Forum - Skrabere og barberblade - Hvilken Thiers-Issard?
Bruger 

Morten Jensen


23. april 2018

Hvilken Thiers-Issard?
Jeg har besluttet mig for, at købe en Thiers-Issard. Men hvilken skal jeg mon vælge? Jeg har sommetider fuldskæg(med trimmet skæglinie), sommetider bakkenbarter eller Mutton Chops. Round Nose, eller French? 5/8 eller 6/8? Og hvad er forskellen på dem, som har "Bijou de France" og "Eagle" indgraveret? Ydermere, skal jeg selvfølgelig have en strop, men bør jeg købe slibepasta eller balsam, til den? Det er mange spørgsmål, det ved jeg godt. Men det er jo også en stor investering:-) Jeg har fået en del gode råd, af Proshave, men jeg kunne godt tænke mig, at høre jeres erfaringer.

Hilsen Morten

Søren H. Møller


24. april 2018


Hvis du er nybegynder mht. ragekniv, vil jeg klart anbefale en round nose af hensyn til risikoen for at skære sig.
En French nose har en skarp "spids" ved afslutningen af æggen, og medmindre teknikken er helt på plads, kan den spids let hænge fast i huden, og man skærer sig. En round nose glider mere af, og der er plads til små fejl.

5/8 eller 6/8 er begge udmærkede begynder størrelser. Med en 6/8 har man lidt lettere ved at vurdere vinklen, til gengæld er den jo lidt større og derved en anelse mere "besværlig" at manøvre rundt end en 5/8, men du vælger ikke forkert med nogen af de to størelser.

Hvis du har tænkt dig at bruge pasta på din strop, skal du have to.
Når man først har kommet pasta på stroppen så fanger bordet, og det er i min optik ikke nødvendigt, især ikke som nybegynder.
En pasta strop kan forlænge æggens levetid, men den skal på ingen måde bruges dagligt, da den virker som rigtig fint sandpapir og fjerner metal.
Vælg en god læder strop, og gerne en med lærred strop også. Lær teknikken og strop både før og efter barberingen, så skal æggen nok holde, især på Thiers Issard for de hærder metallet hårdt.
Stropning efter barbering behøver kun at være 10-15 gange på enten læder eller lærred, og er for at fjerne evt. fugt fra æggen.

Det jeg har kunnet finde frem til mht. til navnene er noget med historik og for at forskellige butikker kan have forskellige navne at tilbyde, men metallet skulle være det samme, så det er mest et spørgsmål om, hvilken du bedst kan lide.

Mvh.
Søren

Morten Jensen


25. april 2018


Hej Søren. Tak for svaret. Valget faldt på en 5/8 Thiers-Issard og en strop af ko-læder, fra Njord. Den har også lærred. Der er dog et stykke papir med, til kniven, hvor TI skriver, at den IKKE skal stroppes før første brug. Hvad mener du om det?

Søren H. Møller


25. april 2018


Det er et spørgsmål om religion :o)

Nogle mener, at fabriksnye knive er ok, og andre mener, de skal slibes før brug.

Jeg ville gøre som der står og bruge den, som den er, den vil på ingen måde være sløv og hive hårene ud som en epilator ;o)

Om man så kan lide den måde den er slebet på, er en anden sag, og ikke noget man umiddelbart kan bedømme som nybegynder, her er det oftest teknikken, der giver en dårlig barbering.
Jeg stroppede ikke min første ragekniv af frygt for at komme til at rulle æggen, og derved gøre den sløv. Jeg tænkte også, at så havde jeg et udgangspunkt for, hvordan ragekniven føltes, og så kunne jeg sammenligne efter jeg havde stroppet.

Jeg havde meget glæde af den her video mht. stropning
https://www.youtube.com/watch?v=liK...

Det er super vigtigt, at kniven ikke på noget tidspunkt "forlader" stroppen, for hvis den løftes bare lidt, er der stor risiko for at komme til at rulle æggen.
Selvom det virkede fjollet, så øvede jeg mig med en almindelig smørkniv/bestikkniv for at få bevægelserne ind på rygraden.

Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk