Forum - Generelt - Indgroet Hår
Bruger 

Blicher


5. maj 2011

Indgroet Hår
Hej alle sammen

Jeg er en mand, som efter lang tid søgen har fundet denne side. Jeg er mildest talt ved at være desperat. Jeg lider så frygtelig af indgroet hår i ansigtet, nærmere bestemt på halsen. Ikke npk med at det er et fysiksk smerte helvede så, har det ramt mig meget hårdt psykisk.

Jeg er idag 26 år gammel og har døjet med det siden jeg var teenager. Jeg har et meget kraftigt skæg som er stærkt og krøller. Jeg har været til hudlæge og været på antibiotika kur og prøvet alt der nærmest findes af produkter til selv smamme problem, bla, Anthony's ingrown hair treatment, dog uden held.

Nu har jeg læst herinde at nogen har haft ligende problem og fået det løst ved at barbere sig rigtigt" .

Jeg ønsker at få afvide, hvilket udstyr jeg skal købe herinde for at forhåbentlig komme problemet til livs. Håber i vil ryste jeres erfaring af jer.

På forhånd tak

Brose


6. maj 2011


Hej Blicher,

Først og fremmest velkommen til!

Der er meget stor forskel på skæg, skægvækst og hud, så hvad der virker for en er ikke nødvendigvis det optimale for en anden. Af samme grund er det heller ikke på nogen måde muligt for os at give nogen garantier for at barbering med en DE-skraber vil løse dit problem. Når det er sagt, så er der naturligvis en masse ting man kan gøre for at sikre sig et så godt resultat som muligt og ud fra hvad du skriver, så synes jeg bestemt at det er et forsøg værd.

Det allerførste jeg vil anbefale dig at gøre, er at læse vores guide til den ultimative barbering - Her finder du de helt grundlæggende steps til den god barbering; blødgøring med vand og preshave, påføring af skum, barbering, skyl med koldt vand, dup forsigtigt med et rent og tørt håndklæde, påføring af aftershavelotion.

www.proshave.dk/Guide-til-den-ultim...

Jeg kender af gode grunde ikke til dit "flow" som det ser ud i dag, men skal jeg komme med et par generelle anbefalinger ud fra hvad du skriver, så vil jeg anbefale dig at starte med en vask af asigtet og halsen med en glycerinsæbe.
Herefter skyller du ansigtet i lunkent vand og påfører en preshavecreme og lader det blødgøre skægget yderligere et minut eller to. Skyl efter med lunkent vand igen og påfør din barberskum. Til en start kan du sagtens bruge skum fra flaske (Proraso Barberskum med Aloe & Grøn The til følsom hus vil være oplagt at starte med) og bliver du grebet af det og får de ønskede resultater kan du altid gå videre med barbercreme og faste sæber.
Når du barberer dig så stram huden en anelse op (du må ikke stramme for meget da det også kan give irritation) og barber dig MED hårene (ikke imod). Undgå at føre skraberen for mange gange hen over den sarte hud.
Når du har barberet dig skyller du ansigt og hals med koldt vand. Dette gør at porrerne lukkes igen. Dup med et rent og tørt håndklæde og påfør en god alkoholfri aftershavelotion.

Når din aftershavelotion har fået tid til at trænge ind og berolige huden (bla. den effekt troldnød har i Prorasos aftershave lotion), så kan du påføre middel mod indgroede hår.

Hvis jeg skal komme med en anbefaling til produkter så er dette umiddelbart hvad jeg ville vælge (bemærk at både preshave og skum også findes i en version med eucalyptus og menthol - de to nedenstående er til sart hud).
Mht. barberblade er det en god idé at prøve et par forskellige typer, for på den måde at finde det blade der passer bedst til dig.

Skraber:
www.proshave.dk/Merkur-HD-(34C).aspx

Barberblade:
www.proshave.dk/derby-extra-coated-...

www.proshave.dk/Feather-Barberblade...

Preshave:
www.proshave.dk/proraso-preshave-cr...

Barberskum:
www.proshave.dk/Proraso-Barberskum-...

Aftershavelotion:
www.proshave.dk/Proraso-Aftershave-...

Mht. et middel mod indgroede hår skriver du at du allerede har prøvet Anthonys Ingrown Hair Treatment. Jeg synes måske at du skal give det endnu en chance hvis du beslutter dig for at prøve barbering med DE-skraber.
Alternativt kan jeg fortælle dig, at vi i øjeblikket er ved at teste et alternativt produkt mod indgroede hår - Her kan vi lægge et par testflasker med i pakken, hvis bare du lige noterer det i kommentarfeltet på en evt. ordre.

Håber at ovenstående hjalp dig lidt videre - Hvis du har flere spørgsmål må du endelig sige til. Skriv også gerne hvad du beslutter dig for :-)

Mvh,
Brose / Proshave

Søren H. Møller


6. maj 2011


Hej Blicher,

Velkommen til forummet  :o)

Brose har givet en rigtig god beskrivelse og tilsvarende gode råd.

Jeg har ikke kraftig skæg, som du beskriver, men ud fra egen erfaring med DE så giver jeg lige mit besyv med.

Merkur 34C er en rigtig god skraber at begynde med. Hvis du foretrækker noget med lidt tyngde, så er 38C et godt bud.
Hvis du er til lidt bling bling, så fås 34'eren i en guldudgave, som ikke er at kimse ad.

Jeg vil anbefale dig at begynde med Derby Extra bladet og vente lidt med Feather bladet indtil teknikken er på plads.
Derby bladet er lidt mere "eftergivende" eller tolerant om man vil, hvorimod der er kontant afregning, når man benytter Feather.

Nu sværger jeg til kost og sæbe/creme, men fik en dåse skum med i en af mine bestillinger, og den er bestemt ikke dårlig, den slår i hvert fald Gillettes (som jeg husker den), og man behøver selvfølgelig ikke kamme over som undertegnede  ;o)

Som Brose også skriver, så start med at barbere dig i hårenes groretning, og igen når teknikken er på plads, kan du begynde at eksperimentere med at barbere dig på tværs og/eller mod hårene.


Mvh.
Søren

Blicher


8. maj 2011


Hej

Først vil jeg gerne takke jer begge 2, for så udførlige anvisninger, at men hvis ikke kan gå helt galt i byen. Meget professionelt må jeg sige, Siden jeg skrev mit indlæg her på siden har jeg set samtlige videoer på nettet om hvordan man barbere sig rigtig.

Jeg vil så gerne indrømme at jeg nok har brugt for meget tid på at gå op i produkter og div behandlinger som kunne fjerne problemet. I stedet burde jeg nok have lært de rigtige teknikker i stedet. Måske kunne jeg have afværget det bedre.
Bare det at man bruger tiden på at gøre det rigtigt og ikke skal have det overstået på 5 min, må kunne gøre en forskel.

Jeg vil strak bruge jeres råd og vil samtidig lave en opfølgning på hvordan et går af vejen. Jeg er jo nok ikke den eneste i verden der har en hals som en 16 årig teenager i udbrud.

Endnu engang tak for hjælpen, og i har hermed fået et nyt livstid medlem:)

Søren H. Møller


8. maj 2011


Hej Blicher,

Nej du er bestemt ikke den eneste med rød og irriteret hals.
Inden jeg begyndte på "old school" barbering, barberede jeg mig ikke oftere end hver anden dag, netop fordi halsen ikke kunne klare behandlingen af multibladene, og da slet ikke en elektrisk maskine, og der skulle gå 20 år inden jeg fandt "back to basics" så at sige.

Jeg tror ikke det er antallet af blade som sådan, der giver problemet, men mere den meget høje vinkel på bladene. Den nedsætter risikoen for at skære sig, men den skærer også håret af i en kraftig/høj/skarp vinkel, og det tror jeg er med til at øge forkomsten af indgroede hår - bare min lille teori.

Én ting der i hvert fald har haft en meget positiv effekt (bortset fra DE-skraber/ragekniv) har netop været en god forberedelse og gode produkter.
At der dertil så kommer fornøjelsen og glæden/velværet ved en god barbering, ja det er jo bare et ekstra plus.

Jeg håber, du kommer godt i gang, og en opfølgning vil være alle tiders, så vi ved at du er på rette vej  :o)


Mvh.
Søren

Andreas


9. maj 2011


Hej Blicher.

Jeg startede selv med en metal skraber for nogle uger siden og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik.

Jeg plejede at have en glohed hals med røde knopper og havde egentlig ikke lyst til at barbere mig oftere end højst nødvendigt.

Jeg købte en Merkur 42C sammen med nogle Derby blade.
Der fulgte et Merkur blad med, men det var jeg ikke så stor fan af.

Lige for tiden barberer jeg mig med en Parker 22r med Derby Extra blade, men det er bare et spørgsmål om tid inden jeg skifter tilbage til min Merkur, da jeg synes Parker skraberen er FOR skånsom - måske noget du kunne overveje.

Min rutine er sådan her:
1. Splask lidt varmt vand på hovedet (hvis jeg da ikke kommer fra badet)
2. Skum / creme på (Jeg fik også en prøve af Proraso skum og kan skrive under på den slår supermarkeds varianterne). Lige for tiden bruger jeg dog Arko shave sticks (gode, men hurtigt udtørrende) eller Men-U shave cream (møg besværligt at få en skum ud af som jeg er tilfreds med).
3. Barber med hårene - makes all the difference in the world :-)
4. På med ny omgang skum / creme
5. Barber igen med hårene
6. Skyl først med varmt vand for at fjerne sæberester - derpå med iskoldt for at lukke porrer.
7. Jeg bruger en Nivea Mild aftershave lige pt. for at udrydde den, men Mild er faktisk bedre synes jeg.
8. Evt. en aftershave med alkohol for duftens skyld.

Så sent som idag sad jeg og talte med min kammerat, som jeg har bestilt nogle ting sammen med.
Han er, siden jeg fortalte min hals var blevet 100% pk indenfor 4 dage med DE barbering, selv hoppet med på vognen og kører nu også med en Merkur.

Jeg er glad for det og skifter ikke tilbage, men jeg håber da du finder det der virker for dig.

VH
Andreas

Blicher


13. maj 2011


Hej igen

Tak for responsen:)

Jeg er nu det stolte ejer af et old school shaving kit. Jeg må sige wow, bukker og nejer på samme tid. Man føler sig virkelig som en mand når man står og røre i skålen med kosten. Fedt. Men udover det så er den skønneste barbering jeg til dags dato har fået.

Jeg vil lige fortælle hvordan starten gik, Jeg lignede sikkert en dreng på 13 som skulle igang med at barbare sig for første gang. Jeg gik frem og tilbage for at kigge på computeren og læse alle jeres indlæg og guides som i har skrevet på denne side samt havde jeg en youtube video kørende. Jeg havde nu læst alle jeres indlæg 100 gange, men skulle jo være sikker.

Jeg havde ladet mit skæg stå i 3 dage inden første barbering, for lige at kunne tegne skæggets gro retning "kæresten spurgte om jeg var okay, siden jeg tog papir og en blyant med på lokum" -men jeg kørte på, for det spørgsmål fortjente ikke et svar:) Jeg fulgte jeres anvisninger og jeg kørte 3 pas kun med skæggets retning, synes dog det var lidt svært lige at finde vinklen, men efter et par forsøg, ja så kørte det som Hans i Grethe. Det skal lige siges at jeg selvfølelig har brugt alle anviste produkter i forbindelse med barberingen.  Det tog mig 30 min, men jeg følte mig som en ny mand, var ikke så rød som jeg plejede at være, altså rød var jeg, men det var sgu blod, jeg havde sgu ramt samtlige små knopper i hovedet og måtte sidde med et håndklæde bagefter. Men bortset fra det havde en fantastisk oplevelse og allerede dagen efter syntes jeg min hud var pænere end nogensinde før.
Om det var ønsketænkning ved jeg ikke, men jeg tror og glæder mig til nr 2 barbering:)

Søren H. Møller


14. maj 2011


Hej Blicher,

Fantastisk. Velkommen til "klubben".

Hvis du syntes, det var lidt vanskeligt første gang, men samtidig syntes, du fik en god barbeirng, så har du virkelig noget at glæde dig til - det bliver kun bedre efterhånden som teknikken forbedres.
Og tiden synes jeg ikke lyder værst, som jeg husker det, så tog min første DE barbering 20-25 minutter, og min første barbering med ragekniv tog over 30 minutter, der var jeg MEGET koncentreret  :o)
Så bare rolig, når du bliver mere vant til det hele, skærer du tiden betragtelig ned.


Mvh.
Søren

Grenberg


14. maj 2011


Hej Blicher

Dejligt at høre om din succes oplevelse, det vil kun blive bedre og bedre, en helt ny verden åbner sig.

Husker selv mine første forsøg og sikke en forskel fra de her flerklingeskabere og så til DE wow. mener også det tog ca 25-30 minutter i starten men nu tager det vel 15 minutter.

Men pas på det vanedannende

Mvh

Grenberg

Blicher


16. maj 2011


He he. Ja man bliver sgu bidt af det, havde ikke regnet med at jeg vil blive "fanget" på den måde, men er jo også rart at bruge lidt kvalitets tid på en selv.

har nu barberet mig 2 gange og det har virkelig givet resultat på min hud, har stadigvæk indgroet hår, men slet ikke i samme omfang. Jeg barbare mig kun hver 3. dag for lige at give huden lidt ro og alle de "gamle" indgroede hår får lidt længde.

Jeg havde jo ikke forventet en mirakelkur, men må tilstå at håbet og troen på det vokser for hverdag jeg ser mig i spejlet.


Mvh

Blicher

Søren H. Møller


16. maj 2011


Ja det kan næsten gå hen og blive en helt spirituel oplevelse  ;o)

Men jeg er glad for at høre, at det går godt, og jeg tror du har valgt en rigtig god fremgangsmåde med at at tage den med ro i starten.
Huden skal også lige vænne sig til den anderledes behandling, og efterhånden som du får mere af teknikken på plads, vil hele oplevelsen kun blive bedre.

Og så er det rigtig godt med beskrivelser fra nye medlemmer her på forummet, og ikke bare de sædvanlige input fra os halv-gamle nørder, der er kammet helt over  ;o)


Mvh
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk