Forum - Skrabere og barberblade - Gillette Fatboy
Bruger 

Tomislav Milosevic


11. maj 2011

Gillette Fatboy

Hey allesammen.

Er der nogen som kan fortælle mig om denne skraber Gillette Fatboy, kunne godt tænke mig at vide meget mere da jeg overvejer at købe en så ville lige høre jeres meningen om den.

Mvh.
Tomislav

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


11. maj 2011

Hej Tomislav
Der er ikke meget forskel på Gillette Fat Boy og Gillette slim adjustable Razor de ligner til forveksling hinanden, men ser man på de priser man tage på f.eks ebay eller en anden side med Vintage Gillette så er der stor forskel hvad man sælger dem til, Fat Boyen er den dyreste omkring en 300 til 400 kr skal man give for sådan en,og det er vel og mærket uden orginal æske. Jeg har dem begge, men holder mest af Gillette Slim Adjustable fra 1964. Men hvis jeg må komme med et forslag så skulle du prøve en Gillette Super Speed jeg han netop modtaget en fra USA fra 1964 den er til at komme i nærheden for penge og barbere fantasisk.
Hilsen Thomas

Tomislav Milosevic


11. maj 2011


Hey Thomas

Jeg har kigget lidt på at prøve en butterfly som kan give mig et lidt klassisk følelse min Merkur 38c er jeg slet ikke glad for bruger mest en Edwin Jagger 89D tror jeg den hedder, fatboyen virkede som noget værk har også kigget på en Tayler of old bond st. butterfly den så også ok ud men har bare inger erfaring med om de butterfly skarber føles for plastik agtigt når man skruer på den, er butterfly generelt en bedre skraber end almindelig DE skraber hvis man kan sætte det op sådan?

Mvh.
Tomislav

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


11. maj 2011

Hej Tomislav
Mange siger at det var mere kram det man lavde i gamle dage, og det tror jeg faktisk hold stik når vi taler om DE skraber, det er ikke for ingenting at mange stadig bruger skraber fra 50 og 60. Jeg har faktisk kun en ny Mekur 33c den første skraber jeg købte, men fandt ud af som dig at det ikke virke for mig, det kom naturligvis også an på hvilke blad man brugte. Så personligt holder jeg af skraber fra 50 og 60. Har dog aldrig prøvet en Edwin Jagger hvis den barber som den ser ud med alt det krom, så må den barber fantasisk.

Søren H. Møller


12. maj 2011


Du behøver ikke være bange for at en antik Gillette er noget skrammel, uanset om det er en butterfly eller ej.

Fat Boy og Slim Adjustable er justerbare og kan derfor barbere fra mildt til aggressivt, alt efter behag.

Super Speed og Aristocrat modellerne har fast indstilling, og da alle modeller er fremstillet i metal, behøver man ikke være bange for, at de let går i stykker.

En butterfly er ikke bedre end en to- eller tredelt skraber, den er bare en del af udviklingsprocessen i at gøre det nemmere og mere sikkert for brugeren.
En butterfly er en skraber i ét stykke, hvilket vil sige, at det er ret nemt at lægge bladet i, og derefter skrue toppen på, derved og mindsker man risikoen for at skære sig i forhold til fx. en tredelt skraber, hvor man lægger bladet på toppen, lægger et bundstykke over og skruer håndtaget på.

Som Thomas skriver, så er en del af skraberne fra 50-60'erne til at komme til for penge, og hvorfor lige en Fat Boy er så eftertragtet, må have noget at gøre med udseendet i forhold til Slim'en.

Jeg har nogle af de ovennævnte butterfly modeller, og hvis du er interesseret i at få lidt flere data på dem fx. vægt), så kan de findes her:
http://www.shm.dk/dansk/barbering_0...


Mvh.
Søren

Tomislav Milosevic


12. maj 2011


Hey Søren.

Tak må sige det en fed samling det de.

Gillette Aristocrat #66 ser rigtig god ud sådan en må jeg skaffe mig.

Mvh
Tomislav

Tomislav Milosevic


12. maj 2011


PS

Den Gillette Aristocrat du brugte i din onsdags barbering er det den samme som denne....Vintage Gillette Aristocrat Junior Rhodium Plated 1940's-1950s.

Mhv
Tomislav

Søren H. Møller


12. maj 2011


Hej Tomislav.

Ja, 66'eren er en smuk skraber, og jeg har da også været på jagt efter en i lang tid, men de er eftertragtede og derfor ret dyre.

Den hedder slet og ret: Gillette Aristocrat No. 66 Rhodium Plated, og den er fra engang i begyndelsen af 50'erne (50-54).


Hvis du er interesseret i at vide mere om de forskellige modeller, ikke mindst hvordan de ser ud, så er denne hjemmeside en guldgrube:
http://www.mr-razor.com


Mvh.
Søren

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk