Forum - Generelt - I gang med DE barbering, hvad kræves
Bruger 

René Hylager Carlsen


4. november 2013

I gang med DE barbering, hvad kræves
Jeg har før tænkt meget på at prøve kræfter med DE barbering.. og endnu en gang står jeg over for en større investering i barberblade til min gilette skraber.. så overvejer om det skal til at være..

men jeg har lidt svært ved at overskue hvor dyrt det er at komme i gang.. hvad er nødvendigt og hvad skal man bare eje..

I dag barberer jeg mig typisk efter bad, hvor jeg bruger skum og efter barbering bruger fugtighedscreme.. Jeg har aldrig brugt egentlig aftershave, men altid bare en god fugtighedscreme..

Kan se mange bruger en preshave før de påfører skum, creme eller sæbe.. men er det nødvendigt når man har blød hud efter bad og vask af huden??

Er der noget problem i at bruge skum, frem for creme eller sæbe.. Eller skal der købes en af disse produkter og så skål og kost??

Efter barbering har jeg som sagt altid brugt fugtighedscreme, kan jeg fortsætte med dette eller skal jeg gå over til egentlig aftershave løsning..

Sidst men ikke mindst, skal man vælge justerbar eller fast DE skraber, og hvad kan anbefales som billig begynder skraber.. Kan jeg starte med bare og skifte fra flerbladsskraber til DE og så hen af vejen vælge og skifte produkterne lidt af vejen eller skal jeg gå shop amok..

Pengene er desværre ikke til lige og smide 1000 kr eller mere på grej, så ville egentlig helst bare købe skraber og så blade..

Søren H. Møller


4. november 2013


Hej René.

Du kan sagtens nøjes med at skifte kassetteskraberen ud med en DE-skraber og så fortsætte med resten af dit setup.
Der behøves hverken pre-shave, creme, sæbe eller barberkost for at komme i gang eller aftershave for at afslutte.

Mht. til skraber så synes jeg personligt ikke, der er den store fidus i at få en indstillelig. Som de fleste finder jeg den indstilling, der passer mig, og så bliver den stående der. Det er meget sjældent, jeg flytter på indstillingen.
Men hvis man på den anden side gerne vil have muligheden, og finde ud af hvad man bedst kan lide (mild eller aggressiv), så er den et OK køb.

Ellers vil jeg anbefale Merkur 33 eller 34, de er rigtig gode skrabere med en god vægtfordeling. De ligger i den milde ende.
Mühle laver også nogle gode skrabere, modellerne R89 og R106 er praktisk taget identiske med Merkurs i egenskaberne.
Proshave har deres egen linje af skrabere, og de er også ganske udmærkede. De er en anelse mere aggressive end Merkurs og Mühles.

Mit råd vil være at starte ud med en DE-skraber og nogle blade - Derby Extra eller Gillette 7 o'clock SharpEdge er efter min mening et rigtig godt udgangspunkt.
Bliver du så fanget af det, kan du altid senere se på cremer, sæber og koste, og hvad der ellers kan følge med  ;o)

Mvh.
Søren

René Hylager Carlsen


4. november 2013


René Hylager Carlsen


4. november 2013

Sv:
tak for dit svar..

var også lidt det jeg håbede, at kunne starte med noget af det jeg havde og så købe til hen af vejen.. der er jo fødselsdage, fars dag osv.. og jeg ved aldrig hvad jeg skal ønske mig :D

Jeg kan umiddelbart se at den store forskel på de modeller du lister er hvor kraftige de er, og hvad de vejer.. kan du sætte lidt ord på hvad man skal vælge og satse på angående vægt og hvor kraftig den skal være..

Sidst opdateret den 4. november 2013 kl. 18:54

Søren H. Møller


4. november 2013


Det er lidt svært, for det er meget et spørgsmål om personlig præference og temperament, da de barberer ret ens.

Noget af det jeg kigger efter, er balancen i skraberen (mellem hoved og skaft), og den er god på alle de nævnte.
Et kort skaft gør skraberen lidt nemmere at manøvrere, til gengæld så kan et lidt længere skaft godt være en fordel som nybegynder, da man kan holde lidt længere nede og bedre se skraberhovedet og dermed få den rigtige vinkel.

Men det er nu ikke noget du behøver bekymre dig om, for teknikken skal nok komme på plads ret hurtig, og du tilegner dig jo teknikken på den skraber, du har.

Skal jeg udvælge to, så vil det blive:
Merkur 34 pga. vægten, det korte håndtag og fordi den er to-delt.
Vægten gør, at man virkelig ikke behøver at trykke/presse skraberen mod huden, den klarer det selv. Det korte håndtag gør den nem at håndtere, og når man udvider sin tekniske kunnen, så er den rigtig god til den teknik der kaldes "J-hook".
To-delt = færre dele at jonglere med når bladet skal sættes i, eller tages ud.

Mühle R89 fordi den er lidt lettere og længere (10 mm) end 34'eren og med en rigtig god balance samt at den er tre-delt.
Her behøver man heller ikke trykke/presse, men der sker ikke noget ved at lægge et LET pres på skraberen.
Udformningen af skaftet gør, at det virker mere end 10 mm længere end 34'eren, og det gør R89'eren velegnet til den teknik der kaldes "The Gillette Slide", fordi man lige kan flytte fingrene lidt længere væk, så man kan se skraberhovedet under bevægelsen.
Tre-delt = lidt nemmere at gøre ren, hvis det er noget man går op i (som jeg gør ;o) ).

De to forskellige teknikker jeg har nævnt, kan sagtens udføres med begge skrabere, så du skal på ingen måde vælge ud fra det.

I sidste ende så vælg den du umiddelbart synes bedst om, for du får en rigtig god skraber, uanset hvilken du vælger, og forskellene mellem dem er ret små.


Mvh.
Søren

René Hylager Carlsen


5. november 2013


tak for dine uddybende svar Søren.. dejligt og se nogle som går op i det..

jeg er heller ikke i tvivl om at jeg selv kommer til at gå op i barberingen, og jeg over tid nok skal få slæbt ting til samlingen..

nu har jeg lidt og handle og kigge ud fra, og det giver lidt bedre overblik.

Ib Keller


5. november 2013


Hej Rene og velkommen i klubben.
Du bliver grebet af det som vi andre er blevet det...:-)

Mvh
Ib

Brose


5. november 2013


Hej René

Vil blot sige velkommen til! - kan se at du allerede har fået nogle rigtig gode svar!

- Hold os endelig opdateret med hvad beslutningen bliver og hvordan det skrider frem når du først er kommet i gang. Som Ib skriver det kan man godt gå hen og blive grebet af at få en ordentlig barbering :-)

Dukker der flere spørgsmål op, så må du endelig sige til!

Mvh
Brose

René Hylager Carlsen


7. november 2013


Ib-->>
jeg må indrømme jeg har taget tilløb nogle gange, er som om at hver gang jeg skal købe blade til gilette skraberne får jeg det fysisk dårligt over prisen :D

bruger du både DE og straight razor?? Tænkte på om du kan stroppe en straight razor hvis jeg en dag kommer der til..

Vi har jo faktisk været "kollegaer" for et par år siden, da jeg var på NN et par år..

Brose-->>
tak for det.. der kommer mere hen af vejen, og lur om ikke også jeg finder på flere gode spørgsmål når jeg kommer i gang..

René Hylager Carlsen


17. marts 2014


ja endelig er der bestilt, pludselig gik tiden og den ene dag tog den anden og jeg startede på nyt arbejde..

men nu er der handlet ind, første indkøb blev Mühle R89 og derby extra blade

senere hen vil der givet vis komme mere til, men nu er der så jeg kan få prøvet DE barbering c")

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk