Forum - Generelt - Hjælp, jeg er - næsten helt ny
Bruger 
John Kreiner

John Kreiner


26. december 2009

Hjælp, jeg er - næsten helt ny
Hvis man regner med, at en mand barberer sig første gang, når han er omkring 14-15 år, så har jeg efterhånden barberet mig stort set dagligt gennem et halvt århundrede

Og bortset fra et par – næsten obligatoriske – forsøg med elektrisk barbering, så har det altid været med skum og blad/klinge fra min første skraber og Blue Gillette-blade over diverse modeller til Gillette M3 Power med klinger, og skum eller gel fra en tube og senest fra en eller anden spraydåse.

Der har aldrig været tvivl i mit sind om, at dette var den bedste form for barbering.

I min hukommelse stod min fars barberinger med sæbe, kost og blad, som ganske vist virkede en smule gammeldags på mig, altid helt klart, men ret meget mere blev det ikke til i den retning.

Jeg har gennem mange år haft den store fornøjelse med jævne mellemrum at rejse til London (desværre ikke så meget mere), og her er jeg ofte kommet i Jermyn Street og St. James’s Street for dels at købe skjorter og dels for at besøge et par lækre cigarforretninger. Netop i de to gader ligger også en del skønne forretninger, der handler med barbergrej, hvor jeg har trykket næsen flad mod ruderne, og langsomt voksede idéen om at investere i kost og sæbe – bare for at prøve det.

Adskillige gange har jeg taget tilløb til at ofre nogle pund på grejet, og hver gang er jeg blevet fornæret, når jeg stod i en af forretningerne midt i den overvældende mængde af tilbud, og så er det ikke blevet til noget alligevel.

Dette gentog sig, da min kone og jeg sammen med vores søn og svigerdatter, var derovre så sent som sidst i november. Men denne gang tog min kone konsekvensen af det, og fandt et sæt fra Truefitt & Hill samt sæbe fra Taylor of Old Bond Street på internettet, der endte under vores juletræ.

Ved I hvad? Når man pludselig står med virkeligheden i hænderne, så tæller 50 års barbering ikke ret meget. Man må bare lære at se sig selv som begynder igen…!

Heldigvis var jeg på et fotosite (hvor ellers…?) kommet i kontakt med en fotograferende vådbarberingsentusiast, der beredvilligt øste ud af sine erfaringer og bl.a. gav mig linket til Proshave (uden at røbe dig, JEEP, okay?).

Det største problem er ikke skraberen, selv om min hidtidige teknik, nok har været lidt mangelfuld.

Jeg bryggede min første portion skum i går ved – næsten slavisk – at følge vejledningen på proshave.dk. Kun næsten for den blev lidt for tynd, men dog brugbar. En herlig fornemmelse ikke kun at barbere sig for at rage skægstubbene af, men lige så meget for velværet. Godt man er blevet pensioneret, så man har tid til det stort set hver morgen…

Men det kan nok være, at der dukker nye spørgsmål op bare i løbet af det første døgn som vådbarberingsentusiast.

Min nye skraber er til Mach 3-klinger, som jeg kender godt i forvejen fra den skraber, jeg har i min rejsepakning. Men når jeg surfer rundt på internettet, bl.a. her, så er det vist kun ”halvgodt”. Alle sværger til DE – som jeg mener at have fundet ud af står for Double Edge – og hvorfor er det så meget bedre?

Jeg er på internettet også faldet over de sjove gamle ”Shaving Mugs” med plads til sæben ovenpå og en tud, men jeg har ingen steder kunnet finde, hvordan de bruges og hvorfor. Men deres væsentligste funktion er måske bare at være dekorative?

Eller hvad med pre-shaving oil. Er det nødvendigt, når man træder lige ud fra et varmt brusebad?

Det blev godt nok en lidt længere epistel, og når man tænker på, at dette bare var nogle få af de mange spørgsmål, der er kommet til siden juleaften.

Men jeg må nok betragte mig selv som hooked – trods min fremskredne alder.

vh
john k-

Grenberg


26. december 2009


Hej John

Velkommen til dette site og velkommen til en forunderlig verden.

I sin tid gik Jeg selv i Protest over Gillette's priser på barbergblade i gang med at søge nye muligheder. jeg havde en hud der stort set ikke kunne tåle noget som helst ud over en enklet eller to  dyre barberskum og med masser af pre-shave oil på og stadigvæk ikke helt ok. Jeg havnede på denne side ved et tilfælde og studerede forummet.

Jeg var så heldig at Jeg i fars dags gave fik en Merkur Progres med Proraso shavecream og Merkur blade. Efter nogle måneder begyndte det sig hurtigt at vise ændringer, de, røde knopper blev mindre og mindre og det blev bare en glattere barbering generelt. Udover den tætte og lækre barbering er der en hulens masse penge at spare, Derby bladet koster 2,5 kr pr. stk. og holder ca. til 3-4 barberinger. Gillette blade koster så 20-25 kr pr stk og holder vel en 6-7 gange til sart hud.

I dag kan en perfekt barbering gøres med Proraso sæbe til 49 kr, et Derby blad til 2,5 kr og en aftershave fra Proraso til 99 kr som slår min gamle Biotherm barberskum, aftershave med flere boldlængder


Eneste minus er at det tager lidt lænere tid men hvad slut reulatet er altid godt.

jeg kan simpelthen ikke rose DE skabere mere, de skal bare prøves og giver en oplevelse ud over det sædvanlige. Falder man for dem bliver det lidt af en hobby med gode børster, nye sæber, aftershaves m.v

Med hensyn til pre shave så er der delte meninger, af den gode jeep har jeg lært at Oile ødelægger børsten så det er Jeg stoppet med, men har prøvet Proraso's den hvide pre-shave cream. jeg synes ikke rigtig de hjælper på mig men vil anbefale Dig alligeve at prøve den og danne Din egen mening. Jeg kan ikke mærke på huden at jeg er stoppet med pre-shave, men det er nok en smags sag.

En anden vigtig faktor er børsten, lad for gudsskyld vær med at købe den billigiste af den billigeste børste det lønner sig i den anden ende med en god børste (kan anbefale shavemac selvom de er dyre)

Håber dette kan hjælpe Dig lidt videre i denne verden

Glædelig jul fra

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


26. december 2009

Tak for din velkomst, Grenberg
Ja, jeg kan godt se med de problemer, du beskriver, da havde du kun to muligheder: godt grej eller fuldskæg...  ;o)

Jeg ved ikke, om det er en god kost/børste, jeg har fået, for ret beset, så tvivler jeg på, at det er noget, fruen er helt hjemme i. Jeg har fundet den på det site, hvor hun har købt sættet, og den er beskrevet således:

"Edwardian håndlavet barberkost "Super Badger" fremstillet af ægte bløde grævlingehår med elfenbensfarvet skaft...". Den er fra Truefitt & Hill - og jeg kan, selv om jeg kun har brugt den to gange, tilføje, at den føles meget lækker.

Du bruger betegnelsen "børste", min gamle far sagde altid "barberkost" (og det er så det, jeg har taget til mig). Andre bruger betegnelsen "pensel". Har de forskelle nogen betydning, eller er det bare som det falder?

Det er sjovt for mig at opleve den begejstring, I alle lægger for dagen omkring DE, for i virkeligheden var det vel det, jeg begyndte med for ca. 50 år siden, hvor der simpelthen ikke var andet (mig bekendt) - jo, kniv.

Siden blev dette produktudviklet til dobbeltskær og efterhånden til multiple-skær med vibration. Det var bare dødmoderne...  ;o)

Okay, jeg er begynder, og aner ikke, hvor det ender, men - bortset fra evt. prisen - hvad er det så, begejstrer jer ved DE i forhold til f.eks. Mach 3?

Tak for dit råd om pre-shaving oil, det vil jeg tage til mig.

Og selv glædelig jul...

vh
john k-


Grenberg


26. december 2009


Hej ige John

Det lyder som en god børste, har selv brugt en Edwin Jagger best badger hair (sorterigen under Din) og været godt tilfreds, men efter mødet med silvertip er Jeg bare solgt.

Med hensyn til DE skaber er min erfaring en tættere og en langt bedre/skarbere barbering der har minimeret røde knopper væssentligt. Jeg kunne aldrig drømme om at gå tilbage til Gilette som Jeg har haft så store problemmer med. prøvede en periode med Gillette Fussion (4 eller 5 skær) og har aldrig haft så grim en hud efter den, kun med Mach 3 var det en nogenludne babering. Udover det er det jo sjovt/hyggeligt at barbere sig som vor morfar, bare nydelsen ved at hjemmepiske skum (og nej ikke nogen sammeligning med kagebagning) af en lækker sæbe/crem og så den ultra tætte barbering man får.

Mvh

Grenberg

John Kreiner

John Kreiner


26. december 2009

Selv hej...
Da jeg jo er novice har jeg ikke rigtig det store erfaringsgrundlag med hensyn til dfen ene og den anden slags blad - endnu.

Men den med "hjemmebrygget" skum er jeg allerede helt med på, og mens det blev lidt tyndt i går, så var dagens portion bare helt, som jeg ser jeres beskrivelser. Jeg har dog ikke lavet "håndprøven".

Jo, jeg fornøjer mig skam allerede med det, der tidligere bare var et spørgsmål om at rage sobbene af.

vh
john k-

JEEP

JEEP


26. december 2009


Hej John

Velkommen til. Godt at se dig her :)

For nu at tage argumenterne iht. DE vs. moderne flerbladet:

1. Jo flere gange man kører bladet hen over huden jo mere irritation, en skraber med tre blade giver tre gange så meget hudirritation som en skraber med et blad, sådfremt en teknik med den etbladede skraber er i orden. Måden en flerbladet skraber fungerer på øger også sisikoen for indgroede hår betydeligt.

2. Prisen for et gammeldags DE barberblad er mange gange lavere end prisen på f.eks. et Marc3 blad. Ligesom prisen på faste sæber og gammeldags cremer er mange gange lavere end gels og skum på dåse.

3. DE blade er langt mindre belastende for miljøet end moderne flerbladede, både hvad angår fremstillingsprocessen, recoursseforbruget og restproduktet. Desuden indeholder DE blade ingen plastic, hvilket gør dem langt mere CO2 venlige end moderne flerbladede.

4. At barbere sig med en DE skraber kræver langt mere teknik og omtanke end barbering med moderne flerbladede - men santidig indbyder det også til fordybelse og selvforkælelse.

Iht. pre-shave; hvis du skal bruge det så hold dig fra oliebaserede produkter, de ødelægger, som Greenberg rigtig skriver, din barberkost. Jeg bruger ikke pre-shaves, men mange har glæde af dem, det er noget man skal prøve sig frem med.

De gamle barberkopper med tud er fra den tid hvor man ikke havde rindende varmt vand, derfor var det nødvendigt at have en beholder med varmt vand til barberingen - derudover er de fleste konstrueret til at holde ens skum og sæbe dejlig varme under barberingen.


Mvh.

Jakob

John Kreiner

John Kreiner


27. december 2009

Tak for brugbare svar
Det er en fornøjelse at stille et spørgsmål i dette forum, fordi man får nogle svar, man kan bruge i sine overvejelser og ikke nogle "sådan-skal-du-gøre-svar". Dejligt, når "skal" bliver til "kan".

Først lige til Grenberg: Det er selvfølgelig ikke "sobbene", der skal rages af, men "stubbene". Det ligner en seriøs "fingerfejl" på tasterne.   ;o)

Tak til Jakob for de mange og gode argumenter for DE-barberinger, som jeg helt klart vil have med i mine fremtidige overvejelser.

Jeg er i den heldige situation, at min hud ikke er særligt sart. Jeg har aldrig haft problemer i de mange år, jeg har brugt skraber, selv om min brug absolut har været præget af tilfældigheder og vist nærmest lidt "Kamikatze-like".

Men det er råd jeg vil give videre til min søn, som ind imellem har måttet slås med både skægpest og andet skidt. Han er til de smarte, batteridrevne Gillette-værktøjer, men bestemt ikke udenfor pædagogisk rækkevidde, selv om han lige p.t. sidder nede i Afrika.

Det varer nok lidt, før jeg definitivt går over til DE. Som nævnt har jeg fået min nye Truefitt & Hill Mach3-skraber i julegave af min kone, og alene den omstændighed gør, at det simpelthen bare er "Verdens bedste skraber".

Men jeg vil overveje det, når jeg i nær fremtid skal have stykket et nyt rejsesæt sammen. (Det er jeg nødt til efter at have opdaget kostens lyksaligheder).

Jeg skal til foråret til Skotland og spille golf, og lige nu kan jeg næsten ikke komme i tanke om højere grad af velvære end en golfrunde fulgt op af et varmt bad og en seriøs barbering - før man drager ud og går i gang med andre af Skotlands attraktioner.

Det åbner i øvrigt endnu et spørgsmål. Jeg synes, at jeg kan huske, at min far ikke piskede skum i en skål, men i stedet brugte en sæbestift, som han smurte direkte på skægstubbene, og derefter fik det til at skumme ved at køre kosten rundt i ansigtet. Er der nogen, der har erfaringer med det? For at slæbe skål etc. med på rejse kan vist blive lidt for bøvlet.

Jakob: Jeg vil lytte til dit (og Grenbergs) råd om olierne og kosten.

Dit svar om barberkoppen tyder på, at den i dag primært er dekorativ, men det kan man jo heller ikke tage fra den, så hvis der er en ledig plads på hylden i badeværelset...

vh
john k-

Søren H. Møller


27. december 2009


Hej John.

Og velkommen til forummet.

Som sidebemærkning - jeg elsker simpelthen Skotland, det er mit favorit rejsemål  :o)

Nå, men med hensyn til din far og sæbestiften, så er det helt korrekt, og man kan stadig købe sæbestifter.
Her hvor jeg bor, har Bilka Palmolive både som stift og som creme på tube. Palmolive sæbestiften er ikke voldsom dyr, og det er faktisk en udmærket sæbe.
Jeg har p.t. tre forskellige sæbestifter, som jeg bruger på præcis den måde, som du beskriver, din far brugte den.
Det kræver lige et par øvelses-omgange for at få den rette vandmængde og dermed skum-konsistens, men derefter er det en hurtig og nem måde at skumme op på, og en ideel sæbe til toilettasken.
Man kan dog bruge creme på tube på samme måde, man kan klemme creme direkte ned i børsten og så skumme op i ansigtet. En tube fylder normalt nogenlunde det samme som en tube tandpasta.

Hvis du jævnligt kommer til Storbritannien, så findes der også en billig sæbestift, der hedder Erasmic - mit råd er: hold dig langt væk fra den. Den er simpelthen ringe og burde slet ikke have lov til at kaldes en barbersæbe.
Det er umuligt at få en god skum, den er simpelthen så tynd, at den forsvinder hurtigere end du kan piske den op.
Jeg har håndsæbe, der giver bedre skum end Erasmic.

Mht. barberkoppen, så er der nogle, der bruger den, men jeg tror modellen uden sæbeholder er mere udbredt. Egentlig er det bare to skåle med vand imellem.
Til gengæld så er det simpelthen at skrue oplevelsen af barberingen to tak i vejret, at bruge sådan en. Følelsen af varm skum kan ikke undervurderes - efter min mening.

Rigtig god fornøjelse med kost og skraber.


Mvh.
Søren

Brose


27. december 2009


Hej John,

Velkommen til Proshave - Dejligt at høre at du er kommet så godt i gang fra starten og skønt at se at du allerede har stiftet bekendtskab med en del af dette forums yderst hjælpsomme brugere!

En shave stick er også helt genial til de dage hvor det bare skal gå rigtig stærkt. Som du selv skriver det, kan man påføre den på skægstubbene og herefter skumme op med børsten direkte i ansigtet. Skal det gå endnu stærkere kan man også sagtens påføre den på de våde stubbe, væde hænderne og skumme sæben op med hænderne direkte i ansigtet.

Jeg kan varmt anbefale Tabacs shave stick til formålet. Den giver en suveræn og meget nem skum og ikke mindst en dejlig tæt barbering :-)

Mvh,
Brose

John Kreiner

John Kreiner


27. december 2009

Hej Søren og Brose
Tak for jeres varme velkomst og ikke mindst tak for jeres klare svar på mit spørgsmål om sæbestiften.

Jeg tror nok, at jeg springer over rådet om at væde hænderne og skumme sæben op med fingrene. Bortset fra, at det selvfølgelig er godt at vide, så er det jo reelt det, jeg har gjort i et halvt århundrede - og nu har jeg stiftet bekendtskab med barberkosten, så derved bliver det nok...  ;o)

Jeg har allerede luret på den Tabac Shave Stick, I har her på sitet. Som helt ung var Tabac bare sagen som aftershave i "el-tiden", men ellers som deodorant, så det ligner en slags reunion.

Og så må jeg på jagt efter en god rejse-kost - evt. finde en løsning, så jeg kan tage den nuværende med. Den kanb vel også trænge til en tur til St. Andrews og Montrose i Skotland...  ;o)

Søren: Med hensyn til koppen, som Jakob også har beskrvet så fint, så kan jeg godt se, at det ikke er en nødvendighed, men lur mig, om ikke jeg på et eller andet tidspunkt simpelthen må prøve det også... Og tak for advarslen mod Erasmic.

Det kan nok være, at den gamle lærer lidt hver dag i øjeblikket..!

vh
john k-

Brose


27. december 2009


Ja, der er slet ingen tvivl om det er børsten den rette vej og den løsning der giver den samlede oplevelse :-)

Shave stick'en er genial at have med på rejsen da den er kompakt, lukker tæt og nem at anvende.

Mht. rejsebørste kan du på den nederste videosekvens på denne side se en demonstration af Dovos Silver Tip rejsebørste:
www.proshave.dk/Guide-til-den-perfe...

Jakob har skrevet en anmeldelse af børsten hér:
www.proshave.dk/forum/dovo-rejseboe...

Hvis man ikke ønsker en decideret rejsebørste kan man sagtens lave en løsning med at putte børsten ned i et lille plasticrør som er en anelse længere end selve børsten - det vigtigste er at hårene ikke knækkes og bliver trykket under transporten i toilettasken.

Mvh,
Brose

John Kreiner

John Kreiner


27. december 2009

Hej Brose
Jeg har kigget en del på jeres Dovo Silver Tip rejsebørste (en rejsekost er vel sådan én, heksene bruger en gang om året?).

Når jeg tøver en smule skyldes det prisen i forhold til, at jeg ikke rejser nær så meget nu som tidligere, og som pensioneret næppe heller kommer til det fremover.

Men den er da ikke ude af mine tanker endnu...

vh
john k-

PS. Jeg kiggede lidt på jeres adresse, og gætter på, at I har "frokoststue" på Fox and Hounds lige rundt om hjørnet...  ;o)

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk