Forum - Generelt - Gammel Ginge Skraber
Bruger 
Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


10. maj 2011

Gammel Ginge Skraber
Jeg samler som mange af jer på  gamle skraber fra især 50 og 60ene. Jeg fik en smuk rød æske af min onkel med hans skraber fra 1950 af mærket Ginge, de samme der laver græsslåmaskiner og andet haveudstyr. Jeg ved at de lavede barberblade før i tiden men skraber var jeg ikke klar over.
Er der muligvis nogen af jer der kender til disse skraber, da jeg ikke kan finde noget på nettet.
Hilsen Thomas

Søren H. Møller


11. maj 2011


Sådan noget kan man da ikke bare skrive, og så ikke vise et billede  :o)

Uden foto eksisterer den ikke   ;o)


Mvh.
Søren

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


11. maj 2011

Billeder af min Ginge
Her er fotos af Gingen. de blade der er FDBs egne barberblad Regina. Jeg ved at skraberen er fra omkring 1950-51 og den var luksusudgaven af to typer.

Søren H. Møller


12. maj 2011


Hold da op - en rigtig flot skraber  :o)

Den skal du passe godt på, jeg tror ikke der findes mange tilbage.
Det undrer mig ikke, at du ikke kan finde noget på nettet, det man kan finde der, er fortrinsvis lagt ud af amerikanere og omhandler Gillette.
At finde noget om danske producenter af skrabere og blade er meget vanskeligt.

Du kan da prøve at kontakte Ginge, og hører om de har noget fra den gang de også lavede skrabere. Nogle firmaer er ret gode til, at beholde/gemme deres historiske materiale.


Mvh.
Søren

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


12. maj 2011

Hej Søren
Faktisk efter jeg havde ledt lidt fandt jeg en kort beskrivelse i BB af Ginge, og efter jeg har læst lidt af indlægende i dette forum at Jakob her på siden og har en Ginge og har skrevet lidt om den. Efter din mening  Søren hvad syntes du bedst om barbercrem eller barbersæbe jeg synte jeg at have lidt problemer med min Mûllerbarbercrem at lave godt skum, jeg tænker du måske kender et andet mærke der er god,eller skal jeg begynder at bruge barbersæbe.

Sidst opdateret den 12. maj 2011 kl. 16:38

Søren H. Møller


12. maj 2011


Jeg må nok sige, at jeg hælder mest til sæbe af den simple grund, at jeg føler de generelt giver en bedre beskyttelse, når jeg bruger ragekniv.
Bruger jeg en skraber, betyder det ikke så meget, og så giver de fleste cremer en god beskyttelse.
Og nu skal det tages for mere end det er, for jeg bruger også med fornøjelse cremer, når jeg barberer mig med ragekniv. Jeg er bare lidt mere selektiv i mit valg.

Hvis du ikke har prøvet sæber, så synes jeg næsten, du skulle prøve. Det tager en anelse længere tid at skumme en sæbe op, til gengæld er den noget mere drøj i brug.

Nu kan jeg kun kommentere på de produkter, jeg har prøvet, så her mine foretrukne:

Cremer
Proraso Menthol (du skal kunne lide menthol her)
Taylor of Old Bond Street - Avocado
Taylor of Old Bond Street - Lemon/Lime
Truefitt & Hill - Ultimate Comfort
Truefitt & Hill - Sandalwood
Castle Forbes - Lime

og så er der en på min "to buy" liste, nemlig Palmolive Classic, som er en billig creme, jeg mener den kostede omkring 30 kroner i Bilka. Jeg har sæbe stiften, og den er rigtig god også til omkring 30 kroner, så det kunne være lidt sjovt at prøve cremen også.

Sæber
Proraso (den hvide - har ikke prøvet den grønne menthol udgave).
Det er en forholdsvis blød sæbe, som er nem at skumme op, og som ikke vil give de store problemer for en "begynder". Det var min første sæbe, og en jeg vil beholde i min rotation.
Palmolive Classic
Arko Shave Stick (tyrkisk sæbe der giver en rigtig god beskyttelse og den er tilmed billig. Nogle bryder sig ikke om duften - så er du advaret)
Truefitt & Hill - Luxury Shaving Soap
La Toja Shave Stick
Sir Irisch Moos Shave Stick
Tabac (man skal kunne lide duften af tobak, den er stærk)
D.R. Harris - Marlborough (også tobak duft men betydelig mere mild end Tabac - jeg vil sige mere gentleman-agtig)
D.R. Harris - Arlington (fantastisk duft)
Speick Shave Stick
Nanny's Silly Soap (mange duftvarianter. En blød sæbe der giver en rigtig god beskyttelse, til gengæld bliver skummet ikke så voluminøst)
Mitchell's Wool Fat (af mange betegnet som den måske bedste barbersæbe, og jeg er enig, mit eneste kritikpunkt er duften, som jeg finder let syntetisk, men beskyttelsen er den bedste af alle de produkter jeg har prøvet til dags dato).


Mvh.
Søren

Grenberg


13. maj 2011


Sikke en liste Søren er kommet med må da lige byde ind:

Proraso sæben og cremen er begge rigtig gode. Sæbeudgaven er nem at skumme op da den er ret blød i det. Den grønne udgave har menthol og kan godt være lidt krads, især om vinteren hvor imod den hvide har en bedre beskyttelse men dufter lidt af drivhus (ret planteagtig), her hvor sommeren næsten er over os, er den grønne suveræn efter en dag hvor man trænger til lidt friskhed.

Cremer er måske lidt lettere for begyndere at skumme op med børste, men sæberne kommer hurtigt. Om der er bedre beskyttelse i sæber er vist lidt en smags sag.

Vil da lige reklammere lidt for nogle rigtig gode produkter her fra siden.

Bluebeards og Coates limited shaving creme er begge to rigtig lækre cremede og giver et godt glid, men dufen er også ret kraftig især i Coates hvor tea tree (hmm hvad hedder det egentlig på dansk ) kommer til udtryk.

Mitchells sæben som Søren anbefalede har jeg hidtil ikke været fan af men det viste sig at jeg havde fået en anden udgave en den rigtige og jeg kan i dag kun være enig med Søren, hold da op en lækker skum den giver, cremet og beskyttende. Minusset er duften som nok er direkte kedelig men som regel bruger man jo en aftershave eller en gang Eau de toilette bagefter  alligevel.

Tabac er også rigtig god måske en af mine favoritter men nu hvor jeg har fået  Sir Irish Moos i samlingen er den ved at overtage. De skal prøves.

Man kan måske også lige tilføje Proraso pre-shave cremen som også er en god ide, især den grønne men igen som sæben og cremen er der godt med menthol i.,

God jagt og vær ikke bekymret når skummen fra enten sæben eller cremen ikek bliver god de første par gange. Dte kommer hurtigt med noget rutine og så er barberingen en fornøjelse

Mvh

Grenberg

Thomas Frost Jensen

Thomas Frost Jensen


13. maj 2011

Tak fra Thomas
Jeres begge indlæg har givet mig mod på at prøve kræfter med en sæbe.Jeg har en bekendelse at gøre med hensyn til søgning på oplysninger omkring Ginge Skraberen jeg skrev at dette var luksus modelen dette er faktisk ikke rigtig viser det sig, den var den mindst dyre af to, nemlig 8 kr og hed 402 der var nemlig en anden i læderetui sjov nok kaldt 403 til 10 kr dette var en dyr pris  i 1950 for dem begge når man tænker på en skrivemaskine til 25 kr. så lige for at rette en oplysnings fejl

For at besvare dette indlæg skal du være logget ind
Login
Om Proshave

Barbergrej til den ultimative barbering

Proshave er den officielle danske og skandinaviske distributør af Proraso, Floris of London, Mühle Shaving, Truefitt & Hill, Taylor Of Old Bond Street, Derby, Merkur, Dovo, Pils Rasur, Marvis, Mondial, Mr. Bear, Mario Lorenzin 1975, Alvarez Gómez, Irving Barber Company, Floïd, LEA Classic, Alvarez Gómez, Baxter of California, Daimon Barber, Bro Shaver, Floïd, Klar Seifen, Etch, nom, One Blade, Percy Nobleman, Tenax og The Holy Black.

Herudover forhandler vi flere eksklusive mærker til personlig pleje, skægpleje og alt til mænds daglige barbering. Køb bl.a. barberblade, skraber, barbersæt og skægpleje til fantastiske priser.

Proshave - alt til den perfekte barbering (og meget andet).

Kundeservice

Hvis du har det mindste spørgsmål til en ordre, produkter eller anvendelse er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon!

Hér kan du læse mere om:
Fragt, levering & returnering
Handelsbetingelser & GDPR
Presse
Om os
Kundeklub
Tilmeld nyhedsmail
Cookie-præferencer

Proshave   |   Gunnar Clausens Vej 17 C   |   8260 Viby J   |   +45 70 70 18 08   |   CVR: 32 67 11 44   |   info@proshave.dk