Forum - Spørgsmål og svar - Hvad gør jeg galt?
Bruger 

Kenneth Bon Nielsen


13. juli 2016

Hvad gør jeg galt?
Jeg fik efter anbefaling fra proshave anbefalet en Mühle D89 som begynderskraber.

Jeg har forsøgt mig fire gange med den nu - med forskellige vinkler, barberskum og strategier - ud fra den guide, der er her på siden.

Jeg må bare indrømme, at den simpelthen barberer værre end en billig engangsskraber fra Netto. Jeg har virkelig prøvet mange vinkler og teknikker, men faktum er, at der er masser af stubbe tilbage bagefter. Selv hvis jeg prøver fy-fy mod hårretningen for at få de sidste, så hjælper det ikke - og alle gange har jeg måtte afslutte barberingen ordentligt med min Giletteskraber.

Jeg har prøvet at trykke hårdere eller blidere, men det batter bare ikke. Og så er de små skægstubbe under næsen skrupumulige at komme til med sådan en DE-skraber, synes jeg.

Jeg aner ikke, hvad jeg gør forkert, men jeg hælder til bare at hælde den ned i skuffen igen og lade den ligge, for det tager simpelthen for lang tid at skulle barbere sig 'to gange' hver gang :(

Mvh
Kenneth

Brose


14. juli 2016


Hej Kenneth

Det lyder ikke som om du har fået den bedste start , men lad nu være med at give op og lægge skraberen i skuffen. Der kan være en del ting der spiller ind og det kan godt tage 5-6 barberinger at vende sig til det nye grej.  I sidste ende tror jeg det er et spørgsmål om teknikken kombineret med et par af punkterne herunder, så hold hovedet koldt og husk at tage den med ro her i starten :-)

Sørg for at vinklen er korrekt - Hvis du holder skraberen vinkelret ind mod huden og tipper den nedad, så mærker du hurtigt hvornår den begynder at tage ved.

Du skal ikke trykke (i hver fald kun meget lidt) og helst lade skraberen gøre arbejdet.

Prøv at strække huden en anelse med en anden hånd, så skraberen let glider hen over huden.

Her i starten bør du kun barbere dig med hårene - så mindsker du risikoen for irritation.

Prøv med en anden type barberblad - Der er meget stor forskel på skæg, skægvækst, hud og hudens følsomhed. - Det blad der giver den perfekte barbering til en mand er ikke nødvendigvis det en anden foretrækker. Feather barberbladene er kendt i markedet som det skarpeste DE barberblad.

Prøv at bevæge skraberen i små korte ryk og skyl den løbende.

Når først teknikken er på plads og man har fundet den kombination af skraber, barberblad, preshave (eller ej) og barberskum / crem / sæbe, så er der absolut ikke nogen der siger at en barbering med et DE-barberblad skal tage længere tid end en barbering med en flerklingeskraber.
Prøv evt. at se denne video med en tilfældig bruger på Youtube - Selve barberingen starter ved 1.10 og slutter ved 2:50 - Resten er bare snak :-)
https://www.youtube.com/watch?v=V8i...

Håber at ovenstående hjalp dig lidt videre og at du har lyst til at give din DE-skraber en chance til :-)

Det kan vær at der er andre brugere der har lyst til at byde ind i forhold til ovenstående.

Mvh
Brose / Proshave

Kenneth Bon Nielsen


15. juli 2016


Tak for input.

Jeg har forsøgt et par gange mere - men jeg må bare erkende, at sidste barbering var lige så ringe som den første, jeg prøvede.

Enten er DE bare ikke mig eller også er mit udgangspunkt et andet, så nu ryger den i skuffen. Jeg vil ikke ofre mere på at prøve forskellige ting af - men tak for input.

CHSeifert

CHSeifert


11. november 2016


Hvis du har prøvet og prøvet, så tag et break. Måske er De shaving ikke for dig og din hud.

Måske en pause på et halvt år hjælper.

Det er helt okay, hvis ikke DE passer dig.

Jeg har selv ejer 50-60 TOP TOP TOP DE skrabere siden 2011, og opgav det i 2015 og solgte dem alle fra. Jeg bruger i dag SE, Fusion og Mach 3 - og får verdens fedeste barberinger.

Vær ligeglad med andre. Det er dit skæg og din hud og din fede barber oplevelse.
Glem os andre tosser. Glem hvad vi siger.

Nogle kan bare ikke med kassette skrabere. Andre kan okay.
Jeg har brugt min DE teknik til at få endnu federe Fusion/Mach 3 barberinger.

Glem os tosser. Tænk på dig selv.

Fortsæt med at bruge børste og barber sæbe/creme, men drop DE skraberen, hvis ikke den passer din hud.

Jeg fik altid fede babreringer med min Mach 3 og Fusion - med den rette teknik.
Gik kun ind i DE gamet fordi de så fede ud og pga respekt for traditionen.

Hvis ikke det er dig, så F_ck it - move on.
Men husk at brug børste og sæbe/creme - så får du stadig fede KANON barber oplevelser ud af det !!!

Sidst opdateret den 11. november 2016 kl. 01:03

Heino Randa Poulsen


11. november 2016


Du kunne måske finde i nærheden som kunne hjælpe dig. jeg havde og selv problemer med DE da jeg begyndte for ca 1 månede siden, men nu går det som smurt..
Jeg kunne heller ikke få alt skægget af og det godt meget langt tid, så jeg købe en pakke med mange forskellige blade i og prøvede dem en af gangen. fandt hurtig ud af derby og muhle fx, ikke kan klare mit skæg de rykker helt vild. så prøvede jeg feather da de jo skulle være skarpe, de giver mig næste bbs i 2 pass. men på grund af prisen ledt jeg lidt vidre og fandt Gillette nacet blade, de lige næste lige så skarpe som feather, men meget mere behalige at bruge plus koster og kun det halve..
Jeg vil ikke du skal give op på de, men prøve dig lidt frem med forskellige blade, der er utrolig meget forskel på dem.. du kan jo altid have din gillette i baghånden..
tjek ham ud på youtube han har hjulpet mig meget og viser også hvordan man let kommer under næsen.
https://www.youtube.com/user/PaulHF...

håber det kunne hjælpe dig

Jørgen Hansen


4. december 2016

Brug en god sæbe
Ja, jeg synes også Kenneth skal give det en chance til!

Men det er vigtigt, at man gør et godt forarbejde dvs. bruger en god sæbe og ikke billigt barberskum. Fx Mitchell's Wool Fat, der en klassisk sæbe med lanolin, der er nænsom ved huden.
Men også lidt dyr.
Feather barberblade er, som også andre nævner gode og skarpe, så man som regel kun behøver 1. pass.
Efter barbering så kan man anvende en alun blok til desinfektion, og standsning af småblødninger, hvis man har været så uheldig at skære sig, eller komme for tæt på huden.
Og endelig en god balsam, til følsom hud. Aftershave med alkohol kan være lidt for hård ved følsom hud.
Og sidst men ikke mindst, skal man lige lære teknikken. Øvelse gør mester. Så tålmodighed, for en Mühle R89 er en god og mild DE safety razor.

https://www.proshave.dk/Mitchell's-Wool-Fat-Barbersaebe-i-keramikskaal-125-gr.aspx

Sidst opdateret den 4. december 2016 kl. 22:00

Jørgen Hansen


5. december 2016

En mere aggressiv DE safety razor?
Kenneth har brugt en Mühle R89 DE Safety Razor, og det er en meget mild barberskraber.
Det kan være at han skal have en mere aggressiv barberskraber, så istedet måske en Mühle R41, der har åben kam og regnes for en af de mest aggressive på markedet. Med den kombineret med Feather barberblade kan han med garanti rage skægget af i 1. pass. Men pas på, for en uøvet kan det nemt blive til et blodbad :-)

Jørgen Hansen


5. december 2016

Vend ikke undersiden af Safety Razorens hoved forkert
Jeg ved ikke om Kenneth Bon Nielsen nogensinde læser dette indlæg, men jeg er efter nærmere eftertanke blevet overbevist om, at han har vendt undersiden af hovedet forkert. Det tyder hans beskrivelse stærkt på.
Den fejl kan man som nybegynder sagtens gøre, og så kan den ikke barbere kun fjerne skum :-)

Så til alle nybegyndere: Venligst kontroller at barberskraberens hoved er samlet korrekt, og det er undersiden af hovedet I skal være opmærksom på.

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk