Forum - Skrabere og barberblade - Hvilken ?
Bruger 
Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


25. maj 2011

Hvilken ?
Jeg har en del DE skraber fra 50 ene og 60ene, og nyder at barbere mig med dem. Men efter at havde læst jeres indlæg her på forumet, og hvor meget i har glæde af jeres Merkure og Edwin Jagger. Vil jeg gerne spørge jer , hvis i som jeg skulle købe en ny skraber. hvad ville i så vælge idag. Glæder mig til jeres svar.
mvh Thomas.

Grenberg


25. maj 2011


Hej Thomas

Jeg gætter på at den "nye" skraber skal være til sønnike for det orangefarvede plastik kan man da umuligt få noget godt ud af he he he

Skulle jeg købe en skraber og havde råd ville Jeg gerne have en Pils razur eller en Feather men de ligger som sagt i den peberede ende men ser utrolig flotte ud.

Er dog utrolig glad for to Merkur skrabere nemlig 34 C og 38 C som bruges på skift med stor fornøjelse. progres er måske lidt for hård selvom den kan indstilles og er den jeg har skåret mig flest gange med.

34C er blid og giver en lækker barbering især med Feather bladet. 38C er tunge og størrere og mere maskulin men er lidt grovere i  det.

Nogle der i øvrigt har prøvet Feather og Pils, hvoirdan er de som skarbere ?

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


25. maj 2011

Hej Thomas...

Jeg har et par Merkur-skrabere, bl.a. en 38C, som jeg faktisk er rigtigt godt tilfredse med.

Jeg har også en Edwin Jagger, som jeg nyder at bruge.

Men igennem ganske lang tid er jeg faldet pladask for min Truefitt & Hill Wellington DE-razor, som jeg synes ligger helt perfekt i hånden.

Men jeg synes i øvrigt, at det er svært at råde andre lige præcis på det punkt...

vh
john k-

Grenberg


25. maj 2011


Hvad pokker velkommen tilbage John :-)

Brose


25. maj 2011


Hej Thomas,

Personligt vil jeg mene at ingen samling er komplet uden en Merkur 34C, men jeg er måske nok også lidt farvet på den kant.

Skal jeg se på hvilke skrabere det er der får mest tid i min rotation så er det Merkur 34C, Merkur Progress, Merkur Futur, Feather DE og så naturligvis kongen over dem alle - Pils Rasur DE :-)

@Grenberg
Jeg har rigtig gode erfaringer med dem begge. Både Feather DE og Pils Rasur DE er helt i top når det kommer til forarbejdning. Pils'en slår ganske enkelt alt andet jeg har set.

Mht. brugeroplevelsen, så er de begge rigtig gode.
Ingen af dem er begynderskrabere og de har begge en learning curve. Man skal altså lige finde den rette vinkel. Specielt på Pils'en er dette udtalt da den har et lidt anderledes design på hovedet og vinklen på bladet også adskiller sig fra mange andre skrabere. Her kan den rette vinkel altså betyde forskellen imellem en meget mild barbering, eller når man har fundet den rette vinkel, den helt perfekte barbering, hvor den bare sidder lige i skabet :-)

De er også begge meget nemme at skylle rene og vedligeholde.

På en skala med learning curve fra 1-10 hvor en Merkur 34C ligger på en 5'er, så ligger Feather DE på 7 og Pils'en på 8.

Mvh,
Brose

Martin Toft

Martin Toft


25. maj 2011


Hej Thomas.
Jeg er ejer af Merkur progress og 38 C, men har netop i dag modtaget denne Edwin Jagger, som jeg glæder mig rigtig meget til at prøve:
http://badgerandblade.com/vb/showth...&t=86894

Progressen gør det ikke rigtig for mig, men jeg er rigtig glad for 38c, omend det sommetider virker som om ,at den er lidt for hård ved mig..

John Kreiner

John Kreiner


25. maj 2011

Hej Grenberg...

Tak for den varme velkomst, Grenberg, men jeg har faktisk ikke været væk - bortset her i forrige uge, hvor jeg var i Skotland.

Fire dage på nogle af verdens bedste links-baner i et H....... blæsevejr. Det er golf, der virkelig kræver hår på brystet, og hvis ikke man har det, så får man det...  ;o)

Og så kan jeg forresten tilføje, at efter sådan en dag er der ikke ret meget, der er skønnere end en pint Guinness og et glas god single malt før et bad og en barbering.

Se, det er livet...!

Jeg læser skam med hver dag, men hvis jeg ikke synes, at jeg kan bidrage med noget, nogen kan have gavn af, så holder jeg forpoterne fra romanklaveret.

Men - som nævnt - jeg er med hver dag.

vh
john k-

Madsen

Madsen


25. maj 2011


Super billede først og fremmest :D

34c og 37c (slant modellen) og progress, er alle skrabere som er blevet produceret siden 50'-60'erne, så hvis det er den årgang du leder efter, ligger det lige til højrebenet. Det var ikke kun merkur der lavede disse modeller, bla. hoffritz og andre firmaer lavede 34c og 37c.

Jeg kender desværre ikke så meget til Edwin eller Mühler, Dog hvis det skulle være ville jeg nok kigge på 89 modellen.

Lige pt. kigger jeg mest på 37c, den ligner ingen af de andre, og har kun hørt godt om dem, man skal dog være en erfaren DE bruger for at man ikke lige skal ligne et blodbad :P

Mvh
Madsen

Søren H. Møller


25. maj 2011


Merkur 34C (eller G i bling udgave) er en fremragende skraber, og den der (indtil nu) kommer tættest på min absolutte favoritskraber; en Fat Handled Gillette Tech.

Jeg startede med Merkur Futur, som er indstillelig. Det gik ganske fint, indtil jeg fik fat i et par gamle Gillette skrabere, og nu er Futuren henvist til tjansen som brevvægt, og bliver kun brugt yderst sjældent - hovedet er simpelthen for stort.

Mühle laver efter sigende også nogle ganske gode skrabere, og der er et par rigtig flotte modeller iblandt - jeg kan ligefrem høre hvordan muldvarpelæderet giver sig  :o)
Nå, det får vente lidt, jeg har en anden og mere behåret tysker på vej ind.


Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk