Forum - Barberkoste - Hestehår
Bruger 

Esben Villumsen


19. marts 2012

Hestehår
Hej alle

Jeg er ny i denne verden af sæbe, skum og børster, har dog fuldt med anonymt på dette lille hyggelige fora i en tid og fået besvaret en del af mine spørgsmål - tak for det ;-)

Jeg er stadig i opstartsfasen så har ikke fået anskaffet det fornødne grej endnu - men skal nok komme med et førstehånds indtryk af den første DE barbering når grejet er i hus.

Grunden til at jeg ønsker et skifte er, som jeg kan forstå af samme grund som mange af jer andre - rød irriteret hud efter barbering. Jeg fik min første barbermaskine da jeg blev student og den har ikke gjordt andet end at irritere min hals ellers har jeg holdt mig til Gillettes produkter som dog også har været barske mod huden, særligt da jeg var soldat og man skulle stille glatbarberet selv under vagt hvor der kun var tid til en ond tørbarbering med skraber avav. Dette har gjordt at jeg de sidste 8 år skiftevis har tyet til at have skæg og trimmede skægstubbe for at undgå for meget irritation af huden. Men nu har jeg lyst til at komme videre da jeg synes at det er svært at opretholde en sund hud med skæg og skægstubbe. Det var lidt af en svada fro at komme frem til mit egentlige spørgsmål:

Da det der stadig findes en børstenbinder i nærheden af hvor min familie bor tænkte jeg at det kunne være sjovt at få lavet sin egen barberkost. Jeg ved ikke om de kan skaffe grævlingehår, men hestehår bruger til næsten alle deres produkter. Så derfor vil en hestehårsbørste være god som en begynderbørste eller bør man få sig en badger først?

Mvh Esben

Søren H. Møller


19. marts 2012


Hvilken type hår man vælger i sin første barberkost, er efter min mening fuldstændig ligegyldigt, det er "bare" et spørgsmål om, at bruge den rigtige teknik til netop den type.

Uanset om det er gris, hest eller grævling, så har de alle deres stærke og svage sider og ikke mindst egenskaber. Mht. hvilken type man foretrækker, ja så er det jo noget rent personligt, som er svært at svare på, indtil man har prøvet alle typerne.

Nu er jeg ikke børstenbinder, så det kan være jeg er galt afmarcheret her, men i min verden er der stor forskel på at binde en opvaske- eller skurebørste og en barberkost.
Derudover er hestehår ikke bare hestehår, der er også forskel.
Jeg har et nogle spanske Vie-Long barberkoste med hestehår, og et par stykker er 50/50 manke/halehår, mens den professionelle til brug i barbersaloner er 25/75 manke/halehår, og der er mærkbar forskel på de to knuder.

Men kan din børstenbinder binde en ordentlig knude af hestehår, så vil det helt sikkert blive en meget speciel og unik barberkost.
Hestehår er mere prikne i forhold til grævlinge- og grisehår. Dvs. en barberkost i Pure Badger kvalitet er nok en anelse mere prikken end hestehår, i hvert fald i forhold til de moderne Pure Badger jeg har prøvet. De gamle/vintage Pure Badger er af en eller anden grund af en blødere kvalitet.


Mvh.
Søren

Esben Villumsen


19. marts 2012


Hej Søren tak for info og svar.

Så vidt jeg har forstået så er der mange der fraråder en boar børste som ens første da den tager lidt længere tid at køre til,men jeg ved ikke om det samme gør sig gældende for en i hestehår.

Ja jeg har godt hørt noget om miks med manke og halehår og sågar miks med hest og grævling.

Jeg må lige ta en snak med børstenbinderne næste gang jeg kommer forbi.

Mvh Esben

Brose


20. marts 2012


Hej Esben

Vil lige knytte en kommentar til dit indlæg :-)

Vi vil på INGEN MÅDE fraråde en boar-børste som den første børste!

Tværtimod sælger vi rigtig mange boar-børster til brugere der gerne vil igang med en ordentlig barbering, men måske lige vil se om det nu er noget for dem med en barberkost og derfor vælger at købe en billig børste til at starte med.

Det lyder som et spændende projekt med den lokale børstenbinder - Lad os endelig se nogle billeder når du får din nye børste.

Ha' en go' aften!

Mvh,
Brose / Proshave

Esben Villumsen


20. marts 2012


Ahh, oki ja det var bare den opfattelse jeg fik af at læse lidt inde på B&B forumet.

Jeg melder tilbage med hestebørsten så snart jeg finder ud af om min lokale børstenbinder kan magte opgaven ;-)

//Esben

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk