. februar 2011
Lækkert med en kværn - og stort tillykke med fødselsdagen Grenberg!
|
Esben Villumsen
|
20. marts 2012
Den Aeropress virker ganske glimrende. har selv prøvet den et par gange og alt efter bønnerne laver den en go kaffe/espresso. At det så ligner et mindre kemiforsøg hver gang man bruger den, det er så en anden ting ;-) Og så får man jo også lige trænet armene imens.
//Esben
|
Henrik Palshøj
|
20. marts 2012
Hej Brose, sjovt at se at vi deler pasionen for god espresso og for La Marzocco. :)
Men tilbage til kaffe, en brygmetodender desværre er lidt overset, undtaget er hos kaffenørderne, nemlig Syphon kaffe. Denne særpræget brygmetode er fantastisk, såvel smagen som den hyggelige snak man kan få omkring kvalitets kaffe imens brygningen pågår.
|
Brose
|
20. marts 2012
Hej Henrik,
Ja, en GS3'er går man bestemt ikke galt i byen med :-) (Dog har jeg lige haft fornøjelsen af at skulle have udskiftet printet i min, da La Marzocco har været så snedige at sætte hele elektronikboksen under kedler mm., men se det er en helt anden snak).
Er helt enig mht. Syphon - Jeg stod og lurede på en Hario Syphon og Halogen-basen sidst jeg var forbi KaffeMekka. Desværre var Halogen-basen en demomodel og den eneste de havde kunne få fra den danske distributør, for ellers var jeg vist kommet derfra med et sæt - kan mærke at det sæt bliver svært at komme udenom - Må se hvor længe jeg kan trække den :-P
Mvh, Brose
|
Henrik Palshøj
|
21. marts 2012
Ufff jeg tør ikke tænke på hvad det kostet, hvad skete der?
Ja som jeg har hørt det, er den danske Hario importør gået i betalingsstansning.. :( Jeg købte en Butan brænder til min fra coffehit.co.uk det virker super fint.
Mvh Henrik
|
Brose
|
21. marts 2012
Hmmm... havde haft GS3'eren slukket i et par uger pga. eksperimenteren med en anden maskine.
Normalt kører den på timeren, så den tænder og er klar kl. 07.00 og slukker igen kl. 22.00 hvis jeg ikke har slukket den inden.
Efter at have tændt den igen havde jeg ladet den stå i nogle timer og pludselig kunne jeg høre nogle høje brummelyde fra køkkenet - Da jeg kom derud stod kedlerne og arbejdede på fuld skrald og trykmålerne for både damp og bryg var godt oppe i det røde felt. Displayet stod bare og svingede med utydelig og ulæsbar skrift... Der var kommet vand på printet så det skulle skiftes og så fik den et ordentligt eftersyn ved samme lejlighed. Desværre havde det ikke været muligt at konstatere hvor vandet kom fra, og her forleden var der igen vand på bordet og ned af elektronikboksen under maskinen, så den må en tur ud til KaffeMekka igen - skal ikke risikere endnu en udskiftning af printkort i omegnen af kr. 5.000,-
Lyder godt med butan-brænderen - Du burde lige smide et klip op så vi kan se en rigtig Syphon i brug :-)
Mvh, Brose
|
Henrik Palshøj
|
23. marts 2012
Det er da pænt øv det der, men det må da være en garanti rep. Hvis den er blevet repereret en gang for det hod Niels! :(
Nå men Syphon, jeg har desværre ikke et videokamera (jeg er åbenbart den eneste i dk ;) ) men den her video viser det på bedste vis.
http://vimeo.com/14350331
Hilsen Henrik
|
Esben Villumsen
|
23. marts 2012
Der er også en meget fin præsentation her
http://www.rombouts.co.uk/blog/?tag...
//Esben
|
Søren H. Møller
|
23. marts 2012
@Henrik
For lige at blande mig i noget, der ikke har med kaffe at gøre - for der er jeg mere blank end Amalie ;o)
Du er ikke den eneste, der ikke har et videokamera. Jeg har heller ikke en smartphone, jeg har kun en phone :o)
Og så ellers et par rigtig fine videoer. Den første er mere kunst end forklarende for en kaffe-analfabet som mig, den anden gav en god forklaring - min søster er lidt af en kaffe nørd, så måske jeg lige skulle vise hende de to links :o)
Mvh. Søren
|